Antallet af langtidsledige falder markant

Langtidsledigheden falder kraftigt i 70 af landets kommuner. Se tallene for alle kommuner her. Manglen på hænder i mange virksomheder giver også jobmuligheder for langtidsledige.

Store universitetsbyer og Vestegnen er Danmarks arbejdsløshedsøer

Nye beskæftigelsestal viser, at ledigheden i mange yderkommuner er lav, mens den er højere i universitetsbyerne samt på Vestegnen tæt på København - i alt i omkring 25 kommuner. Se hvilke kommuner her.
(Arkiv) Ledigheden falder for første gang i ti år til under 100.000.

Færrest antal ledige siden 2009

September bød igen på et mærkbart fald i antallet af ledige i Danmark. Markant milepæl nået.

2.500 færre ledige under 25 år på to år

I hele landet er antallet af ledige unge faldet med 13 procent, viser tal fra Jobindsats.dk. Samtidig har dagbladet Børsen opgjort, at hver andet nye job bliver besat af unge under 25. "Tænk, hvis ungdommen nu om dage slet ikke er doven, sart og selvoptaget," skriver avisens lederskribent.

Fakta: 85 procent af de jobparate ledige er dagpengemodtagere

A-kasserne har ansvaret for rådighedsvurderingen af langt de fleste ledige. Se, hvor stor en del af de jobparate ledige, dagpengemodtagerne udgør i din kommune.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard indskærpede i Lippert på TV2 News onsdag, at jobcentrenes førsteprioritet er at formidle job. Især til jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Hummelgaard retter hård kritik mod jobcentrene i tv-program

Jobcentrene skal rette hele deres fokus ind på at få ledige i arbejde. Det var et af beskæftigelsesministerens budskaber i et program på TV2 News onsdag. "Ikke godt nok," sagde han flere gange om jobcentrenes indsats.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København vil lave proceduren om, når store virksomheder efterspørger arbejdskraft. Samtidig kræver hun en redegørelse efter en historie med et stort rengøringsselskab, der ikke kunne få den ønskede arbejdskraft fra jobcentret.

Borgmester kræver redegørelse fra Københavns jobcenter

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, vil have en redegørelse fra jobcentret om en sag med et rengøringsfirma, der ville have hjælp til at finde 450 medarbejdere, men endte med at tage to.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på vej til trepartsforhandlinger, hvor også kommunerne deltager: " Vi er nødt til at bede kommunerne og jobcentrene om, at deres hovedfokus er på god klassisk jobformidling."

Hummelgaard har kritisk blik på ledige med til trepartsforhandlinger

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil sikre, at ledige reelt står til rådighed for job.
(Arkiv) Finansministeriet forventer, at ti procent færre vil være arbejdsløse på dagpenge i 2022 end før coronakrisen.

Regeringen forventer fem procent færre ledige i 2022 end før coronakrisen

Der vil ifølge Finansministeriets fremskrivning være ti procent færre a-kassemedlemmer på dagpenge i 2022, mens antallet af kontanthjælpsmodtagere vil ligge på samme niveau som i 2019.

Færre ledige end på samme tid i de sidste fem år før corona

I den første uge i august var der for første gang færre ledige end i tiden før corona. Det viser tal fra Jobindsats.dk. Se tal for hele perioden og for de seneste måneder og dage her

Glostrup bedst til at bruge socialt frikort i første halvår 2021

Mens Brøndby hidtil har været bedst til at få socialt udsatte i gang med at arbejde med et socialt frikort, har nabokommunen på Københavns Vestegn nu overtaget stafetten.

35 kommuner har den laveste ledighed siden finanskrisen

Cirka en tredjedel af landets kommuner er nu så godt igennem coronakrisen, at de har den laveste ledighed siden finanskrisen for mere end ti år siden.