Dansk Folkeparti og Enhedslisten har været fælles om at kræve besparelser på jobcentrene. De er dog ikke enige om hvordan. Det skal forligspartierne aftale i 2021, aftalte de i nat . Fra venstre ses Rene Christensen (DF), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), Karsten Hønge (SF), Pernille Skipper (EL) og Pia Olsen Dyhr (SF).

Her er tallene: Så meget skal jobcentrene levere til aftale om tidlig pension

Finansieringen af tidlig pension skal først og fremmest komme fra tre hovedområder: Finanssektoren, jobcentrene og lagerbeskatning af selskabers ejendomsavancer. Se tallene her
(Arkiv) Maj 2019: Den tidligere VLAK.regering indgår aftale om seniorpension kort før folketingsvalget. Her fremlægger tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) aftalen, flankeret af Morten Østergaard (RV) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Arbejdsevne på under 18 timer om ugen skal udløse seniorpension

Først fra 2024 bliver seniorpensionen forbedret, fremgår det af aftalen om tidlig pension, som faldt på plads i nat.
Aftalen om tidlig pension blev indgået i nat af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

FAKTA: Aftale om ret til tidlig pension

De lønmodtagere og selvstændige, som har haft lange og hårde arbejdsliv, får fra 2022 ret til tidlig pension.
(Arkiv) Forhandlingerne om tidlig pension foregår i Beskæftigelsesministeriet, der holder til i det gamle Overformynderi i København.

Fra forhandlingerne: LAB-lov og Velfærdsforlig med i slutspil om tidlig pension

Opdateret 17:30 torsdag: Forhandlinger kan være afsluttet inden efterårsferien. Se her de områder, der kan få betydning for beskæftigelsesindsatsen på jobcentrene.
(Arkiv)

Sosu’er, sygeplejersker og pædagoger i spil til bedre adgang til tidligere pension

Skal SU-betalt praktik tælle med i arbejdsår, så flere sygeplejersker kan få tidlig pension? Det forhandler regeringen nu med partierne om, fortæller kilder tæt på forhandlingsforløbet til NB-Beskæftigelse.
(Arkiv) Dansk Folkeparti har længe ønsket at forbedre seniorpensionen, siger Bent Bøgsted (DF). Nu ser det ud til, at det kan blive en del af aftalen om tidlig pension, siger kilder tæt på forhandlingerne.

Forbedring af seniorpension kan være på vej

DF, SF og Enhedslisten vil give flere nedslidte mulighed for tidlig pension. De foreslår derfor ændringer i anden beskæftigelseslovgivning.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tror på en snarlig aftale om tidlig pension.

Hummelgaard om pensionsforhandlinger: Ser lovende ud

Beskæftigelsesministeren havde håbet at have landet en pensionsaftale nu, men coronakrisen kom i vejen.
Folketinget åbnede i dag uden 'Arnes pension'. Til gengæld mener både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og forhandlingspartierne DF, SF og Enhedslisten, at der er godt skred i forhandlingerne.

Møder om tidlig pension onsdag og fredag aften

Regeringen håber på en snarlig aftale om tidlig pension. Der er både separate samtaler med DF, SF og Enhedslisten, og aftenmøderne fortsætter uden bagkant.
(Arkiv)

Partier vil lette krav til tidlig pension for selvstændige

Det er ikke rimeligt, at selvstændige står til at gå glip af år på tidlig pension, fordi de har haft underskud, mener DF, SF og EL.
(Arkiv) Dansk Folkeparti er ikke afvisende over for en hurtig afslutning på forhandlingerne om tidlig pension, siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

Regeringen lægger op til hurtig pensionsaftale for Arne

Regeringen vil med et hurtigt forhandlingsforløb forsøge at få en aftale om tidlig tilbagetrækning på plads.
Statsminister Mette Frederiksen (S) fremlagde tirsdag regeringens forslag til tidlig pension på Danish Crown slagteriet i Horsens.

FAKTA: Se forskellen på tidlig pension og seniorpension

Seniorpension fik en fremtrædende rolle i regeringens forslag om tidlig pension forleden. Se her forskellen på de to pensioner.
(Arkiv) Arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa Søren Lorenzen afviser, at lønmodtagere, der kan få den nye tidlige pension på grund af den større ydelse på seniorpension vil spekulere i at få den. "Vi har ikke givet seniorpension til mange, der har 40 års anciennitet på arbejdsmarkedet," siger han.

Tror ikke på spekulation i seniorpension

Kommuner tror ikke, nedslidte vil vælge seniorpension frem for tidlig pension på grund af forskellen på ydelsen. Der er forskellige målgrupper for de to pensioner, lyder det.