15 kommuner har flere job end borgere mellem 18 og 66 år
Hvordan ser det ud i din kommune med antallet af job sammenlignet med antallet af borgere i den erhvervsaktive alder mellem 18 og 66 år? Se kortet her. Og læg mærke til flere af kommunerne på den københavnske vestegn.
VLAK-regeringen har reelt indført en ny efterlønsordning uden brugerbetaling
De borgerlige partier med daværende statsminister Lars Løkke i spidsen afskaffede efterlønsordningen i 2011, men kort før valget i maj 2019 indførte de en ny pensionsordning om tidlig tilbagetrækning. Denne gang uden brugerbetaling fra borgerne. Det presser nu kommunernes økonomi.
Analyse udpeger Danmarks dårligst stillede kommuner
Kort inden Indenrigs- og Boligministeriet skal afgøre fordeling af særtilskudspuljer og udviklingsaftaler sætter ny analyse fokus på hvilke kommuner, der har de største udfordringer med social eksport og beskæftigelse. Se resultaterne her.
En ud af tre kontanthjælpsmodtagere på Langeland er flyttet til inden for fem år
Mange kontanthjælpsmodtagere flytter til landkommuner, og det giver store skævheder mellem kommunerne. I ni kommuner udgør tilflytterne over 20 procent af det samlede antal kontanthjælpsmodtagere.
Nødklausul i udligning redder ikke hårdt ramte kommuner
Selvom enkelte kommuner er blevet særligt hårdt ramt af en stigning i ledigheden, er der ikke en hjælpende hånd på vej til dem fra den særlige nødklausul i udligningssystemet.
Ikke-vestlige indvandrere har den laveste stigning i langtidsledigheden
Mens langtidsledigheden siden januar sidste år er steget med 68 procent for personer med dansk herkomst, er den kun steget med 23 procent for indvandrere fra ikke-vestlige lande.
Kommunerne forudser stor stigning i udgifter til dagpenge i 2021
Kommunerne har som ventet budgetteret med væsentligt højere udgifter til dagpenge til forsikrede ledige i 2021 end i 2020. 96 af 98 kommuner budgetterer med højere udgifter, end de gjorde i 2020.
Arbejdskraft fra hele Sjælland skaber værdi i få hovedstadskommuner
De drastiske forskelle i BNP per indbygger på tværs af kommunerne bliver i høj grad udvisket, når man korrigerer for pendling. Få hovedstadskommuner har stor tilstrømning af pendlere.
Coronakrisen har ramt bykommuner hårdest på beskæftigelsen
Coronakrisen har, modsat finanskrisen, ramt beskæftigelsen hårdest i bykommunerne og mildest i yder- og landkommuner. Se her, hvor hårdt de enkelte kommuner er ramt.
Nye tal for sygedagpenge flytter store millionbeløb for de enkelte kommuner
Der er stor forskel på, hvor meget antallet af sygedagpengemodtagere er steget i hver kommune. Men den statslige kompensation er den samme for alle, og derfor rammes kommunernes økonomi vidt forskelligt.
Kommuner står til milliardgevinst fra beskeden stigning i ledigheden
Fra midtvejsreguleringen i økonomiaftalen mellem regeringen og KL har kommunerne fået udbetalt 3,4 milliarder kroner til stigende udgifter til ekstra sygedagpenge og ikke-forsikrede ledige i 2020. Men intet tyder på, at kommunernes udgifter vil nærme sig det beløb.
Coronaledighed kan flytte 650 millioner kroner mellem kommunerne
Mange kommuner bliver voldsomt overkompenseret, mens andre taber millionbeløb, når tilskuddet til stigende ledighedsudgifter skal fordeles i 2021.