(Arkiv) Kommunerne vil have mulighed for at se bort fra regler, hvis der kommer mange ukrainske flygtninge på én gang, som kommunerne skal tage sig af.

KL vil have coronaregler i spil til ukrainske flygtninge

Kommunerne beder om mulighed for at bryde reglerne, hvis strømmen af flygtninge bliver så stor, som regeringen forudser. 'På beskæftigelsesområdet vil der måske være nogle samtaler, der ikke bliver holdt,' siger formand for KL Jacob Bundsgaard.
Ukrainerne kan hjælpe os med at afbøde manglen på arbejdskraft i kommunerne. Det vurderer professorerne Kurt Houlberg, VIVE, (til venstre) og Bent Greve, Roskilde Universitet.

Professor: “Ukrainerne kan blive det største enkelte bidrag til arbejdskraften i mange år.R...

Kommuner og jobcentre er i gang med at gøre klar til den ny arbejdskraft, som de håber, de ukrainske flygtninge kan blive. Det er godt for både ukrainerne og for det danske arbejdsmarked, lyder det fra to professorer.
Jobcenter Aarhus er i gang med at kontakte lokale virksomheder med det formål at indsamle og registrere potentielle jobmuligheder for ukrainske flygtninge.

Ny jobformidlingsenhed skal formidle job til ukrainske flygtninge

Jobcenter Aarhus har sat gang i arbejdet med at etablere en jobformidlingsenhed med jobmuligheder for ukrainske flygtninge. Jobformidlingsenheden vil matche jobsøgende ukrainere med aarhusianske virksomheder.