Sårbare unge mister tillæg med nyt forslag

Incitamentet til at blive bedre forsvinder, når psykisk syge unge får tillæg for visse diagnoser, siger professor Jon Kvist fra Ydelseskommissionen. I stedet kan de få enkeltydelser og en bedre indsats.
(Arkiv) Hverken sårbare unge eller ældre indvandrere i kontanthjælpssystemet reagerer på økonomiske incitamenter, siger forskningsleder i Rockwool Fonden Jacob Nielsen Arendt.

‘Djævlen ligger i, hvem der bliver tabere og vindere’

Forskningsleder i Rockwool Fonden Jacob Nielsen Arendt siger om Ydelseskommissionen, at den er 'kommet fornuftigt i mål.' Han er dog bekymret for de aktivitetsparate unge og ældre indvandrere.
Ydelseskommisionen på pressemødet mandag. På billedet ses kommissionens formand, Torben Tranæs.

FAKTA: Fradrag for arbejde på kontanthjælp skal erstatte 225-timers krav

Kontanthjælpsmodtagere skal kunne arbejde i otte timer om ugen, uden at blive trukket i kontanthjælp, foreslår Ydelseskommissionen.
Ydelseskommissionens formand, professor og forskningsdirektør i VIVE Torben Tranæs afleverede mandag sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem til regeringen. Her er han til pressemøde i Eigtveds Pakhus i København.

Mange tusind indvandrere vil gå ned i ydelse med nyt forslag til kontanthjælpssystem

Hvis et flertal i Folketinget følger Ydelseskommissionens anbefalinger, vil 25.000 indvandrere få 1.300 kroner mindre udbetalt om måneden. Andre indvandrere vil få mere udbetalt.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger, det er 'helt afgørende for regeringen, at et nyt kontanthjælpssystem kommer til at understøtte regeringens forslag om en 37 timers arbejdspligt for nytilkomne udlændinge'.

Regeringen betinger et nyt ydelsessystem af en arbejdspligt

Et nyt ydelsessystem skal fungere samtidig med en arbejdspligt, hvis regeringen skal gøre det til virkelighed.
Ydelseskommissionens formand, Torben Tranæs, kunne mandag fortælle om kommissionens anbefalinger. -

Ydelseskommission anbefaler kontanthjælpsloft skrottet

Det nuværende ydelsessystem er til tider ulogisk og uoverskueligt, siger kommissionsformand.
Ydelseskommissionens formand, Torben Tranæs, kunne mandag fortælle om kommissionens anbefalinger. -

Ydelseskommission anbefaler kontanthjælpsloft skrottet

Det nuværende ydelsessystem er til tider ulogisk og uoverskueligt, siger kommissionsformand. Læs de vigtigste anbefalinger her.
Enhedslistens Mai Villadsen truer med valg, hvis ikke regeringen vil løfte ydelser til børnefamilier i kontanthjælpssystemet. Også Radikale og SF siger, at 'regeringen lever livet farligt,' hvis de ikke vi være med til at løfte ydelserne.

Enhedslisten truer med at udløse valg over fattigdom

Støttepartiet Enhedslisten truer med at udløse valg, hvis regeringen laver aftale med borgerlige om fattigdom.
Der er ikke stemmer i at gøre noget for kontanthjælpsmodtagere. Det kan regeringens nedprioritering af et forlig på kontanthjælpsområdet være et udtryk for, lyder det fra arbejdsmarkedsforskerne Flemming Larsen (tv.) og Niklas A. Andersen (th.),Aalborg Universitet.

Regeringen prioriterer fagbevægelsen over kontanthjælpsmodtagere

Der er ikke så mange stemmer i udsatte grupper. Det kan være forklaringen på, at regeringen nedtoner forventninger til nyt kontanthjælpssystem, mens den samtidig åbner op for højere dagpenge til nyledige.
Den 1. maj holdt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tale hos 3F i Kastrup. Samme dag gav han interview til Jyllands-Posten, hvor han nedtonede forventningerne til et nyt kontanthjælpssystem.

Peter Hummelgaard vil ikke love forlig om nyt kontanthjælpssystem

Ledige og jobcentre skal ikke regne med, at der snart kommer et nyt kontanthjælpssystem. Sådan må man forstå beskæftigelsesministerens udtalelser i interview med Jyllands-Posten lørdag.
Man skal ikke forvente, at der kommer klare forslag fra ydelseskommissionen. Det er kommissoriet alt for uklar til, lyder det fra arbejdsmarkedsforsker.

Forsker forventer ingen klare svar fra ydelseskommissionen

En politisk manøvre, at Peter Hummelgaard nedtoner forventningerne om nyt ydelsessystem forud for offentliggørelse af anbefalinger fra kommission, vurderer arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.
(Arkiv) Juleuddeling til familier. Kontanthjælpsloftet er centralt i kommissoriet for ydelseskommissionen, der forventes at komme med forslag til nyt kontanthjælpssystem i midten af maj.

Kontanthjælpsloftet centralt i ydelseskommissionens kommissorium

Inden for kort tid forventes ydelseskommissionen at komme med anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem. Kontanthjælpsloftets betydningen for børnefamilier er centralt i kommissoriet.