(Arkiv) Efterlønnere og folkepensionister bliver ikke trukket i pension, hvis de tager job som pædagoger og lærere for ukrainske børn. Det har et folketingsflertal besluttet.

Pensionister modregnes ikke for arbejde med ukrainske flygtninge

Bredt flertal fjerner modregning for folkepensionister og efterlønsmodtagere, der arbejder med ukrainske flygtninge i velfærdssektoren.
(Arkiv) Ukrainske flygtninge risikerer at komme til at arbejde for 70 kroner i timen, viser opringninger fra 3F.

Vikarbureauer søger ukrainske krigsflygtninge til 70 kroner i timen

På Jobnet, Jobindex og Facebook forsøger vikarbureauer at skaffe ukrainere til rengørings- og landbrugsjobs med lønninger, som ifølge ekspert ville være en lav løn til en ungarbejder. Det skriver Fagbladet 3F.
Det bliver nu nemmere at få et CPR-nummer for ukrainske flygtninge. Så snart de har fået et arbejde og søgt om opholdstilladelse, kan de få et administrativt personnummer via SKAT. Der kan dog også være nogle ugers ventetid.

Ukrainere med arbejde kan få bankkonto uden opholdstilladelse

Ukrainske flygtninge kan nu få et CPR-nummer, så snart de får et arbejde og søger om opholdstilladelse. Men kommunernes problem med at udbetale penge til mad og andre fornødenheder er ikke løst.

Ukrainske flygtninge i flere kommuner tager hjem, og færre søger ophold

Mens tal fra Udlændingestyrelsen tyder på, at der kommer færre ukrainere til Danmark, melder flere kommuner om flygtninge, der vender hjem igen. Det skyldes blandt andet, at krigen har flyttet sig.
Flere ukrainske flygtninge har valgt at sige farvel og tak til Danmark for at tage tilbage til Ukraine efter et kortvarigt ophold.

Busfuld af ukrainere på vej hjem fra Skovlunde

Flere ukrainske flygtninge er på vej retur mod Ukraine. Store dele af landet er nu igen forholdsvist sikkert, og mange savner sønner, mænd og fædre, der fortsat er i Ukraine.
(Arkiv) "Det er helt afgørende, at det her ikke bliver et ta-selv-bord for arbejdsgiverne, hvor de kan få billig arbejdskraft eller endnu værre sort arbejdskraft, fordi der ikke er styr på det basale," siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation om, at alle ukrainere fra fredag kan få arbejdstilladelse i Danmark.

Frygt for social dumping når alle ukrainere kan få arbejdstilladelse

Fra fredag har alle ukrainere ret til at arbejde i Danmark. Eneste krav er, at de har søgt om opholdstilladelse efter særloven. 'Højst usædvanligt,' siger professor. Fagbevægelsens Hovedorganisation advarer mod social dumping.
På møde for 'Partnerskab om ukrainere i job' i København mandag langde forskningsprofessor Jacob Nielsen Arendt en dæmper på forventningerne om, at de ukrainske flygtninge vil storme ud på arbejdsmarkedet.

Analyse: Jobcentre vil blive vurderet på ukraineres jobsucces

Efter flere års kritik af jobcentrene kan de nu se frem til at få hovedansvaret for, at det lykkes at få titusinder af ukrainske flygtninge i arbejde. Derfor bliver forventningerne helt afgørende, lyder det i en analyse af Helle Schøler Kjær, redaktør for NB-Beskæftigelse.

Så mange flygtninge kommer der til din kommune med ny fordeling

Efter minister har lagt op til, at de ukrainske flygtninge fremover skal fordeles efter kommunernes folketal, kan de store kommuner forberede sig på at modtage flere tusinde flygtninge. Se her, hvad det betyder for din kommune.
(Arkiv) Jobcentrene skal have 'max fleksibilitet,' hvis de skal opfylde et ønske fra erhvervslivet om, at jobcentre skal screene ukrainere individuelt, før de sendes i job, siger cheføkonom i KL Morten Mandøe.

Kommuner og virksomheder laver lokale netværk om ukrainere

Et online-møde med 58 kommuner og DI tirsdag morgen var det første i initiativet 'Lokale job for ukrainere.' Det er vigtigt med forventningsafstemning, lyder det fra cheføkonom i KL, Morten Mandøe.
Nyslået formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg foreslår regeringen at sætte jobcentrene fri, så de bedre kan tage sig af den store opgave med de tusindvis af ukrainske flygtninge.

KL-formand vil have kommuner sat fri på beskæftigelsesområdet og bruge kræfterne på ukrainerne

Den nyslåede formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Peter Rahbæk Juel kalder ankomsten af tusinder af flygtninge en 'kærkommen lejlighed' til at droppe regler på beskæftigelsesområdet. Minister vil se på lempelser.

Fakta: Godt 900 ukrainere med opholdstilladelse fordelt i 81 kommuner

Tirsdag havde 913 ukrainere fået opholdstilladelse og var blevet henvist til 81 kommuner, viser tal fra Udlændingestyrelsen. Godt 60 procent er voksne og tre ud af fire er kvinder.
(Arkiv) Mandag skal ministrene igen mødes; denne gang til stormøde med 150 deltagere, der skal være med til at udvikle metoder til at få ukrainere hurtigt i job, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. I mødet deltager blandt andre udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), social- og ældreminister Astrid Krag (S), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og miljø- og fødevareminister Flemming Prehn.

Stormøde om ukrainere i job

Mandag mødes regeringen med arbejdsmarkedets parter, virksomheder, organisationer og andre interessenter på et stormøde for at udveksle idéer og erfaringer for på bedst mulige måde at hjælpe fordrevne ukrainere i arbejde, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.