Der er ingen sammenhæng mellem at have den største stigning i ledighed under coronakrisen og den samlede ledighed i de enkelte kommuner.

Kommuner med største ledighed har mindst stigning under coronakrisen

Hvis man alene ser på stigningen i ledigheden under coronakrisen, får man et skævt billede af den samlede ledighed i kommunerne, viser tal, som NB-Beskæftigelse har kigget på. Se din kommune her.

Fakta: Ledighed blandt unge under 29 år

De unge rammes hårdt af coronaledigheden, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Og udgangspunktet var ikke det bedste i de største uddannelsesbyer. Se alle kommuner her.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil lave en opkvalificeringspakke til ledige, når flere dele af beskæftigelsesindsatsen sættes igang igen.

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Regeringen arbejder på en opkvalificeringspakke til dem, der blandt andet under krisen er blevet ledige.
(Arkiv) Et stort arbejde med at få ikke-vestlige indvandrere i arbejde risikerer at gå tabt under coronakrisen, mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Indvandrere er dobbelt så hårdt ramt af corona-ledighed

Sammenlignet med etniske danskere er dobbelt så mange ikke-vestlige indvandrere og efterkommere blevet arbejdsløse under coronakrisen. Minister frygter, at mange års integrationsarbejde går tabt.

Ledigheden på sit højeste siden 2017 – men vil stige yderligere

Ikke siden september 2017 har den danske bruttoledigheden ligget højere, oplyser Danmarks Statistik.
(Arkiv) Struer Kommune havde et spring fra 20 til 44 procent i ledighed fra slutningen af marts til slutningen i april.

Usikkert hvilke kommuner, der får størst stigning i ledighed under coronakrisen

En opgørelse over stigningen i arbejdsløsheden fra slutningen af marts til slutningen af april viser, at der i flere kommuner sker spring i ledighedstallene. Se, hvordan det er gået i din kommune.

Ledighed i kommuner stabilt op mod 1. maj

I dag steg ledigheden med 1.200 personer. Se, hvor meget ledigheden er steget i din kommune.
(Arkiv) Mens blikket retter sig mod 1. maj, hvor mange opsigelsesvarsler træder i kraft, har ledigheden ligget stabilt i de seneste uger.

Køen af ledige vokser med 1.200 personer

46.506 personer er blevet ledige under coronakrisen. Ledigheden har i flere uger været nogenlunde stabil.

Ledighed kan været steget til 5,5 procent siden februar

Det er dramatiske tal, der hver dag fortæller, hvor meget ledigheden stiger i forhold til tidligere. NB-Beskæftigelses beregning viser, at ledigheden siden februar samlet er steget 4,1 til 5,5 procent. Se en pejling på ledighedstallene for din kommune her.
(Modelfoto) Psykisk sygdom er den diagnose, der fylder mest ved tildeling af førtidspension, viser nye tal fra Jobindsats.dk.

Knap halvdelen af førtidspensionerne gives til psykisk syge

En ny opgørelse i Jobindsats.dk viser, hvilke hoveddiagnoser der fører til førtidspension. Se tallene for din kommune her.

13 kommuner har nu over 45 procents stigning i ledigheden

På grund af mange fyringer op til månedsskiftet var der lidt større stigning i arbejdsløsheden op til påske. Se din kommune her.
De mørkerøde kommuner har haft mere end 30 procents stigning i ledigheden mellem 9. og 29. marts.

Ledigheden er steget med fra 20 til 40 procent i kommunerne

Corona-arbejdsløsheden rammer skævt. Fra knap 20 procents stigning til Aalborg og Struer til op mod 40 procents stigning i Frederikshavn, Nyborg og Vejen.