Trods stort fald: Større juli-ledighed i alle kommuner end tidligere år

Der er store forskelle på kommunernes stigning i ledighed, når man sammenligner juli i år med sidste år. Fra fem procent i én kommune til over 70 procent i en anden. Se din kommune her.
(Arkiv) Sommerhusgæster har givet job til mange i kommuner med faldende ledighed i juli. Også landbrug, fiskeri og specialiseret produktion hjælper til, lyder det fra to kommuner, der har vendt udviklingen.

30 kommuner har færre ledige end før corona-nedlukning

FAKTA: 30 kommuner havde færre ledige i juli end i marts, da Danmark blev lukket ned, viser tal fra Danmarks Statistik. Se din kommune her.

Kun ti kommuner har haft under 30 procents stigning i ledighed under corona

På to måneder er ledigheden steget med 36,7 procent på landsplan. Det dækker over forskelle mellem kommunerne på op mod 30 procentpoint.
Der er ingen sammenhæng mellem at have den største stigning i ledighed under coronakrisen og den samlede ledighed i de enkelte kommuner.

Kommuner med største ledighed har mindst stigning under coronakrisen

Hvis man alene ser på stigningen i ledigheden under coronakrisen, får man et skævt billede af den samlede ledighed i kommunerne, viser tal, som NB-Beskæftigelse har kigget på. Se din kommune her.
(Arkiv) Den radikale beskæftigelsesordfører Samira Nawa foreslår, at medarbejdere i risikogrupper skal kunne blive hjemme fra arbejde på sygedagpenge.

Partier: Pengepulje skal omfatte pårørende til risikogruppe

Folketinget mangler stadig at blive enige om model for hjælp til risikogruppe, der ikke kan gå på arbejde. De Radikale mener, at sygedagpenge kan være en mulighed.
(Arkiv) Cheføkonomerne Erik Bjørsted (tv) fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Mads Lundby Hansen fra Cepos reagerer på den forholdsvis begrænsede stigning i ledighedstallene i månedsskiftet april til maj.

AE: Ledighedstal i maj en ‘lille positiv overraskelse’

Ledigheden stiger mindre nu end ved coronakrisens begyndelse. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) forudser en støt stigning i arbejdsløsheden, mens tænketanken Cepos forudser, at de store skvulp kommer senere.
(Arkiv) Hjælpepakken med lønkompensation forhindrede ikke SAS i at fyre medarbejdere. Det vil ske for mange flere, vurderer direktør i rådgivningsvirksomhed. På billedet er det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (th) og den administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Direktør: Mere end en tredjedel på lønkompensation kan miste job

Mange kommuner frygter stor stigning i ledighed, når lønkompensationerne løber ud. Mens Cepos tæller alle i gruppen som ledige, vurderer direktør i rådgivningsvirksomhed, at tallet bliver betydeligt mindre.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil lave en opkvalificeringspakke til ledige, når flere dele af beskæftigelsesindsatsen sættes igang igen.

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Regeringen arbejder på en opkvalificeringspakke til dem, der blandt andet under krisen er blevet ledige.

Ledigheden på sit højeste siden 2017 – men vil stige yderligere

Ikke siden september 2017 har den danske bruttoledigheden ligget højere, oplyser Danmarks Statistik.
(Arkiv) Struer Kommune havde et spring fra 20 til 44 procent i ledighed fra slutningen af marts til slutningen i april.

Usikkert hvilke kommuner, der får størst stigning i ledighed under coronakrisen

En opgørelse over stigningen i arbejdsløsheden fra slutningen af marts til slutningen af april viser, at der i flere kommuner sker spring i ledighedstallene. Se, hvordan det er gået i din kommune.

Ledighed i kommuner stabilt op mod 1. maj

I dag steg ledigheden med 1.200 personer. Se, hvor meget ledigheden er steget i din kommune.
(Arkiv) Sundheds- og apotekspersonale, chauffører og pædagoger er blandt de faggrupper, der kan have ret til erstatning, hvis de er blevet smittet med corona på arbejde.

FAKTA: Disse grupper kan få anerkendt covid-19 som arbejdsskade

Sager, hvor personer er alvorligt syge grundet smitte med coronavirus, skal hastebehandles, skriver minister. Ud over sundhedspersonale kan også for eksempel pædagoger og buschauffører have ret til erstatning.