Moderniseringsstyrelsen vil gøre op med forhadt detailstyring

Moderniseringsstyrelsen barsler med en række nye pejlemærker om mindre detailstyring og bureaukrati samt mere fokus på at skabe attraktive offentlige arbejdspladser

Statistik i Jobindsats.dk puster beskæftigelsestal op

Beskæftigelsesministeriets statistikkontor i STAR har valgt en overskrift på en central statistik, som får effekten af regeringens fokus på aktivering til virke større end den reelt er. Det er ifølge beskæftigelsesordfører et klart forsøg på at sminke tallene, og derfor skal ministeren nu svare på spørgsmål i sagen.

Alle kommuner har haft fald i kontanthjælpsmodtagere over to år – undtagen Ærø

Samtlige landets kommuner har haft et fald i ledige på kontanthjælp, viser en oversigt fra Beskæftigelsesministeriet. Kun Ærø har haft en stigning - på fire personer. Se din kommune her

Fakta: Over 36.000 børn har forældre i arbejde eller uddannelse efter kontanthjælp

Over 60.000 børn har forældre, der har forladt kontanthjælpssystemet. Forældrene til knap to ud af tre børn er i arbejde eller uddannelse, mens hver femte har forældre, der er kommet på andre offentlige ydelser.

Regeringen når ikke mål om otte ud af ti i beskæftigelse i 2020

Danmark er blandt de lande i EU, der har den højeste andel i beskæftigelse. Men regeringen får svært ved at nå sit mål om, at otte ud af ti skal arbejde i 2020, viser en ny rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Og en nedgang i væksten kan gøre det sværere. 

Løn til udenlandske byggearbejdere når rekordniveau

En aftale mellem 3F og arbejdsgiverne på Metro Cityringen sikrer rekordhøj timeløn til udenlandske byggearbejdere.

Amerikansk virksomhed etablerer stort bæredygtigt værft i Frederikshavn

Den amerikanske virksomhed Modern American Recycling Services, M.A.R.S., har besluttet at etablere sit første europæiske værft til genanvendelse af metal i Frederikshavn.

Fakta: Gode og dårlige kommuner har svaret på spørgsmål om seniorførtidspension

12 kommuner, der har givet meget få eller ingen seniorførtidspensioner, har i en spørgeskemaundersøgelse fra STAR svaret på hvorfor.  Fem gode kommuner har forklaret, hvad de gør godt. Se tallene for disse og øvrige kommuners tildelinger af seniorførtidspension..

Ministerbrev skal få kommuner til at tildele flere seniorførtidspensioner

Kom så i gang! - kan man næsten høre beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) sige til landets kommuner. Der skal gives flere seniorførtidspensioner, og alle landets borgmestre og A-kasser har i denne uge fået brev fra ministeren for at sætte skub i tildelingerne. 

Ny rapport om arbejdsmiljø: De unge slider og slæber

Det skulle være så godt, men mange af de unge på arbejdsmarkedet er allerede på vej til at blive slidt. Det viser rapporten “Unges arbejdsmiljø og helbred”, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har lavet for Arbejdsmiljørådet. Det skriver Fagbladet 3F.