(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på vej til trepartsforhandlinger, hvor også kommunerne deltager: " Vi er nødt til at bede kommunerne og jobcentrene om, at deres hovedfokus er på god klassisk jobformidling."

Hummelgaard har kritisk blik på ledige med til trepartsforhandlinger

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil sikre, at ledige reelt står til rådighed for job.
(Arkiv) Finansministeriet forventer, at ti procent færre vil være arbejdsløse på dagpenge i 2022 end før coronakrisen.

Regeringen forventer fem procent færre ledige i 2022 end før coronakrisen

Der vil ifølge Finansministeriets fremskrivning være ti procent færre a-kassemedlemmer på dagpenge i 2022, mens antallet af kontanthjælpsmodtagere vil ligge på samme niveau som i 2019.

Færre ledige end på samme tid i de sidste fem år før corona

I den første uge i august var der for første gang færre ledige end i tiden før corona. Det viser tal fra Jobindsats.dk. Se tal for hele perioden og for de seneste måneder og dage her

Glostrup bedst til at bruge socialt frikort i første halvår 2021

Mens Brøndby hidtil har været bedst til at få socialt udsatte i gang med at arbejde med et socialt frikort, har nabokommunen på Københavns Vestegn nu overtaget stafetten.

35 kommuner har den laveste ledighed siden finanskrisen

Cirka en tredjedel af landets kommuner er nu så godt igennem coronakrisen, at de har den laveste ledighed siden finanskrisen for mere end ti år siden.
Fire chefer og ledere giver bud på, hvorfor netop deres kommune nu har den laveste ledighed siden finanskrisen. Det er Dorte Hamrum, arbejdsmarkedschef i Skive; Hans Christian Knudsen, beskæftigelseschef i Hedensted; Kristjan Gundsø Jensen, jobcenterchef i Helsingør; Inger Thorø Pedersen, afdelingsleder i jobcentret i Faaborg Midtfyn.

Fortsat stor forskel i udvikling af ledighed i kommunerne på grund af corona

35 kommuner havde i juni den laveste siden finanskrisen. Fire kommunale chefer giver deres bud på, hvorfor det går godt for netop deres kommune.

Ledighed i maj er betydeligt lavere end for et år siden, men højere end for to år siden

Ledigheden falder drastisk, men i maj var den gennemsnitlige ledighed fortsat højere end i samme måned for to år siden. Se tallene for din kommune i Danmarkskortene.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fortalte mandag glad, at ledigheden nu var lavere end før coronakrisen. Det var lidt for 'rosenrødt,' lyder kritik.

Regeringen ‘maler billedet mere rosenrødt, end det er’

2. pinsedag jublede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard over, at der for første gang var færre ledige end før coronakrisen. Tendensen er rigtig, men man skal være varsom med tallene, siger cheføkonom.

Vinterens corona-nedlukning har stort set ikke påvirket ledigheden

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden korrigeret for sæsonudsving på landsplan har været fuldstændig upåvirket af vinterens nedlukninger af samfundet. Enkelte kommuner er dog blevet ramt.

Langtidsledighed har ramt kommuner forskelligt under corona

Størst stigning i langtidsledighed i Østjylland og hovedstadsområdet, mens produktions-Danmark klarer sig bedre igennem. Flere kommuner har skiftet plads i rangordning. Se tallene for din kommune.

Stor forskel på antal ledige i landsdelene under genåbning

Fire RAR-områder er næsten på niveau med tiden før corona i andelen af ledige. Hovedstadsområdet skiller sig ud med 25 procent flere ledige end før coronakrisen. Se tallene her.
STAR har nedlagt en samlet rapport om kommunernes ledige under coronakrisen.

STAR nedlægger samlet kommunal rapport om udviklingen i ledigheden

Det er ikke længere muligt at sammenligne udviklingen i ledigheden under corona i kommunerne.