Fakta: Gode og dårlige kommuner har svaret på spørgsmål om seniorførtidspension

Hvidovre er blandt de fem kommuner, der har tildelt forholdsvis flest seniorførtidspensioner, og som andre kommuner kan lære af. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

12 kommuner, der har givet meget få eller ingen seniorførtidspensioner, har i en spørgeskemaundersøgelse fra STAR svaret på hvorfor. Fem gode kommuner har forklaret, hvad de gør godt. Se tallene for disse og øvrige kommuners tildelinger af seniorførtidspension.

Af Helle Schøler Kjær@nb-okonomi.dk

12 kommuner har i en spørgskemaundersøgelse fra STAR svaret på, hvorfor de har tildelt så få eller ingen seniorførtidspensioner fra 2014 til 2018. Det er Gentofte, Rødovre, Vejen, Viborg, Odder, Allerød, Brøndby, Herlev, Halsnæs, Struer, Vesthimmerland og Lemvig kommuner.

Se svarene fra kommuner med få og flere tildelinger i denne artikel.


Fem kommuner, der “i høj grad” har brugt seniorførtidspensionen er blevet bedt om at fortælle, hvad de gør, og deres erfaringer er en del af beskæftigelsesministerens anbefalinger til de øvrige kommuner. De fem kommuner er Gladsaxe, Lejre, Assens, Hedensted og Hvidovre.

Der blev i alt tildelt 1.458 seniorførtidspensioner i den første fem-års periode, hvor ordningen fungerede fra 2014-2018. Det er 17 flere, end tallene var opgjort til i slutningen af januar. Det er kommunerne selv, der indberetter tallene.