Jobkonsulent: Troen på borgerens jobchance går op og ned

Podcast: Jobkonsulent Safia Hassani forbereder sig godt på de delelementer, der kan udgøre en plan til at vende tilbage til arbejdsmarkedet, når hun møder voksne kontanthjælpsmodtagere, der har komplicerede problemer. Det vigtigste redskab er troen på borgeren.
Arbejdsløse projektdeltagere mødes i Aarhus med den virksomhed, de skal lave bæredygtig forretningsstrategi og klimahandlingsplan for i de kommende måneder.

Aarhus har succes med grønne job til akademikere

Arbejdsløse akademikere og ingeniører laver klimahandlingsplan og bæredygtig forretningsstrategi for små og mellemstore virksomheder i en virksomhedspraktik. Det tredje forløb på 'Det Grønne Akademi' retter sig mod fødevarevirksomheder.
Flere virksomheder har allerede jobaftaler ukrainere, der venter på job. Her er det Johan Laurell, administrerende direktør IKEA Danmark, der fortæller om virksomhedens mangfoldighed.

Regeringen overvejer, om ukrainere med jobaftaler hurtigere kan få opholdstilladelse

Dansk Erhverv ser gerne fast track-ordning for ukrainere, der er flygtet fra Ukraine efter russisk invasion.

40 ud af 98 kommuner havde ingen kontanthjælpsmodtagere i nyttejob i februar

Mens regeringens forslag om 37 timers arbejdspligt i nytteindsats er kørt fast, er kommunerne ved at drosle ned på ordningen. Det viser tal fra Jobindsats.dk
Kommuner melder om flere aktivitetsparate i job. Arbejdsgiverne tager også ansvar i opgangstider, lyder det.

Kommuner: Arbejdsgivere holder fast i socialt ansvar under opsvinget

Både tal og meldinger fra kommuner tyder på, at det er nemmere for arbejdsløse med komplekse problemer at få fodfæste på arbejdsmarkedet i det nuværende økonomiske opsving. Kommunernes langsigtede samarbejde med virksomhederne bærer nu frugt, lyder det.
"Arbejdsgiverne har i mange år været vænnet til at få folk i praktikker; men det er ikke det, vi henvender os med nu. Vi taler med virksomhederne om, hvad borgerne kan bidrage med fra første dag," siger virksomhedskonsulent Jacob Collin Lauenberg om IPS-indsatsen for aktivitetsparate i Hillerød.

Kommune: Slut med virksomhedspraktik til aktivitetsparate

Virksomhedskonsulenter i Hillerød Kommune har lagt arbejdsstilen om. Nu drejer det sig kun om at få aktivitetsparate ledige i lønnede timer - og ikke i virksomhedspraktik. Det kræver tilvænning hos både arbejdsløse og arbejdsgivere.
"Borgerne må gerne sige nej til bestemte job, også efter at de er gået i gang. De kan prøve et job og stoppe igen, og så arbejder vi videre med ny jobsøgning," siger sektionsleder i Hillerød Kommune Anne Bækkegård. Hun har stået i spidsen for at udbrede IPS-modellen til ledige med psykiske lidelser og til andre på kanten af arbejdsmarkedet.

IPS-indsats giver job og uddannelse – og borgeren må godt sige nej

På ni måneders arbejde med IPS-metoden er 22 ledige med psykiske diagnoser kommet i gang med job eller uddannelse i Hillerød Kommune. Der er to betingelser for at være med, fortæller sektionsleder Anne Bækkegård.
IPS-metoden tager udgangspunkt i motivationen og ønskerne fra den arbejdsløse, der har en psykiatrisk lidelse. Og det er lønnede timer fra start, forklarer Bea Ebersbach, der er chefkonsulent ved CORE, en forskningsenhed ved Psykiatrisk Center København.

Ambassadørkorps skal udbrede IPS-metode for at få flere med psykiske lidelser i arbejde

Op mod halvdelen af landets jobcentre bruger den såkaldte IPS-metode til at hjælpe arbejdsløse med en psykiatrisk diagnose i job. I aftalen om arbejdsudbud er der afsat ti millioner kroner til at udbrede metoden til flere kommuner.
I Odense Kommune lancerer man en ny hjemmeside, der skal være med til at bekæmpe social kontrol.

Odense Kommune går til kamp mod negativ social kontrol

I Odense Kommune har man vedtaget en styrket indsats mod negativ social kontrol. Derfor lancerer man en ny hjemmeside, hvor både borgere og fagpersoner kan hente hjælp.

Statsminister løfter beskæftigelsesområdet ind i debat om frikommuner

En kort kommentar fra statsminister Mette Frederiksen til Ekstra Bladet har skabt overskrifter. Hun overvejer en 'ny start' på beskæftigelsesområdet. Regeringen har dog længe haft planer om at omlægge beskæftigelsesindsatsen.
Det er politikerne selv, der havde godkendt den ellers udskældte jobformidlingspraksis.

Københavnske politikere godkendte selv udskældt praksis

En ny redegørelse fra Københavns Kommune viser, at det er de københavnske politikere selv, der har godkendt den udskældte jobformidlingspraksis.
Lederne ønsker at gøre de digitale samtaler for ledige permanente.

Lederne: Gør digitale samtaler med ledige permanente

Lederne er glade for, at de digitale samtaler nu vender tilbage, men ønsker at gøre dem permanente. "Det vil give god mening at gøre den mulighed permanent, så de ledige, der selv hurtigt finder et job, kan deltage i samtaler digitalt."