Det er en stor chance at få muligheden for at være med til at skabe fremtidens jobcenter, lyder det fra beskæftigelseschef i Silkeborg, Anita Jensen. "Vi er meget opmærksomme på det ansvar, der påhviler os," siger arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa, Søren Lorenzen

Tungt ansvar på fire frikommuner: ‘Vi vil forsøge at give et bud på fremtidens jobcenter’...

Det er med en god portion ydmyghed, de nyslåede fire frikommuner vil gå til opgaven efter at være blevet valgt blandt 51 interesserede kommuner. De vil nu involvere alle lokale kræfter med 'en aktie i beskæftigelsesindsatsen' til at være med til at udvikle en ny model for beskæftigelsesindsatsen.
Hillerød er blandt de fire kommuner, som Beskæftigelsesministeriet har valgt til frikommune på beskæftigelsesområdet.

Fire kommuner udpeget som frikommuner på beskæftigelsesområdet

Regeringen har udvalgt kommunerne Hillerød, Greve, Silkeborg og Aabenraa som frikommuner på beskæftigelsesområdet. De såkaldte velfærdskommuner skal i videst mulige omfang sættes fri af statslig regulering. Nu begynder en ny hverdag for de ansatte i jobcentret, fortæller udvalgsformand.
(Arkiv) Bornholmske arbejdsløse skal ikke længere være bange for sanktioner, hvis regionskommunen får lov til at lave frikommuneforsøg, som den ønsker det. Flere kommuner vil lave forsøg med tillid i stedet for kontrol af de arbejdsløse.

Kommuner vil lave forsøg med tillid i stedet for kontrol af arbejdsløse

Kommuner vil have mulighed for en mere tillidsfuld tilgang til syge og arbejdsløse. De vil derfor af med 'rigide krav' om samtalekadence- og indhold. Det skal føre til en bedre beskæftigelsesindsats, skriver de.

Her er de 51 kommuner, der vil være frikommuner på beskæftigelse

Her er navnene på de 51 kommuner, som lægger billet ind på at blive en ud af fire frikommuner på beskæftigelsesområdet. Der er stor geografisk spændvidde i ansøgerfeltet.
Kommunerne ønsker et opgør med regler og bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen og vil i stedet fokusere på tillid og meningsfulde forløb, lyder det fra formanden for KL’s arbejdsmarkedsudvalg, borgmester Peter Rahbæk Juel.

49 kommuner vil lave forsøg med beskæftigelsesindsatsen

Halvdelen af landets kommuner ønsker at blive frikommune på beskæftigelsesområdet. Det er er 'et klokkeklart signal', mener KL-udvalgsformand og siger, at medarbejderne i jobcentrene alt for ofte løber 'panden mod en mur af rigide regler og proceskrav'.
Jobcentre i fire kommuner kan blive udsat for en omfattende oprydning i regeljunglen, da fire kommuner står til at blive frikommuner på beskæftigelsesområdet. Det fremgår af økonomiaftalen for 2023.

Økonomiaftale: Fire kommuner kan blive sat fri på beskæftigelsesområdet

Frikommuneforsøget bliver nu udvidet med beskæftigelsesområdet. I første omgang for fire kommuner. Det fremgår af den nye økonomiaftale for 2023.
Det kan virke som om, statsminister Mette Frederiksen (S) har skåret til i sit ønske om at give kommunerne mere frihed til at afbureaukratisere.

Regeringen vil ikke sætte beskæftigelsesområdet frit

Trods KL's klare ønske om, at beskæftigelsesområdet bliver sat frit i de nye frikommuneforsøg, lyder meldingen fra statsministeren nu, at kun et enkelt velfærdsområde bliver sat frit i hver kommune.
Afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen kræver tillid til kommunerne, lyder det fra borgmestrene i Jammerbugt og Hjørring kommuner, Mogens Gade (V) og Arne Boelt (S).

Nordjylland: Frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet skal med i nærhedsreform

'Vi kan faktisk lykkes med en god kommunal beskæftigelsesindsats uden de mange statslige proceskrav,' siger borgmester efter evaluering af forsøg med færre proceskrav.