Tidligere kontanthjælpsmodtagere udgør betydelig stigning i beskæftigelse

Kontanthjælpsmodtagere fortsætter med at komme i arbejde under opsvinget efter corona. I december var der 1600 færre på ydelsen end i november. Over halvdelen af dem var aktivitetsparate.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) lægger nu massivt pres på kommunerne for at få ryddet op i for lidt udbetalt kontanthjælp.

Minister truer kommuner med tilsyn og vil kortlægge administration af 225-timers regel

Efter DR's afsløring af, at mindst 3.000 kontanthjælpsmodtagere uretmæssigt er blevet trukket i ydelsen på grund af 225-timers reglen, vil beskæftigelsesministeren lave en bred undersøgelse af kommunernes administration af reglen. Heller ikke STAR går fri for kritik.

Markant fald i antallet af børn med forældre på kontanthjælp

På fem år er antallet af børn med forældre på kontanthjælp faldet med næsten 50 procent. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Se udviklingen i din kommune her.

Kommuner får adgang til CPR-numre med mulige fejl i kontanthjælpsudbetalinger

Ydelseskontorer i en række kommuner fik onsdag adgang til CPR-numre på personer, der uberettiget kan være trukket i kontanthjælp siden 2016. Nu skal alle sagerne gennemgås manuelt for at finde fejl, så pengene kan udbetales.
(Arkiv) Flere tusinde kontanthjælpsmodtagere kan have fået for lidt i ydelse, fordi de uretmæssigt er blevet trukket på grund af 225-timersreglen.

Kritik af STAR for håndtering af fejl i kontanthjælpsudbetalinger

Kommuner føler sig hængt ud og efterlyser svar på anmodninger om hjælp til at finde borgere, der uberettiget er blevet trukket i ydelse.
Aldrig har der været så få jobparate, som der er nu.

Historisk få jobparate

Vi har aldrig haft så få jobparate ydelsesmodtagere som nu. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet faldet til kun 16,6 tusinde personer i september måned.

Se din kommune: Næsten 7.000 har modtaget kontanthjælp i et årti

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye har netop udsendt en oversigt over antal kontanthjælpsmodtagere med høj ydelsesanciennitet fordelt på de 98 kommuner.
Enhedslistens Victoria Velásquez er glad for den nye aftale om en arbejdsgruppe, regeringen har indgået med sit parlamentariske grundlag.

Regering og støttepartier vil undersøge retssikkerhed for kontanthjælpsmodtagere

Regeringen vil sammen med de tre støttepartier kigge jobcentrene i kortene. 'Jeg håber, den arbejdsgruppe kan hjælpe med at ryste de tykke mure, så budskabet kommer helt ind på de bonede gulve,' skriver Enhedslistens Victoria Velásquez på Facebook.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere på rekordlavt niveau

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i juni 2021 er på det laveste niveau, siden man begyndte at opgøre statistikken i 2007. 97 af landets kommuner har haft et fald siden juni 2019.
(Arkiv) Enhedslisten truer regeringen med valg, hvis der ikke kommer flere penge til børnefamilier på overførselsindkomst. Det gentog frontkvinde Mai Villadsen forud for partiets sommergruppemøde tirsdag.

Enhedslisten truer med valg, hvis børnefamilier på overførselsindkomst ikke hjælpes

Det vil koste knap halvanden milliarder kroner at afskaffe kontanthjælpsloftet og de laveste ydelser i kontanthjælpssystemet, viser beregninger fra Beskæftigelsesministeriet. Ydelseskommissionen har regnet udgiften ind i sit forslag til et nyt ydelsessystem, der koster det samme som det nuværende.