(Arkiv) Ufaglærte får svært ved at få job efter coronakrisen, vurderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Tænketank: Ufaglærte job forsvinder efter coronakrisen

Ifølge en ny analyse vil coronakrisen ramme de ufaglærte job hårdt, som det også skete under finanskrisen.
(Arkiv) Fra onsdag kan medarbejdere i jobcentre vest for Storebælt igen komme på arbejde. Hovedstaden og Sjælland på vente på samme besked.

KL: Jobcentre vest for Storebælt åbner onsdag

Jobcentre og borgerservice er blandt de offentlige arbejdspladser, der åbner i tre regioner i vest for Storebælt den 27. maj. Københavns beskæftigelsesborgmester kalder det "dybt uretfærdigt," at Hovedstaden og Sjælland er ikke med.
HK Kommunal vil undtage ledige, der er i risiko for alvorlig sygdom ved covid-19, for rådighedsreglerne, der ventes at træde i kraft igen om kort tid.

HK Kommunal: Ledige i risikogrupper skal undtages for rådighedskrav

I et høringssvar til en bekendtgørelse, der ventes at træde i kraft i denne uge, foreslår HK Kommunal, at ledige "ikke skal have pligt til at påtage sig arbejde, hvor de udsættes for risiko."
(Arkiv) Lærlinge og elever er presset under coronakrisen. Regeringen vil blandt andet sikre, at de får lærepladser i byggeriet.

Hver syvende i milliardprojekt skal være lærling

Når godt 30 milliarder kroner i Landsbyggefonden skal bruges til at fremrykke renovering af lejeboliger, skal hver syvende af de ansatte være lærlinge, oplyste boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde tirsdag.
(Arkiv) Arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer presser sammen med politikere på for at få åbnet for virksomhedspraktik og løntilskud i beskæftigelsesindsatsen.

‘Det bliver ikke titusinder, der kommer i digital virksomhedspraktik’

Frustrationen over, at beskæftigelsesministeren ikke ser ud til at ville åbne for virksomhedspraktik i denne uge, er stor. Det gælder både hos Ledernes Hovedorganisation og HK. I kommunerne er der uklarhed om, hvad digitale virksomhedsforløb er, og om de kan bruges til noget. 
Digitale samtaler er ikke blot form. De kan bruges til at skabe mening i samtalerne for borgerne, lyder det fra arbejdsmarkedscheferne Lone Lollesgaard, Vesthimmerland, og Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune.

Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise

Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.

Bemærk: Så mange får lønkompensation i dit område

Hovedstaden og Midtjylland er de to regioner, hvor den største andel af lønmodtagere er sendt hjem med lønkompensation. Tallene siger noget om, hvor ledigheden kan stige voldsomt. Se tallene for kommunerne på kortet.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er klar med en lov om yderligere åbning af beskæftigelsesindsatsen, så snart Beskæftigelsesrådet - et trepartsråd under STAR - har lyn-behandlet et udkast til bekendtgørelse. Det forventes at ske onsdag.

Bekendtgørelse: Digitale virksomhedsforløb til ledige kan gå i gang

Jobcentrene forbliver lukket, og fysisk fremmøde til nye virksomhedspraktikker og løntilskud er ikke en mulighed. Sygemeldte skal fortsat undtages for beskæftigelsesindsats.
(Arkiv) Aftale om risikogrupper for alvorlig sygdom ved covid-19 ventes at falde på plads om kort tid. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) foreslog i går, at sygemelding skal være en mulighed.

Risikogrupper: Arbejdsgivere skal have refusion ved sygemelding

Beskæftigelsesminister foreslår, at borgere i risikogrupper ved Covid-19 skal kunne sygemelde sig, fremgår det af et forslag, som NB-Beskæftigelse har læst. Aftale ventes at falde på plads om kort tid.
Trine Lund Boch vasker dørhåndtag af på Rolf Krake Skole for at sikre, at en eventuel smitte ikke kan brede sig den vej. Hun er en af de 75 nye rengøringsassistenter, som er ansat i Holstebro Kommune.

Aktivitetsparate og fleksjobbere får job i rengøring

Fra langvarig ledighed til rengøringsjob på overenskomstmæssig løn. Sådan ser det ud for 75 borgere i Holstebro, der har sagt ja tak til at hjælpe med stor rengøringsopgave i kommunen.
Der er ingen grund til at glæde sig over stabiliteten i ledighedstallene, siger cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, Niklas Praefke. I april og maj plejer der at være et stort sæsontræk på arbejdskraft, og derfor vil den sæsonkorrigerede ledighed være betydelig større end de tal, STAR offentliggør nu.

Lederne: Sæsonkorrigeret ledighed betydeligt højere end aktuelle ledighedstal

'Det er forkert at glæde sig over, at tilgangen til ledighed er fladet ud,' lyder det fra cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, Niklas Praefke. Normalt falder ledigheden i foråret med omkring 5.000 om måneden, og det tal skal i grove træk lægges til for at få den sæsonkorrigerede ledighed.
Tusindvis af ansatte risikerer at miste jobbet, hvis ordningen med lønkompensation stopper fra 8. juli.

Firmaer frygter kæmpe fyringsrunde i juli

Tusindvis af ansatte står til at miste deres arbejde, hvis ordningen med lønkompensation ikke forlænges efter 8 juli. Det viser ny undersøgelse.