(Arkiv) Nina Smith er formand for den nye "Kommission for 2. generationsreformer, de nye reformveje.” Hun er professor i økonomi ved Aarhus Universitet.

Forstå på fem minutter: Uddannelse helt centralt i regeringens vision for 2. generationsreformer

Bedre uddannelser for alle. Flere skal i job. Der skal skabes flere og bedre job. Det er ambitionen for det reformarbejde, finansministerens nyudnævnte kommission skal arbejde med i to år. Økonomiprofessor Nina Smith er formand.
Med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i spidsen vil regeringen gøre op med 25 års arbejdsmarkedspolitik. Nu skal man i mindre grad svinge med pisken overfor de arbejdsløse, og i stedet fokusere på tiltag såsom opkvalificering, uddannelse og nedbringelse af sygefravær.

Regeringen gør op med 25 års reformpolitik

Regeringen vil med andengenerationsreformerne på arbejdsmarkedet tage helt andre værktøjer i brug, end man har gjort med 00'erne og 10'ernes arbejdsmarkedsreformer. Minister mener, at 'de lavthængende frugter er plukket'.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremlagde onsdag regeringens plan for at få flere i beskæftigelse. Det skete med betydelig større sikkerhed, end det fremgår af regeringens egne dokumenter.

Regeringen: Ingen sikre effekter af 2. generationsreformer

Beskæftigelsesministeren sagde på samråd tirsdag, at regeringen vil øge arbejdsudbuddet gennem nye reformer. Det fremgår dog af regeringens egen præsentation, at det er uklart, om det kommer til at ske.

Tidlig pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.
(Arkiv) Søren Heisel, forbundssekretær i 3F, beder politikerne sørge for, at der er uddannelsespladser nok, når de skal hastebehandle regeringens opkvalificeringspakke.

3F: Politikerne skal sikre, at der er uddannelsespladser nok

Regeringens opkvalificeringsudspil skal nu forhandles med de politiske partier. 3F har fået mange ønsker opfyldt og presser nu på, for at lovgiverne også bevilger penge til de skoler, der skal uddanne ufaglærte til faglærte.

DF efterlyser overblik over borgere i venteposition til førtidspension

Der er stadigvæk borgere på kontanthjælp, der har ventet i 10-12 år på at få en afklaring af, om de kan komme på førtidspension eller i fleksjob, men der er ikke overblik over hvor mange, sagde DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted i går på et samråd. Han bad derfor beskæftigelsesministeren om at skaffe tallene. 

Ministeren skærper tonen overfor kommunerne om førtidspension

Beskæftigelsesministeren skærper tonen overfor kommunerne inden førstebehandling af lov i dag. Kommunerne skal stoppe med at sende håbløst syge borgere i ressourceforløb og istedet give dem førtidspension. 

Minister erkender: For svært at få førtidspension

Antallet af borgere over 40 år, der får førtidspension, er kun på en tredjedel af det, politikerne ventede. Det er ifølge ministeren blevet for svært for folk med væsentlige og varigt nedsat arbejdsevne at få førtidspension.