HK Kommunals Mads Samsing og Socialrådgiverne Rasmus Balslev kritiserer Københavns Kommune for at sende alle jobcentermedarbejdere på arbejde.

HK Kommunal: Uansvarligt, at jobcentermedarbejdere skal føre alle samtaler fysisk i København

Også Socialrådgiverne er utilfredse med kommunen, der som en af de få sender alle frontmedarbejdere på arbejde i jobcentret. Beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) ønsker ikke at svare på kritikken.
(Arkiv) Hjemmearbejde og digitale møder med mange af borgerne er både mere effektivt og giver større tilfredshed, fortæller arbejdsmarkedschef i Hjørring Michael Duus Nielsen.

Kommune: Derfor er beskæftigelsesindsatsen bedre med digitale møder

Hjørring er igen kommet op på et stort smittetal. Jobcentret er klar til at håndtere det, da en stor del af samtalerne er foregået digitalt eller telefonisk efter nedlukningen.
I Albertslund Kommune vil jobcenterchef Jan Eriksen ikke have borgerne til fysisk møde under smittestigning, siger han til NB-Beskæftigelse

‘Hvorfor skal vi indkalde alle borgerne til samtale, når vi har muligheden for at gøre noget a...

Det giver ikke mening, når smittetrykket stiger, siger jobcenterchef i Albertslund, Jan Eriksen.
(Arkiv) Langt de fleste af medarbejderne i Jobcenter Odense arbejder hjemme i de næste 14 dage, men beskæftigelsesindsatsen fortsætter, fortæller koncernchef Gorm Hjelm Andersen.

Odense: Størstedelen af jobkonsulenterne skal arbejde hjemmefra i 14 dage

Medarbejdere i Jobcenter Odense er blandt de 2.000 hjemsendte i kommunen. Beskæftigelsesindsatsen fortsætter dog 'ufortrødent', siger koncernchef Gorm Hjelm Andersen. Det gælder også virksomhedspraktik og løntilskud.
Vallensbæk havde i går det højeste smittetryk med covid-19 på i alt 78,5 tilfælde per 100.000 indbyggere. Tallet dækker dog over kun 13 smittede.

FAKTA: Kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere

21 kommuner er over bekymringsgrænse og har mere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.
(Arkiv) Kommuner registrerer ansøgere til seniorpension forskelligt. Det giver en alt for stor forskel på, hvor mange afslag, der er givet, forklarer arbejdsmarkedschef Torben Christiansen fra Assens Kommune.

Kommune: Statistik over bevilgede seniorpensioner er misvisende

Kommunerne opgør afgørelser om seniorpension forskelligt. Flere kommuner med lav andel tilkendelser ville ligge i toppen, hvis de undlod at tælle ansøgere med, der ikke lever op til de formelle krav. Det gælder blandt andet Assens.
Arbejdsfordeling er mere fleksibelt end lønkompensation, siger Charlotte Gye Sørensen, arbejdsmarkedschef i Ikast-Brande Kommune.

Op mod 30.000 på arbejdsfordeling under coronakrisens første fem måneder

Arbejdsfordeling er mere fleksibel end lønkompensationen, hvor man ikke måtte arbejde. Det er af forklaringer på, at mange virksomheder har valgt at sende medarbejdere delvist på dagpenge. Se, hvor mange i din kommune.
Jobcenterchef i Frederikshavn, Mette Krog Dalsgaard, foreslår, at karensperioderne for opkvalificereng og uddannelse af ledige skæres ned.

To kommuner: Derfor vendte stor ledighed i maj til betydelig mindre i juli.

Den lokale erhvervsstruktur og enkelte virksomheders fremgang bidrager til at vende udviklingen. Interview med Frederikshavn og Norddjurs kommuner om negative ledighedstal, der blev blev vendt på to måneder.
(Arkiv) Mennesker med risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 kan frem til årsskiftet få sygedagpenge, hvis de er nødt til at blive hjemme fra arbejde.

Folk i særlig risikogruppe får forlænget ret til sygedagpenge

Ordningen med sygedagpenge til mennesker i særlig risikogruppe er forlænget frem til udgangen af i år.
"Det er gået forbavsende godt," siger beskæftigelseschef i Silkeborg Anita Jensen om de 14 dage, hvor medarbejderne på jobcentret har fortsat beskæftigelsesindsatsen hjemmefra. Nu er smittetallet for Covid-19 så langt ned, at de igen kan komme på arbejde.

Medarbejdere tilbage på jobcenter i Silkeborg i dag, mens Aarhus må vente

Styrelsen For Patientsikkerhed ophævede alle restriktioner for at begrænse smitten i Silkeborg efter et møde med kommunen. I Aarhus ser det ud til, at medarbejderne skal arbejde hjemme 14 dage endnu.
(Arkiv) Thomas Klimek er lidt 'kold bagi', hvis Hjørring skulle få en dårligere placering på Beskæftigelsesministeriets benchmark. Hele arbejdsmarkedsudvalget står bag ham. Job og uddannelse skal prioriteres højere end procesmål, lyder det.

Kommune: Benchmark og procesmål er sekundære i coronatiden

'Ministerielle mål og bureaukratiske benchmarkanalyser skaffer næppe mange i job eller glæder ledige borgere, nok højest et embedsværk i København,' lyder det fra formand for arbejdsmarkedsudvalg.
Der er flere ting, der tyder på, at de mest udsatte ledige ikke bliver glemt under coronakrisen, som de blev det under finanskrisen, vurderer Niklas A. Andersen, PhD og forsker på CUBB.

Forsker om udsatte ledige: ‘Måske glemmes den her gruppe ikke denne gang’

Podcast: Det er ikke kun de seneste års vækst, der fik politikere til at koncentrere sig om at få de udsatte ledige gjort klar til arbejdsmarkedet, siger PhD Niklas A. Andersen. Det hverken er godt for økonomien eller rent menneskeligt at overse denne gruppe, og det giver et håb om, at der fortsat vil være fokus på de mest udsatte.