Borgerinddragelse i beskæftigelsesindsatsen kræver fokus på mange niveauer på én gang, skriver Dorte Caswell og Flemming Larsen. De er begge professorer på Aalborg Universitet og ledere af CUBB (Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser).

Forskning: Med oprigtig forhandling kan den ledige inddrages i sin egen beskæftigelsesindsats

Efter flere års samarbejde med seks kommuner har to professorer fra Aalborg Universitet udgivet en artikel i et internationalt tidsskrift om danske erfaringer med borgerinddragelse. De har på den baggrund skrevet denne artikel til NB-Beskæftigelse.
(Arkiv) Det kræver .... at være ansat i et jobcenter. Derfor skal medarbejderne hele tiden se kritisk på deres egen praksis og være med til at udvikle den, lyder det fra arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, Søren Landkildehus.

Holstebro ændrer organisation for at kunne inddrage ledige borgere i deres egen sag

Podcast: Holstebro er sammen med tre andre kommuner med i et langvarigt forskningsprojekt, der i højere grad skal inddrage de ledige i deres egen sag. Der sker noget, når man begynder at lytte til, hvad de ledige selv siger, fortæller arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus.
"Vi ser forskning som forstyrrelse," siger professor Dorte Caswell, projektleder ved Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser, CUBB. Det er medarbejderne i jobcentrene og forvaltningen, der skal forstyrres, så de kan tænke nye tanker om indsatsen.

Forskning kan ikke fikse beskæftigelsesindsatsen

Podcast: Det er medarbejderne i jobcentrene, der gennemfører forandringer, lyder det fra Dorte Caswell, professor ved Aalborg Universitet. Lyt til hendes mere end fem års erfaringer med forskning i direkte dialog med medarbejdere og ledelse i en række midt- og vestjyske kommuner.