3F og DI i Vendsyssel er enige: Der er brug for klarere regler for de syv kommuner, der er ramt hårdt af covid-19 på minkfarmene. Til venstre Per Christian Kjeldsen, formand for 3F Midtvendsyssel, til højre Richard Fynbo, formand for DI Vendsyssel.

Nordjylland: Ansatte arbejder fortsat på tværs af kommunegrænser

3F afdeling vil have mere håndfaste regler. Også DI-formanden i Vendsyssel ønsker klarere regler. 'Når nogle virksomheder følger reglerne og andre ikke gør, skaber det en masse splid og konkurrenceforvridning i den her situation,' siger Richard Fynbo.
Tømrer Wolfgang Spies er fanget i den aktuelle situation med skærpede corona-restriktioner, fordi han bor i Vesthimmerlands Kommune, som er en af de syv lukkede kommuner.

Nordjysk firma til ansat: Du får kun løn, hvis du rejser over kommunegrænse

De skærpede corona-restriktioner i Nordjylland stiller tømrer Wolfgang Spies i et svært dilemma. Men han vil hellere blive hjemme uden løn end at bryde myndighedernes anbefalinger.
Kommunerne med mange minkfarme, og som derfor er ramt af nedslagtningen af alle mink, står forrest i køen for at få den særlige hjælp til at afværge ledighed.

Regeringen vil afsætte to milliarder til opkvalificering og vækst

Regeringen vil afsætte to milliarder kroner til lokale omstillingsindsatser, der skal styrke omskoling og opkvalificering af danskere, der har mistet deres job i coronakrisen. Se, hvad pengene skal gå til her.
Aflivningen af coronasmittede mink påbegyndte allerede for en måned siden, som det her ses i Gjøl i Jammerbugt Kommune. Nu skal alle mink aflives. Borgmesteren i Jammerbugt Kommune kalder det skrækkeligt, og siger, at "voksne mænd græder" over, at deres livsværk skal lukke.

Lukning af minkfarme rammer jyske kommuner hårdt

Det har stor betydning for både økonomien og lokalsamfundet i mange jyske kommuner, at minkfarmene nu skal lukkes. Flere borgmestre er nedslåede over meldingen, og frygter for de økonomiske konsekvenser.
Hjemsendte medarbejdere mangler fællesskab og faglig sparring, fortæller Michael Wittendorff, jobcenterchef i Høje-Taastrup.

Kommune: Fokus på trivsel blandt jobcentermedarbejdere på hjemmearbejde

Der er brug for en indsats over for medarbejdere, der er 'gået død' i at arbejde hjemme. Samtidig påvirker de høje smittetal humøret, lyder det fra flere kommuner.
Jobcentrene og beskæftigelsesindsatsen påvirkes af de høje smittetal. Her er sundhedsminister Magnus Heunicke på Københavns Vestegn for at fortælle om tiltag mod smittestigningen i landets hårdest ramte kommuner.

Ingen bliver smittet på jobcentret, melder chefer i hårdest ramte kommuner

Corona rykker tæt på medarbejderne. Det påvirker også beskæftigelsesindsatsen. Arbejdsmarkeds- og jobcenterchefer fortæller om en forandret hverdag.
Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv)

Kommune garanterer sosu-job til coronaledige

Tag sosu-uddannelsen, så har vi et job til dig bagefter. Den garanti giver nordsjællandske Egedal Kommune til de borgere, der er blevet ledige under coronakrisen.
(Arkiv) Det lykkedes ikke for beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard at "banke smitten ned, mens hjulene stadig kører." Med et stigende smittetryk har frontmedarbejdere på jobcentre i København fået mulighed for at arbejde hjemme og samtidig gennemføre digitale og telefoniske samtaler med de ledige.

Smittestigning i København fører til hjemmearbejde og flere digitale samtaler på jobcentre

Borgmester skifter spor. Centerchefer har nu mulighed for selv at beslutte frontmedarbejderes omfang af hjemmearbejde og digitale samtaler.
(Arkiv) De fleste smittede med covid-10 mener selv, de er blevet smittet på arbejdspladsen eller på deres uddannelse, viser en rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Coronaramte peger selv på job og uddannelse som smittekilde

Opgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, hvor coronasmittede selv mener, at de er blevet smittet.
(Arkiv) Kommuner sparer på rengøring midt i smittestigning, viser rundspørge.

13 kommuner overvejer at spare på rengøring trods corona

Ifølge fagforbund er det kritisabelt, at flere kommuner lægger op til at spare på rengøring i budgetoplæg.
Ifølge NB-Beskæftigelses oplysninger har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) besluttet at forlænge dispensationen til at føre digitale og telefonsamtaler med ledige til 31. december. (Arkiv)

NYT: Digitale samtaler med ledige kan fortsætte indtil 31. december

Opdatering 16.9.: Ministeren bekræfter onsdag morgen: Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard forlænger dispensationen, så kommuner ikke skal føre fysiske samtaler med ledige før efter nytår. Det oplyser en centralt placeret kilde med kendskab til sagen til NB-Beskæftigelse.
Byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (SF), forventer at kommunen kan spare store beløb fremover, hvis medarbejderne fortsætter med at holde digitale møder frem for fysiske. (Arkiv)

Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

Der er mange millioner kroner at spare ved at holde møder digitalt, viser en opgørelse i Aarhus Kommune. Her regner man med at have sparet 85 millioner kroner på grund af digitale møder under det første halvår med corona. De digitale møder er kommet for at blive, mener politikere.