Antallet af langtidsledige fortsætter med at falde.

Langtidsledigheden falder men er stadig højere end før corona

I oktober har der været 27.965 langtidsledige. Det er et fald på 14.300 personer fra coronatoppen i april.

Fald på mere end en fjerdedel i antal ledige på langvarig kontanthjælp

I tre kommuner er antallet på langvarig kontanthjælp halveret på fem år, og det gennemsnitlige fald er på over 25 procent. Det skriver den fungerende beskæftigelsesminister i et svar til Folketinget.

Antallet af langtidsledige ældre falder markant

Nye tal viser, at antallet af ældre langtidsledige falder markant - men de 60-64 årige er stadig hårdest ramt. Se tallene for alle kommuner.

Stor forskel i langtidsledigheden på tværs af kommunerne

Antallet af langtidsledige svinger fra 0,3 procent af arbejdsstyrken til 2,4 procent på tværs af landets kommuner. Særligt hovedstadsområdet har mange langtidsledige.

Fald i langtidsledighed i alle kommuner

Kurven er knækket for langtidsledigheden. På landsplan er antallet faldet med en femtedel, mens fire kommuner næsten har halveret antallet af langtidsledige.
Seniorerne udgør mere end en tredjedel af faldet i langtidsledigheden over hele landet.

Seniorer mellem 50 og 66 år udgør en tredjedel af faldet i langtidsledige

Netop som en ny ordning skal få langtidsledige seniorer i arbejde, er det ved at ske af sig selv. Mellem april og juli er andelen af langtidsledige faldet med en femtedel. Og der er bud efter medarbejdere over 50 år.
Lemvig, Middelfart og Billund kommuner har haft det største fald i langtidsledige. Det hænger sammen med et stort fald i ledigheden, forklarer jobcenterchef i Lemvig Lene Nørlund, arbejdsmarkedschef i Middelfart Jeanette Johansen og arbejdsmarkedschef i Billund Klaus H. Nielsen.

Tre kommuner med lav ledighed har rekord i fald i langtidsledige

Medarbejdere i servicejob har skiftet branche under coronakrisen. Det giver plads til langtidsledige, fortæller arbejdsmarkedschef. I en anden kommune ansætter arbejdsgivere langtidsleige medarbejdere, selvom kvalifikationerne ikke passer så nøje som tidligere.
Langtidsledige får med 159 millioner kroner bl.a. mulighed for mere opkvalificering, højere løntilskud og længere jobrotation. Især ledige over 50 tilgodeses, men også langtidsledige dimittender får bedre muligheder.

Flere er langtidsledige – ny aftale skal få dem i job

Politisk flertal afsætter 159 millioner kroner til at hjælpe langtidsledige, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

En fjerdedel af de arbejdsløse er langtidsledige

I de enkelte kommuner er mellem hver tiende og hver tredje arbejdsløs langtidsledig. Se andelen i din kommune her

Kun få kommuner har holdt langtidsledigheden i ro under corona

En god placering i produktions-Danmark og en fokuseret indsats har fået langtidsledige i job, fortæller arbejdsmarkedschefer i to kommuner.