Professor: Jobcentre kan afvise bisiddere, der udøver negativ social kontrol

Del artiklen:
Der er ingen grund til at lave ny lovgivning for at forhindre, at ægtefæller til indvandrerkvinder som bisiddere forsøger at forhindrer kvinderne i at komme i arbejde. Loven giver allerede mulighed for at afvise bisiddere, siger professor i socialret John Klausen.
Der er ingen grund til at lave ny lovgivning for at forhindre, at ægtefæller til indvandrerkvinder som bisiddere forsøger at forhindrer kvinderne i at komme i arbejde. Loven giver allerede mulighed for at afvise bisiddere, siger professor i socialret John Klausen. - Foto: Privat (Arkivfoto)

Der er ingen grund til at stramme lovgivningen for at forhindre bisiddere i at udøve negativ social kontrol over for indvandrerkvinder ved samtaler i jobcentret. Muligheden findes allerede i loven, siger professor i socialret.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk