Fakta: Kæmpe forskel på kommuners brug af revalidering

Del artiklen:

Randers har skåret 99 procent væk af kommunens revalideringsindssatsen på 15 år. I den anden ende af skalaen ligger Sønderborg og Ringkøbing-Skjern, der som de eneste kommuner har sendt flere borgere i revalidering i samme periode. Se udviklingen i din kommune her. 

Af Helle Schøler Kjær

Randers har skåret 99 procent væk af kommunens revalideringsindssatsen på 15 år. I den anden ende af skalaen ligger Sønderborg og Ringkøbing-Skjern, der som de eneste kommuner har sendt flere borgere i revalidering i samme periode. Se udviklingen i din kommune her. 

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

22 kommuner har skåret mellem 90 og 99 procent af revalideringen væk siden 2004, som er det første år, der registreres på Jobindsats.dk. Se længere nede i artiklen for størst og mindst fald – og stigning i revalidering i Sønderborg og Ringkøbing-Skjern.

Alle kommuners udvikling ses på kortet her.

Her er kommuner med størst fald i antal revalideringer fra 2004 til 2018.

Nedenfor er kommuner med mindst fald i revalidender siden 2004, – og nederst for Sønderborg og Ringkøbing-Skjern, der har haft en stigning, der i tabellen er markeret med minus.

Hjørring er taget med, fordi der fortsat er mange revalidender ift. kommunens størrelse. Det gælder i øvrigt for flere kommuner. Derfor er det procentvise fald (og stigning) ikke helt retvisende for kommunernes indsats på revalideringsområdet, men viser en udvikling de seneste 15 år.