På denne gyngende lyserød tømmerflåde ved Thorsminde vil man kunne se et videoværk af kunstneren Bassem Yousri fra Egypten. 

Højsæson for kunstfestivaler

Netop nu er et godt tidpunkt at se kunsten udfolde sig lokalt i både Øst- og Vestdanmark. De aktuelle kunstfestivaler har meget forskelligt udtryk, og nogle har til formål at inspirere borgerne til at præge udarbejdelsen af kommunens kommende kunststrategi.

Forskere efterlyser fotos af livskvalitet på landet

Et forskerteam opfordrer beboerne i fem geografiske områder til at sende fotos af det, de opfatter som livskvalitet i deres hverdag. Områderne er: Lemvig-Struer, Norddjurs, Faaborg-Midtfyn, Vordingborg og Bornholm.

Nyborg Slot er kastebold i en strid om verdensarv

Foreningen Kultur & Arv anklager Østfynske Museer og Nyborg Kommune for at skabe falske forhåbninger om, at Nyborg Slot kan komme på Unesco-liste.

600 arrangementer på tre dage

Torsdag den 22. august åbner Kulturmødet på Mors og programmet er fyldt med gratis oplevelser i form af mere end 600 forskellige arrangementer for både yngre og ældre deltagere.

38,5 mio. kroner til at skabe gode byrum i udvalgte byer

I alt 31 kommuner søgte om støtte til at realisere et projekt om at skabe mere liv og udvikling i en af kommunens større byer, men kun seks byer får hjælp til et byrumsprojekt. Se de udvalgte projekter her.
Området under Bispeengbuen som det ser ud i dag.

Råt område under motortrafikvej bliver kreativ containerby

Nedenunder den travle motortrafikvej Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på kanten mellem København og Frederiksberg opstår nu et midlertidigt byrum med aktivitet for små iværksættere og byens borgere. Det er den socialøkonomiske virksomhed URBAN 13, som står bag projektet og økonomisk støtte kommer fra Frederiksberg Fonden, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden.

Kunst gør byerne attraktive

Hvad er det kunsten bidrager med, når den tænkes ind som en del af byudviklingen? Og hvordan og for hvem skaber kunsten egentlig værdi? Det svarer en ny publikation på. I ’Kunst i byudvikling’ er både viden og mange eksempler på, hvordan kunst er med til at gøre byens rum og bygninger attraktive og levende.

Rød blok afviser socialdemokratisk mærkesag om privatskoler

Socialdemokratiet vil skære millioner i tilskuddet til privatskoler, men ingen af Folketingets øvrige partier støtter det forslag, viser en rundringning til samtlige ordførere.

Statens Museum for Kunst opretter filial i Thy

Doverodde Købmandsgård slår dørene op for en SMK-udstilling den 13. april. Museets sæson i Thy  skydes i gang med den første udstillingen, som er udviklet af den danske kunstner Nana Francisca Schottländer med inspiration fra vand, vind og jord.

Offentlige kulturpenge ændrer sig ikke

Lige siden 2012 har størrelsen og fordelingen af bevillingerne været ret stabile og det afspejler, at midlerne til kultur er politisk lagt fast. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ny viden om kunstens rolle i samfundet

11 forskningsprojekter er nu blevet udvalgt til at undersøge kunsten i sociale fællesskaber i Norden og give ny viden om den sociale betydning af kunst og kulturelle aktiviteter. Se projektoversigten her.

Kultur skal løfte ghettoområde i Esbjerg

Stenbjergsvej i bydelen Esbjerg Ø er udpeget som en ghetto, derfor skal område have en ny identitet, og et værktøj til at skabe en anden fortælling er kulturen. Statens Kunstfond har foreløbigt sat 3,6 mio. kroner af til at skabe kunst i samarbejde med områdets beboere.