Forskere efterlyser fotos af livskvalitet på landet

Et forskerteam opfordrer beboerne i fem geografiske områder til at sende fotos af det, de opfatter som livskvalitet i deres hverdag. Områderne er: Lemvig-Struer, Norddjurs, Faaborg-Midtfyn, Vordingborg og Bornholm.

600 arrangementer på tre dage

Torsdag den 22. august åbner Kulturmødet på Mors og programmet er fyldt med gratis oplevelser i form af mere end 600 forskellige arrangementer for både yngre og ældre deltagere.

Stigning i beskæftigelse på 25 procent efter revalidering. Se din kommune her

I de seneste fem år har der været en stigning på 25 procent i andelen af ledige, der kommer i beskæftigelse efter revalidering. Det gælder både i kommuner, der har mange revalidender, og i kommuner, der har skåret revalideringen meget ned. Se din kommune her

Alternativet: Tror ikke på ministers hensigter, før der er milliardbeløb på bordet

"Jeg vil se det, før jeg tror på Hummelgaards paradigmer og kvantespring," siger Alternativets beskæftigelsesordfører Torsten Gejl til NB-Beskæftigelse. En af de ting, der står højt på hans liste, er mere uddannelse gennem revalidering.

Tilfældighed i udligning dræner kommuner med mange nye førtidspensionister

Det er en sandhed med modifikationer, når blandt andet beskæftigelsesminister Peter Hummegaard (S) siger, at kommunerne bliver kompenseret for udgifterne til det stigende antal førtidspensionster. Se her, hvorfor en række især yder- og landkommunerne taber penge, mens bykommuner og hovedstadskommuner kan se frem til gevinst.

19 kommuner taber både på refusioner og beskæftigelsestilskud

I 19 danske kommuner lider kommunerkasserne kraftigt under, at kommunen taber på både omlægningen af refusionerne på arbejdsmarkedsydelser og på beskæftigelsestilskuddet. Se hvilke kommuner der taber dobbelt her.

Forskellen i velfærd mellem Venstres valgløfter og S-regeringen endte på mellem seks og ni promille

Den nye socialdemokratiske regering vil blot bruge mellem seks og knap ni promille mere på velfærd end de løfter, som Venstre gav i valgkampen. Til gengæld er den nye regerings økonomisk politik et markant skifte både i forhold til VLAK-regeringens politik og især i forhold dens regeringsgrundlag.

Kommentar: Krav om store besparelser på jobcentre vil ikke ændre beskæftigelsespolitik

Kritikere lægger op til et opgør med beskæftigelsespolitikken. Læs denne analyse, der forklarer, hvorfor det ikke vil ændre beskæftigelsespolitikken efter valget, uanset hvem der vinder. 

Lov om jobcentres dataprofilering af arbejdsløse kan være ulovlig

Kritik af dataprofileringsværktøj, som jobcentre kan bruge for at vurdere, om ledige er i risiko for at blive langtidsledige, fik i går Datatilsynet til at genoptage vurderingen af nye regler i Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB).

Nye tal: Udlændinge har reddet det danske opsving

Uden udenlandsk arbejdskraft ville det danske opsving for længst være gået i stå, kvalt i stigende lønninger og mangel på arbejdskraft. NB-Økonomi har hentet talmateriale i statistikker og beregnet andelen af udenlandsk arbejdskraft.

Statistik overdriver andel passive aktivitetsparate ved at udelade mentorstøtte

En statistik over andelen af passive aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er misvisende, for den ikke har alle aktive indsatser med, lyder det fra arbejdsmarkedschefen i Høje-Taastrup Kommune. STAR bekræfter over for NB-Beskæftigelse, at mentorstøtte ikke er talt med i statistikken. 

To professorer: Derfor kan politikerne ikke blive enige om at placere ansvaret for seniorpension

Der er meget klare faktuelle grunde til forligspartiernes  uenighed om administrationen af  seniorpensionen. Læs her to professorers begrundelse for, at politikerne kommer til at vælge mellem to onder: Enten bliver økonomien svær at styre eller også risikerer man forskellig praksis på tværs af landet.