Enhedslisten på vej til møde med regeringen om reformforslaget 'Danmark kan mere I'. I front er det politisk ordfører Mai Villadsen, bagved er det beskæftigelsesordfører Victoria Veláquez og finansordfører Rune Lund.

Støttepartier vil udfordre regeringen om nyuddannedes dagpenge

Tirsdag begynder de indledende forhandlinger om regeringens stort anlagte reformudspil. EL og SF er kritiske.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

Hummelgaard bekræfter, at jobcentre kan miste ledige dagpengemodtagere

Et opgør med et enstrenget beskæftigelsessystem i jobcentrene kan være på vej. Forligspartierne bag tidlig pension diskuterer aktuelt, om kommunerne 'skal lave alt i fremtiden,' fortalte Peter Hummelgaard på pressemøde onsdag.
(Arkiv) Ved at indføre et uddannelseskrav til målgruppen for 37 timers aktiveringspligt, sikrer regeringen, at den alene består af indvandrere.

Nyttejob kun for indvandrere

Ved at tilføje et uddannelseskrav sikrer regeringen, at et forslag om 37 timers arbejdspligt for kontanthjælpsmodtagere kun rammer indvandrere.
(Arkiv) På nyttejob i Køge i 2015.

Jobcentre skal betale for at sende 20.000 indvandrere i nyttejob

Regeringen foreslår i ny reform, at tusinder af indvandrere skal i nyttejob 37 timer om ugen. Regningen bliver på omkring 200 millioner kroner, og den skal finansieres ved besparelser på jobcentrene. KL er utilfreds med den del af udspillet.
Statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen til tirsdagens pressemøde om en reform, der blandt andet skal øge arbejdsudbuddet.

Her er overblik over regeringens reformudspil på beskæftigelsesområdet

Regeringen fremlagde i dag et reformudspil, der skal få 10.500 flere i arbejde. Her er listen, der har betydning for beskæftigelsesindsatsen. Det er usikkert, hvornår eventuel lovgivning kan træde i kraft.
Indvandrere, der ikke er jobparate, skal også have 37 timers aktiveringspligt, foreslår regeringen. Her er det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og statsminister Mette Frederiksen på tirsdagens pressemøde om en reform, der skal øge arbejdsudbuddet.

To spørgsmål til Peter Hummelgaard: Aktivitetsparate indvandrere skal have mødepligt 37 timer om uge...

Jobcentret vurderer, at de ikke er arbejdsmarkedsparate, men regeringen vil alligevel sende aktivitetsparate indvandrere 37 timers aktivering. "Vi skal etablere en logik om, at folk skal møde op," siger beskæftigelsesministeren.
Studiestart på Aalborg Universitet 1. september. Regeringen foreslår, at disse studerende får en lavere dimittend-sats, når de er færdige.

Lavere dagpenge skal få fire ud af ti ledige nyuddannede i job

Regeringen forventer, at lavere dagpenge vil skaffe 8.800 nyuddannede job frem mod 2030, viser beregning. Fjernelse af modregning i pensioner for ægtefællens arbejdsindtægt forventes at få 1.650 flere i arbejde.