(Arkiv) Det er et meget højt antal ukrainske flygtninge, der er kommet i arbejde på så kort tid, lyder det fra forskningsleder ved Rockwool Fonden, Jacob Nielsen Arendt.

Ukrainere hurtigere i job end tidligere flygtningegrupper

Fra juni til juli steg antallet af ukrainske flygtninge i job med en femtedel, viser foreløbige tal, som Beskæftigelsesministeriet har opgjort. 'Det er en ressourcestærk gruppe, der kom på det mest gunstige tid overhovedet,' lyder forklaringen fra Jacob Nielsen Arendt fra Rockwool Fonden.
Over 1.000 ukrainske flygtninge er nu i arbejde i Danmark. En del har job i landbruget.

Antal ukrainske flygtninge i job tredoblet på en måned

1055 ukrainske flygtninge er kommet i job i Danmark, viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.
Asylcentret Sandholm er modtagecenter for flygtninge. Ukrainske flygtninge er kun på centret, hvis de ikke har mulighed for anden indkvartering.

Store virksomheder henter arbejdskraft på asylcenter i Nordsjælland

Arbejdsgivere har vist stor interesse for at tale med flygtninge, der er kommet til Danmark under særlove. De opsøger blandt andet ukrainere - og tidligere afghanere - på asylcentret Sandholm.
To medarbejdere har arbejdet på Blue Water Shipping siden starten af april uden at få løn. Det er forsinkelser med NemID og bankkonti, der skaber problemerne.

Misvisende statistik over ukrainere i job på Jobindsats.dk

Ny ugentlig opgørelse af ukrainere, der har fået job, er misvisende. Mens den første opgørelse fra STAR i sidste uge viste, at fire ukrainere var i arbejde i Esbjerg i april, var kommunens eget tal ti. Flere ukrainere har arbejdet i siden begyndelsen af april uden at få løn eller ydelser.
I Varde Kommune erkender man, at det kan blive nødvendigt at flytte ukrainske flygtninge, der er faldet til i Varde, fordi kvoten her er fyldt.

Varde: Trist hvis vi bliver nødt til at skille ukrainske familier fra hinanden

Varde Kommune vil kun tage flygtninge udover kvoten, hvis de er i arbejde og forsørger sig selv. Kommunen vil derfor sende familier til andre kommuner, hvis de ikke er selvforsørgende.
(Arkiv) Efterlønnere og folkepensionister bliver ikke trukket i pension, hvis de tager job som pædagoger og lærere for ukrainske børn. Det har et folketingsflertal besluttet.

Pensionister modregnes ikke for arbejde med ukrainske flygtninge

Bredt flertal fjerner modregning for folkepensionister og efterlønsmodtagere, der arbejder med ukrainske flygtninge i velfærdssektoren.
(Arkiv) Ukrainske flygtninge risikerer at komme til at arbejde for 70 kroner i timen, viser opringninger fra 3F.

Vikarbureauer søger ukrainske krigsflygtninge til 70 kroner i timen

På Jobnet, Jobindex og Facebook forsøger vikarbureauer at skaffe ukrainere til rengørings- og landbrugsjobs med lønninger, som ifølge ekspert ville være en lav løn til en ungarbejder. Det skriver Fagbladet 3F.
Det bliver nu nemmere at få et CPR-nummer for ukrainske flygtninge. Så snart de har fået et arbejde og søgt om opholdstilladelse, kan de få et administrativt personnummer via SKAT. Der kan dog også være nogle ugers ventetid.

Ukrainere med arbejde kan få bankkonto uden opholdstilladelse

Ukrainske flygtninge kan nu få et CPR-nummer, så snart de får et arbejde og søger om opholdstilladelse. Men kommunernes problem med at udbetale penge til mad og andre fornødenheder er ikke løst.

Ukrainske flygtninge i flere kommuner tager hjem, og færre søger ophold

Mens tal fra Udlændingestyrelsen tyder på, at der kommer færre ukrainere til Danmark, melder flere kommuner om flygtninge, der vender hjem igen. Det skyldes blandt andet, at krigen har flyttet sig.
Flere ukrainske flygtninge har valgt at sige farvel og tak til Danmark for at tage tilbage til Ukraine efter et kortvarigt ophold.

Busfuld af ukrainere på vej hjem fra Skovlunde

Flere ukrainske flygtninge er på vej retur mod Ukraine. Store dele af landet er nu igen forholdsvist sikkert, og mange savner sønner, mænd og fædre, der fortsat er i Ukraine.
(Arkiv) "Det er helt afgørende, at det her ikke bliver et ta-selv-bord for arbejdsgiverne, hvor de kan få billig arbejdskraft eller endnu værre sort arbejdskraft, fordi der ikke er styr på det basale," siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation om, at alle ukrainere fra fredag kan få arbejdstilladelse i Danmark.

Frygt for social dumping når alle ukrainere kan få arbejdstilladelse

Fra fredag har alle ukrainere ret til at arbejde i Danmark. Eneste krav er, at de har søgt om opholdstilladelse efter særloven. 'Højst usædvanligt,' siger professor. Fagbevægelsens Hovedorganisation advarer mod social dumping.
På møde for 'Partnerskab om ukrainere i job' i København mandag langde forskningsprofessor Jacob Nielsen Arendt en dæmper på forventningerne om, at de ukrainske flygtninge vil storme ud på arbejdsmarkedet.

Analyse: Jobcentre vil blive vurderet på ukraineres jobsucces

Efter flere års kritik af jobcentrene kan de nu se frem til at få hovedansvaret for, at det lykkes at få titusinder af ukrainske flygtninge i arbejde. Derfor bliver forventningerne helt afgørende, lyder det i en analyse af Helle Schøler Kjær, redaktør for NB-Beskæftigelse.