Kommuner melder om flere aktivitetsparate i job. Arbejdsgiverne tager også ansvar i opgangstider, lyder det.

Kommuner: Arbejdsgivere holder fast i socialt ansvar under opsvinget

Både tal og meldinger fra kommuner tyder på, at det er nemmere for arbejdsløse med komplekse problemer at få fodfæste på arbejdsmarkedet i det nuværende økonomiske opsving. Kommunernes langsigtede samarbejde med virksomhederne bærer nu frugt, lyder det.
"Arbejdsgiverne har i mange år været vænnet til at få folk i praktikker; men det er ikke det, vi henvender os med nu. Vi taler med virksomhederne om, hvad borgerne kan bidrage med fra første dag," siger virksomhedskonsulent Jacob Collin Lauenberg om IPS-indsatsen for aktivitetsparate i Hillerød.

Kommune: Slut med virksomhedspraktik til aktivitetsparate

Virksomhedskonsulenter i Hillerød Kommune har lagt arbejdsstilen om. Nu drejer det sig kun om at få aktivitetsparate ledige i lønnede timer - og ikke i virksomhedspraktik. Det kræver tilvænning hos både arbejdsløse og arbejdsgivere.
"Borgerne må gerne sige nej til bestemte job, også efter at de er gået i gang. De kan prøve et job og stoppe igen, og så arbejder vi videre med ny jobsøgning," siger sektionsleder i Hillerød Kommune Anne Bækkegård. Hun har stået i spidsen for at udbrede IPS-modellen til ledige med psykiske lidelser og til andre på kanten af arbejdsmarkedet.

IPS-indsats giver job og uddannelse – og borgeren må godt sige nej

På ni måneders arbejde med IPS-metoden er 22 ledige med psykiske diagnoser kommet i gang med job eller uddannelse i Hillerød Kommune. Der er to betingelser for at være med, fortæller sektionsleder Anne Bækkegård.
IPS-metoden tager udgangspunkt i motivationen og ønskerne fra den arbejdsløse, der har en psykiatrisk lidelse. Og det er lønnede timer fra start, forklarer Bea Ebersbach, der er chefkonsulent ved CORE, en forskningsenhed ved Psykiatrisk Center København.

Ambassadørkorps skal udbrede IPS-metode for at få flere med psykiske lidelser i arbejde

Op mod halvdelen af landets jobcentre bruger den såkaldte IPS-metode til at hjælpe arbejdsløse med en psykiatrisk diagnose i job. I aftalen om arbejdsudbud er der afsat ti millioner kroner til at udbrede metoden til flere kommuner.
I Odense Kommune lancerer man en ny hjemmeside, der skal være med til at bekæmpe social kontrol.

Odense Kommune går til kamp mod negativ social kontrol

I Odense Kommune har man vedtaget en styrket indsats mod negativ social kontrol. Derfor lancerer man en ny hjemmeside, hvor både borgere og fagpersoner kan hente hjælp.

Statsminister løfter beskæftigelsesområdet ind i debat om frikommuner

En kort kommentar fra statsminister Mette Frederiksen til Ekstra Bladet har skabt overskrifter. Hun overvejer en 'ny start' på beskæftigelsesområdet. Regeringen har dog længe haft planer om at omlægge beskæftigelsesindsatsen.
Det er politikerne selv, der havde godkendt den ellers udskældte jobformidlingspraksis.

Københavnske politikere godkendte selv udskældt praksis

En ny redegørelse fra Københavns Kommune viser, at det er de københavnske politikere selv, der har godkendt den udskældte jobformidlingspraksis.
Lederne ønsker at gøre de digitale samtaler for ledige permanente.

Lederne: Gør digitale samtaler med ledige permanente

Lederne er glade for, at de digitale samtaler nu vender tilbage, men ønsker at gøre dem permanente. "Det vil give god mening at gøre den mulighed permanent, så de ledige, der selv hurtigt finder et job, kan deltage i samtaler digitalt."
I Vallensbæk Kommune er de rigtig gode til at få ikke-vestlige indvandrere i job.

Vallensbæk er bedst til at få ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse

Vallensbæk Kommune har den højeste beskæftigelsesfrekvens for ikke-vestlige indvandrere. Læs mere om succesen her.
KL vil lave et virtuelt jobunivers,

KL præsenterer ny vision for virtuelt jobunivers

KL vil lave et virtuelt jobunivers, hvor den ledige blandt andet vil kunne prøve kræfter med en digital jobsamtale.
Skanderborg Kommune er en af de kommuner, der har haft succes med at få jobparate i job.

Kommuner: Sådan har vi fået jobparate i job

Hvordan er det egentlig lykkedes kommunerne at få så mange jobparate i job? Det har vi talt med Skanderborg og Struer Kommune om.
Tårnby Kommune skal betale mere end 600.000 kroner tilbage.

Afgørelse: Tårnby skal betale over 600.000 kr. tilbage

Skandalen i Tårnby udvikler sig. Kommunen skal nu betale mere end 600.000 kroner tilbage for uberettiget refusion til mentorer.