Tre vigtige forudsætninger for Schultz’ milliardbesparelse

Der er tre vigtige forudsætninger for, at Schultz milliardbesparelse kan lykkes. NB-Beskæftigelse har bedt administrerende direktør Simon Svarrer forholde sig til dem.
Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.
(Arkiv) Beskæftigelseschef i Viborg Kommune, Klaus Christiansen, er tilfreds med, at Ombudsmanden vil holde øje med den videre implementering af et meget udskældt nyt system for sygedagpenge, KSD.

Kommune er tilfreds med, at Ombudsmanden følger KSD-implementering tæt

En stor, kommunal frustration i kommunerne over implementeringen af nyt it-system for sygedagpenge er nu afløst af lettelse over, at Ombudsmanden lover at holde øje med udviklingen. Mange ting er allerede løst, lyder det fra Viborg.
Hvis de mest udsatte ledige skal kunne bruge jobcentret digitalt, skal der udvikles en app, så de kan bruge telefonen til det. Det foreslår teamchef i Rødovre Kommune, Anna Sveistrup Rasmussen.

Teamchef: Udsatte skal med i digitalisering

Mange af de aktivitetsparate ledige har ikke adgang til en computer. Derfor efterlyser teamchef i Rødovre, Anna Sveistrup Rasmussen, at der udvikles en app, der kan give adgang til jobcentrets digitale tilbud fra en telefon.
(Arkiv) Det er en god ide at gøre op med de stramme regler for samtaler, men digitalisering skal ikke være en ny standardtilgang, siger professor Dorte Caswell, der forsker i beskæftigelsesindsatser ved Aalborg Universitet.

KL-forslag: Forsker advarer mod at afløse én standard med en anden

'Den homogene standardtilgang er et af de store problemer, som der for mig at se bør gøres op med,' siger Dorte Caswell, professor ved Aalborg Universitet. Både hun og formanden for socialrådgiverne er skeptiske over KL-digitaliseringsforslag.
(Arkiv) "Vi foreslår en modernisering, der bygger på et ændret syn på borgerne og på en digital modenhed, som i den grad er til stede," siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Nyledige skal betjene sig selv digitalt i den første del af ledighedsperioden

KL foreslår, at der opbygges et nyt 'Virtuelt jobunivers', som jobparate ledige kan benytte døgnet rundt til blandt andet at have kontakt med jobcentret. Forslaget er et opgør med kravene om et fastsat samtaleforløb.
Langt de fleste samtaler med nytilmeldte kontanthjælpsmodtagere foregår på telefon i Favrskov Kommune, fortæller afdelingsleder David Mortensen.

Kontanthjælpsmodtagere visiteres til ydelser via telefon

I Favrskov Kommune får alle, der har brug for kontanthjælpsydelser, nu tilbud om en visitationssamtale over telefonen. I andre kommuner er der større usikkerhed over for at droppe de første fysiske møder med de udsatte borgere.
Danske A-kassers formandskab foreslår, at ledige, jobcentre, kommuner selv skal bestemme, om langt de fleste samtaler skal være digitale eller ved fysisk fremmøde. Eva Obdrup og Villy Dyhr er henholdsvis formand og næstformand i organisationen.

Danske A-kasser foreslår model til digitale samtaler

Færre fysiske samtaler med de fleste skal give bedre tid til grundige samtaler med fysisk fremmøde til langtidsledige, lyder det i kronik i Altinget. Se forslaget her.