Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at over 3.000 medarbejdere i sundhedssektoren i hele landet kan have sygemeldt sig på grund af overbelastning under coronakrisen. (Arkiv)

Minister bekræfter: Stigning i sygefravær kan skyldes overbelastning af sundhedspersonale

Mange kommuner ser stigning i coronarelaterede sygemeldinger. Nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter nu, at en del af stigningen i sygemeldinger for sundhedspersonale kan relateres til 'overbelastning som følge af arbejdspres.'
Sundhedsmedarbejdere er blandt de hårdest ramte af sygdom under corona, viser flere opgørelser.(Arkiv)

Social- og sundhedspersonale hårdt ramt af covid-19

Jobcentrene modtager i stigende grad sygemeldinger fra sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. De er blandt de hårdest ramte af covid-19 under corona. Se tallene her.
"Jeg har været ansat som leder af sygedagpengeområdet i Aabenraa siden december 2009, og i de 11 år har vi aldrig ligget så højt," siger Helle Hockerup, der er kontorleder for Job og Helbred i Aabenraa Kommune.

Sundhedspersonale sygemelder sig på grund af overbelastning

Presset fra coronakrisen giver flere sygemeldinger med stress og depression. 'Den anden bølge er set med sygedagpenge-øjne værre end den første,' siger kontorleder i Aabenraa, Helle Hockerup.
(Arkiv) Folkepensionister, der arbejder, har ret til sygedagpenge under sygdom. Det fik 10.000 pensionister i 2019, viser tal fra Faglige Seniorer.

Fordobling af pensionister på sygedagpenge

Folkepensionister, der er i arbejde, har ret til sygedagpenge som alle andre lønmodtagere. Det fik 10.000 folkepensionister i 2019.
Når en anden myndighed behandler en sag, skal Ombudsmanden - Niels Fenger (billedet) - som udgangspunkt ikke behandle den. (Arkiv)

Ombudsmanden vil ikke lave grundig undersøgelse af it-system til sygedagpenge

Ombudsmanden vil dog nøje følge implementeringen af nyt it-system i jobcentrene (KSD), men han vil i sin 'behandling af konkrete sygedagpengesager være særligt opmærksom på, om eventuelle fejl kan henføres til KSD.'

Næsten 20 procent flere på sygedagpenge under corona

Langt den største del af stigningen skyldes forlængelser af sygedagpengene. Samtidig er der mange korte covid-19 forløb. Se din kommune her.
Meget arbejde går til spilde på grund af forlængelser af sygedagpenge, som meldes ud med kort varsel, lyder det fra jobcenterchefer.

Forlængelser af sygedagpenge koster spildte kræfter i jobcentre

Fire gange er sygedagpengeperioden forlænget under coronakrisen. Hver gang tæt på eller efter udløbsdatoen for den forrige forlængelse. 'Vi er godt trætte af det,' siger afdelingsleder i jobcenter.