Fakta: Så hårdt har coronakrisen ramt de enkelte kommuner

Ti kommuner har indhentet coronaledigheden i midten af november, viser tal fra Jobindsats.dk. Se her, hvordan det går med ledigheden i din kommune.
(Arkiv) Smittestigningen med covid-19 er bekymrende i halvdelen af landets kommuner.

FAKTA: Bekymrende smittetal har spredt sig til 49 kommuner

49 kommuner er over bekymringsgrænse og har mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Kun lille stigning i antal på kontanthjælp efter covid-19

Coronakrisen har ikke øget antallet af danskere på kontanthjælp markant. Men et mindre antal kommuner har oplevet en stigning omkring ti procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se tallene for alle kommuner her.

FAKTA: Stor forskel på, hvordan kommunerne indhenter faldende coronaledighed

Ledigheden faldt i sidste uge med det største antal på en enkelte uge. Kommuner i hovedstadsområdet og Østjylland har dog stadig røde tal. Se din kommune her.
Vallensbæk havde i går det højeste smittetryk med covid-19 på i alt 78,5 tilfælde per 100.000 indbyggere. Tallet dækker dog over kun 13 smittede.

FAKTA: Kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere

21 kommuner er over bekymringsgrænse og har mere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Trods stort fald: Større juli-ledighed i alle kommuner end tidligere år

Der er store forskelle på kommunernes stigning i ledighed, når man sammenligner juli i år med sidste år. Fra fem procent i én kommune til over 70 procent i en anden. Se din kommune her.
(Arkiv) Sommerhusgæster har givet job til mange i kommuner med faldende ledighed i juli. Også landbrug, fiskeri og specialiseret produktion hjælper til, lyder det fra to kommuner, der har vendt udviklingen.

30 kommuner har færre ledige end før corona-nedlukning

FAKTA: 30 kommuner havde færre ledige i juli end i marts, da Danmark blev lukket ned, viser tal fra Danmarks Statistik. Se din kommune her.

Kun ti kommuner har haft under 30 procents stigning i ledighed under corona

På to måneder er ledigheden steget med 36,7 procent på landsplan. Det dækker over forskelle mellem kommunerne på op mod 30 procentpoint.
Der er ingen sammenhæng mellem at have den største stigning i ledighed under coronakrisen og den samlede ledighed i de enkelte kommuner.

Kommuner med største ledighed har mindst stigning under coronakrisen

Hvis man alene ser på stigningen i ledigheden under coronakrisen, får man et skævt billede af den samlede ledighed i kommunerne, viser tal, som NB-Beskæftigelse har kigget på. Se din kommune her.
(Arkiv) Den radikale beskæftigelsesordfører Samira Nawa foreslår, at medarbejdere i risikogrupper skal kunne blive hjemme fra arbejde på sygedagpenge.

Partier: Pengepulje skal omfatte pårørende til risikogruppe

Folketinget mangler stadig at blive enige om model for hjælp til risikogruppe, der ikke kan gå på arbejde. De Radikale mener, at sygedagpenge kan være en mulighed.
(Arkiv) Cheføkonomerne Erik Bjørsted (tv) fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Mads Lundby Hansen fra Cepos reagerer på den forholdsvis begrænsede stigning i ledighedstallene i månedsskiftet april til maj.

AE: Ledighedstal i maj en ‘lille positiv overraskelse’

Ledigheden stiger mindre nu end ved coronakrisens begyndelse. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) forudser en støt stigning i arbejdsløsheden, mens tænketanken Cepos forudser, at de store skvulp kommer senere.
(Arkiv) Hjælpepakken med lønkompensation forhindrede ikke SAS i at fyre medarbejdere. Det vil ske for mange flere, vurderer direktør i rådgivningsvirksomhed. På billedet er det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (th) og den administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Direktør: Mere end en tredjedel på lønkompensation kan miste job

Mange kommuner frygter stor stigning i ledighed, når lønkompensationerne løber ud. Mens Cepos tæller alle i gruppen som ledige, vurderer direktør i rådgivningsvirksomhed, at tallet bliver betydeligt mindre.