Alle, der går på arbejde, skal testes en gang om ugen for at tage den nye britiske mutation af covid-19 i opløbet. Det opfordrede justitsminister Nick Hækkerup til på pressemøde tirsdag.

HK opfordrer arbejdsgiverne til at lade medarbejderne blive testet i arbejdstiden.

Justitsministeren mener, at alle, der går på arbejde, bør testes hver uge. Selv hvis man ikke har symptomer, bør man testes hver uge, hvis man møder på arbejde, lyder ny opfordring.
Tomme kontorer på jobcentrene kan have medvirket til en mindre spredning af covid-19 blandt ydelsesmodtagere. Ifølge brancheopgørelse fra Statens Seruminstitut er andelen af smittede i gruppen under gennemsnittet.

Her er brancherne med størst og mindst risiko for covid-19

Ydelsesmodtagere har mindre risiko for at blive smittet med covid-19 end gennemsnittet. Det samme gælder erhverv med udearbejde og ansatte i industrien. Se alle brancher - og også grupper uden job.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard suspenderer delvist den aktive beskæftigelsesindsats suspenderes delvist fra 20. december til 31. januar.

Hummelgaard suspenderer delvist den aktive beskæftigelsesindsats

På grund af smittestigningen skal jobcentre stoppe alle nyttejob og undlade at sætte nye virksomhedspraktikker og løntilskud i gang. Det fremgår af brev fra STAR til kommuner, jobcentre og a-kasser.

Næsten 20 procent flere på sygedagpenge under corona

Langt den største del af stigningen skyldes forlængelser af sygedagpengene. Samtidig er der mange korte covid-19 forløb. Se din kommune her.
Meget arbejde går til spilde på grund af forlængelser af sygedagpenge, som meldes ud med kort varsel, lyder det fra jobcenterchefer.

Forlængelser af sygedagpenge koster spildte kræfter i jobcentre

Fire gange er sygedagpengeperioden forlænget under coronakrisen. Hver gang tæt på eller efter udløbsdatoen for den forrige forlængelse. 'Vi er godt trætte af det,' siger afdelingsleder i jobcenter.
(Arkiv) Aftalepartier indskærper over for kommunerne, at hvis syge har ventet på behandling på grund af covid-19 situationen, skal de have forlænget deres sygedagpenge.

Ventetid pga. covid-19 skal give forlængelse af sygedagpenge

Beskæftigelsesministeriet indskærper over for kommunerne, at borgere med længere ventetid på behandling på grund af corona skal have mulighed for at forlænge perioden med sygedagpenge.
69 kommuners jobcentre bør sende alle medarbejdere på hjemmearbejde, hvis de ikke udfører en 'kritisk funktion', lyder det i brev til kommunerne fra STAR.

Jobcentre i 69 kommuner med højt smittetal skal på hjemmearbejde

Beskæftigelsesindsatsen fortsætter under jobcentrets ansvar. Der skal for eksempel i rådighedsforpligtelsen tages hensyn til 'den begrænsede mulighed for jobsøgning og deltagelse i tilbud'. Se kommunerne her
(Arkiv) Arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Simon Elkjær Mæng forventer, at størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne vil melde sig ledige digitalt eller på telefon.

Kontanthjælpsmodtagere kan frem til marts melde sig ledige digitalt eller på telefon

Hidtil har kun forsikrede ledige kunnet tilmelde sig som ledige på nettet. Muligheden for at føre samtaler med alle ledige telefonisk eller digitalt forlænges.
"Det er ikke nok kun at lave hjælpepakker til arbejdspladserne. Vi skal også sikre, at der er hjælpepakke til dem, der har mistet deres arbejde, og til dem, der har endnu sværere ved at få arbejde i den nuværende situation," sagde Enhedslistens erhvervs- og beskæftigelsesordfører Victoria Velásquez i forbindelse med tidligere forhandlinger om hjælpepakker.

Enhedslisten og SF vil have sat dagpengeperioden i stå

Forhandlinger om hjælpepakker fortsætter i Erhvervsministeriet. På dagsordenen er blandt andet hjælp til arbejdsløse.
(Arkiv) Hjælpepakken til mindre virksomheder, kultur, idræt og små selvstændige blev forhandlet med erhvervsminister Simon Kollerup (S) for bordenden. Øvrige partier bag aftalen er Venstre, De Konservative, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Ny aftale genåbner coronahjælp for faste udgifter

Hjælpepakke med støtte til faste udgifter er åben for hele landet og kræver omsætningsnedgang på 30 procent. Små selvstændige, kulturinstitutioner og freelancere tilgodeses i aftalen.
Restauranter og beværtninger i 38 restriktionsramte kommuner kan fremover få lønhjælp til den del af, som ikke kan deltage i salg ud af huset. -

Justeret udgave af lønkompensation indføres i 38 kommuner

Regeringen har med arbejdsmarkedets parter aftalt at genindføre en justeret udgave af lønkompensation i 38 restriktionsramte kommuner.

Jobcenter har op mod 2.000 fyrede i varslingsforløb

En femtedel er gået direkte i nyt job uden en dag på dagpenge, fortæller Bo Hammer, jobcenterchef i Tårnby. Et forskningsprojekt skal afdække effekten af brug af varslingsmidler.