Ledigheden er igen faldet, efter at den kortvarigt steg. (Arkivfoto).

Ledigheden falder igen efter at den kortvarigt steg

Fra januar til februar er ledigheden faldet. Det sker, efter at ledigheden steg fra december til januar.
Modsat coronakrisen, som sendte ledigheden i vejret fra dag ét, er der ingen tegn på, at det sker på grund af krigen i Ukraine, vurderer cheføkonom i Dansk Metal, Erik Bjørsted.

Arbejdsmarkedet kører fortsat på højtryk trods krig

Trods krigen i Ukraine falder ledigheden fortsat, samtidig med at der slås flere stillinger op end normalt.

Langtidsledigheden falder med 45 procent på ni måneder og er den laveste siden 2009

I december 2021 var 21.681 registreret som langtidsledige. Det er ikke set lavere siden september 2009. Langtidsledigheden er faldet i alle kommuner, men med stor forskel.

Over ti procent færre på uddannelseshjælp siden 2019

Der er stor forskel i kommunerne på udviklingen af antal 16-29 årige ledige på uddannelseshjælp fra september 2019-2021. Mens Tønder har haft et fald på over en tredjedel, har fire kommuner haft en stigning i antallet på over ti procent. Find din kommune her.
Regeringen forbereder lovforslag om hårdere sanktioner mod dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere, der ikke søger job. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Skærpede sanktioner ved manglende jobsøgning på vej

Hvis jobparate ledige ikke har søgt arbejde i en måned, skal de trækkes i dagpenge eller kontanthjælp i en til tre uger, foreslår regeringen. Det kræver ny lovgivning, som forventes at træde i kraft til april.
Man skal have motivation, evner og flair for et job, hvis man også skal være produktiv. Carl Johan Dalgaard, overvismand og professor i økonomi ved Københavns Universitet, advarer mod at nyuddannede kommer i job, der ikke matcher dem.

Overvismand uddyber advarsel om mindre produktivitet ved dårligt jobmatch

'Hvis motivationen mangler, og evnerne til at udføre jobbet ikke er der, så falder produktiviteten. Derfor er matchkvaliteten vigtig,' lyder det fra overvismand Carl Johan Dalgaard, der her forklarer, hvorfor de økonomiske vismænd er bekymrede for at tvinge dimittender hurtigere i job.
Nye tal fra Danske A-kasser viser, at dimittender ikke er dovne, siger Eva Obdrup, der er formand for a-kasserne.

Stor gruppe akademikere har mindre ledighed end faglærte et år efter uddannelse

Dimittender fra to a-kasser for akademikere har lavere ledighed end faglærte medlemmer af Metal, HK og 3F efter et år. Det viser nye tal, som Danske A-Kasser har trukket for NB-Beskæftigelse.

Antallet af langtidsledige falder markant

Langtidsledigheden falder kraftigt i 70 af landets kommuner. Se tallene for alle kommuner her. Manglen på hænder i mange virksomheder giver også jobmuligheder for langtidsledige.

Store universitetsbyer og Vestegnen er Danmarks arbejdsløshedsøer

Nye beskæftigelsestal viser, at ledigheden i mange yderkommuner er lav, mens den er højere i universitetsbyerne samt på Vestegnen tæt på København - i alt i omkring 25 kommuner. Se hvilke kommuner her.
(Arkiv) Ledigheden falder for første gang i ti år til under 100.000.

Færrest antal ledige siden 2009

September bød igen på et mærkbart fald i antallet af ledige i Danmark. Markant milepæl nået.

2.500 færre ledige under 25 år på to år

I hele landet er antallet af ledige unge faldet med 13 procent, viser tal fra Jobindsats.dk. Samtidig har dagbladet Børsen opgjort, at hver andet nye job bliver besat af unge under 25. "Tænk, hvis ungdommen nu om dage slet ikke er doven, sart og selvoptaget," skriver avisens lederskribent.

Fakta: 85 procent af de jobparate ledige er dagpengemodtagere

A-kasserne har ansvaret for rådighedsvurderingen af langt de fleste ledige. Se, hvor stor en del af de jobparate ledige, dagpengemodtagerne udgør i din kommune.