I Aalborg bliver ledige uddannet i tre dage, så de kan blive ansat som testpersonale i kommunen.

Jobcentre uddanner testere til skoler og plejehjem

To nordjyske kommuner rekrutterer testere til kviktest i folkeskolen og til ansatte på plejehjem. I begge kommuner får de nye medarbejdere løn under sygdom.
(Arkiv) Pensionister, der er blevet trukket i ydelse på grund af ægtefællens overarbejde under corona, kan få pengene tilbage. Det har regeringen aftalt med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Nye Borgerlige.

Aftale: Ingen træk i pension for ægtefælles overarbejde under corona

Fakta: Pensionisterne får pengene tilbage gennem efterregulering i Udbetaling Danmark. Det får derfor ingen betydning for udbetaling af ydelser.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil i næste uge tale med Folketingets partier om en undtagelse for gensidig forsørgerpligt for familier, hvor den ene har taget ekstravagter under coronakrisen.

Partier skal diskutere lempelse af forsørgerpligt for ‘coronahelte’

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil i næste uge forsøge at finde en løsning for førtidspensionister, der er blevet trukket i ydelse, fordi deres ægtefælle har arbejdet over i coronaindsatsen.
(Arkiv) Endnu en aftale er indgået i Erhvervsministeriet. Denne gang gælder det nyetablerede virksomheder, der kan få del i hjælpepakkerne.

Nyetablerede virksomheder får også adgang til kompensation

Flere virksomheder og selvstændige kan søge kompensation for coronarestriktioner med bred politisk aftale.
(Arkiv) Når bibliotekerne er lukket på grund af smittefaren ved corona, er der færre muligheder for adgang til computere blandt andet til jobsøgende.

Problem for jobsøgende, at biblioteker er lukket

Jobparate ledige, der ikke har en computer, kan have svært ved at få søgt job og følge op på rådighedsforpligtelsen online.
Alle, der går på arbejde, skal testes en gang om ugen for at tage den nye britiske mutation af covid-19 i opløbet. Det opfordrede justitsminister Nick Hækkerup til på pressemøde tirsdag.

HK opfordrer arbejdsgiverne til at lade medarbejderne blive testet i arbejdstiden.

Justitsministeren mener, at alle, der går på arbejde, bør testes hver uge. Selv hvis man ikke har symptomer, bør man testes hver uge, hvis man møder på arbejde, lyder ny opfordring.
Tomme kontorer på jobcentrene kan have medvirket til en mindre spredning af covid-19 blandt ydelsesmodtagere. Ifølge brancheopgørelse fra Statens Seruminstitut er andelen af smittede i gruppen under gennemsnittet.

Her er brancherne med størst og mindst risiko for covid-19

Ydelsesmodtagere har mindre risiko for at blive smittet med covid-19 end gennemsnittet. Det samme gælder erhverv med udearbejde og ansatte i industrien. Se alle brancher - og også grupper uden job.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard suspenderer delvist den aktive beskæftigelsesindsats suspenderes delvist fra 20. december til 31. januar.

Hummelgaard suspenderer delvist den aktive beskæftigelsesindsats

På grund af smittestigningen skal jobcentre stoppe alle nyttejob og undlade at sætte nye virksomhedspraktikker og løntilskud i gang. Det fremgår af brev fra STAR til kommuner, jobcentre og a-kasser.

Næsten 20 procent flere på sygedagpenge under corona

Langt den største del af stigningen skyldes forlængelser af sygedagpengene. Samtidig er der mange korte covid-19 forløb. Se din kommune her.
Meget arbejde går til spilde på grund af forlængelser af sygedagpenge, som meldes ud med kort varsel, lyder det fra jobcenterchefer.

Forlængelser af sygedagpenge koster spildte kræfter i jobcentre

Fire gange er sygedagpengeperioden forlænget under coronakrisen. Hver gang tæt på eller efter udløbsdatoen for den forrige forlængelse. 'Vi er godt trætte af det,' siger afdelingsleder i jobcenter.
(Arkiv) Aftalepartier indskærper over for kommunerne, at hvis syge har ventet på behandling på grund af covid-19 situationen, skal de have forlænget deres sygedagpenge.

Ventetid pga. covid-19 skal give forlængelse af sygedagpenge

Beskæftigelsesministeriet indskærper over for kommunerne, at borgere med længere ventetid på behandling på grund af corona skal have mulighed for at forlænge perioden med sygedagpenge.
69 kommuners jobcentre bør sende alle medarbejdere på hjemmearbejde, hvis de ikke udfører en 'kritisk funktion', lyder det i brev til kommunerne fra STAR.

Jobcentre i 69 kommuner med højt smittetal skal på hjemmearbejde

Beskæftigelsesindsatsen fortsætter under jobcentrets ansvar. Der skal for eksempel i rådighedsforpligtelsen tages hensyn til 'den begrænsede mulighed for jobsøgning og deltagelse i tilbud'. Se kommunerne her