Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen (S) kan ærgre sig over, at kommunen har landets højeste andel af førtidspensionister og samtidig har haft en af de højeste stigninger i andelen over de seneste to år.

Andelen af førtidspensionister stiger mest i kommuner, der i forvejen har flest

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor meget andelen af førtidspensionister er steget over de seneste to år. I enkelte kommuner er andelen steget med over et procentpoint, mens andre stort set ikke har haft en udvikling.

Fakta: Stor forskel på udvikling i førtidspension i kommunerne

Mens tilgangen til førtidspension i 2020 slår rekord, er det fortsat færre end før reformen i 2013, der indførte ressourceforløb og satte tildelingerne i stå. Se tallene for din kommune her.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil gerne have flere i arbejde, men fastholder samtidig, at borgere, der har brug for det, skal have førtidspension.

Minister: ‘Færrest muligt’ skal ende på førtidspension

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ønsker, at 'så mange som muligt' skal arbejde, men han understreger, at nogle borgere 'selvfølgelig (skal) have den førtidspension, som de er berettiget til'.