(Arkiv) En udvikling af IGU (integrationsgrunduddannelse) kan være et godt alternativ til nyttejob, lyder det fra formand for Reformkommissionen, professor Nina Smith.

Kommissionsformand støtter forslag om udvidet IGU

Mange flere skal kunne komme ind på arbejdsmarkedet gennem en integrationsgrunduddannelse (IGU), lyder det fra professor Nina Smith. Det kan være et alternativ til nyttejob og skal også indeholde 'en hel masse' danskundervisning, foreslår hun.
Ros til jobcentrene fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i sidste uge. Men politikerne har givet kommunerne alt for mange opgaver, lød det.

Hummelgaard: Politikerne har ansvaret for flere komplicerede regler

Der var en sjælden ros til jobcentrene fra beskæftigelsesministeren på et pressemøde i sidste uge. Men politikerne er blevet ved med at 'kyle opgaver det samme sted hen,' og det kan ikke blive ved, måtte man forstå på Peter Hummelgaard. Læs de ordrette svar på spørgsmål til ministeren.
(Arkiv) Elektrikerlærlinge er blandt de faggrupper, der kan se frem til højere dagpenge end dimittendsatsen, hvis regeringens forslag bliver vedtaget i Folketinget.

Reformforslag: Hver femte ledige dimittend skal have en højere sats

Regeringens foreslår, at nyuddannede skal have mere i dagpenge, hvis de har haft løn under uddannelsen. Det vil omfatte mere end tyve procent af de ledige dimittender, viser beregning på baggrund af Beskæftigelsesministeriets tal. Se antal og andel her.
(Arkiv) Metallærlinge kan med regeringens forslag på 7.000 mere i dagpenge end den lave dimittendsats på 9.500 kroner om måneden.

6.000 kroner mere i dimittendsats til håndværkere

En nyuddannet industritekniker skal have næsten 16.000 kroner i dagpenge, mens en nyuddannet pædagog eller akademiker må nøjes med den nedsatte dimittendsats på 9.500 kroner, foreslår regeringen. Det er dimittender i mandefag, der får den højeste sats.
(Arkiv) Højt humør på erhvervsskolen. Lærlinge og elever med løn under uddannelse skal have højere dagpenge end den foreslåede dimittendsats på 9.500 kroner om måneden. Det er med til at skævvride kommunernes økonomi.

Dimittendændring rammer kommuner skævt

Nye beregninger af regeringens forslag om en individuel dagpengesats til nyuddannede faglærte viser, at især yderkommuner kan få stigende udgifter til flere og dyrere dimittender. Omvendt bliver universitetsbyernes gevinst større end ventet.
Enhedslisten på vej til møde med regeringen om reformforslaget 'Danmark kan mere I'. I front er det politisk ordfører Mai Villadsen, bagved er det beskæftigelsesordfører Victoria Veláquez og finansordfører Rune Lund.

Støttepartier vil udfordre regeringen om nyuddannedes dagpenge

Tirsdag begynder de indledende forhandlinger om regeringens stort anlagte reformudspil. EL og SF er kritiske.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

Hummelgaard bekræfter, at jobcentre kan miste ledige dagpengemodtagere

Et opgør med et enstrenget beskæftigelsessystem i jobcentrene kan være på vej. Forligspartierne bag tidlig pension diskuterer aktuelt, om kommunerne 'skal lave alt i fremtiden,' fortalte Peter Hummelgaard på pressemøde onsdag.
(Arkiv) Ved at indføre et uddannelseskrav til målgruppen for 37 timers aktiveringspligt, sikrer regeringen, at den alene består af indvandrere.

Nyttejob kun for indvandrere

Ved at tilføje et uddannelseskrav sikrer regeringen, at et forslag om 37 timers arbejdspligt for kontanthjælpsmodtagere kun rammer indvandrere.
(Arkiv) På nyttejob i Køge i 2015.

Jobcentre skal betale for at sende 20.000 indvandrere i nyttejob

Regeringen foreslår i ny reform, at tusinder af indvandrere skal i nyttejob 37 timer om ugen. Regningen bliver på omkring 200 millioner kroner, og den skal finansieres ved besparelser på jobcentrene. KL er utilfreds med den del af udspillet.
Statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen til tirsdagens pressemøde om en reform, der blandt andet skal øge arbejdsudbuddet.

Her er overblik over regeringens reformudspil på beskæftigelsesområdet

Regeringen fremlagde i dag et reformudspil, der skal få 10.500 flere i arbejde. Her er listen, der har betydning for beskæftigelsesindsatsen. Det er usikkert, hvornår eventuel lovgivning kan træde i kraft.
Indvandrere, der ikke er jobparate, skal også have 37 timers aktiveringspligt, foreslår regeringen. Her er det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og statsminister Mette Frederiksen på tirsdagens pressemøde om en reform, der skal øge arbejdsudbuddet.

To spørgsmål til Peter Hummelgaard: Aktivitetsparate indvandrere skal have mødepligt 37 timer om uge...

Jobcentret vurderer, at de ikke er arbejdsmarkedsparate, men regeringen vil alligevel sende aktivitetsparate indvandrere 37 timers aktivering. "Vi skal etablere en logik om, at folk skal møde op," siger beskæftigelsesministeren.
Studiestart på Aalborg Universitet 1. september. Regeringen foreslår, at disse studerende får en lavere dimittend-sats, når de er færdige.

Lavere dagpenge skal få fire ud af ti ledige nyuddannede i job

Regeringen forventer, at lavere dagpenge vil skaffe 8.800 nyuddannede job frem mod 2030, viser beregning. Fjernelse af modregning i pensioner for ægtefællens arbejdsindtægt forventes at få 1.650 flere i arbejde.