(Arkiv) Nedlukning af to sogne med i over 18.000 indbyggere får Aarhus Kommune til kun at sende nødvendigt personale fysisk på arbejde under genåbning. Det er byens rådhus i forgrunden.

Aarhus genåbner jobcentre forsigtigt, mens flere skal møde op i København

På grund af nedlukning af to sogne i Aarhus vil kun få medarbejdere vende tilbage på arbejde i jobcentre. Flere borgere og medarbejdere skal møde op i København, som også har et sogn, der er nedlukket.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), viser i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg, at en stor del af de ledige under coronakrisen aldrig før har været ledige.

Over en fjerdedel coronaledige har aldrig tidligere været ledige

Nye tal bekræfter, at personer på kanten af arbejdsmarkedet rammes hårdest af coronaledighed. Men over en fjerdedel af dagpengemodtagerne i januar 2021 har ikke været ledige før.
(Arkiv) Medarbejdere og ledige skal ikke forvente at komme tilbage på jobcentrene før til april, fremgår det af brev fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Jobcentermedarbejdere skal arbejde hjemme til 5. april

Suspensionen af store dele af beskæftigelsesindsatsen forlænges yderligere, mens dispensationen til at gennemføre samtaler med ledige digitalt og telefonisk forlænges til 30. april.