Langvarig danskundervisning får flygtninge i job og uddannelse, også på langt sigt, viser ny forskning. Mette Foged er hovedforfatter på analysen. Hun er Phd og adjunkt ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet.

Forsker: Glem ikke danskundervisning i aktivering til flygtninge

En forskningsprojekt dokumenterer, at danskundervisning er afgørende for at flere flygtninge kommer i job. Det bør politikerne tage med, når de til efteråret vil planlægge 37 timers aktivering for indvandrere, mener forsker.
Jobcentre ansætter flere medarbejdere til at tage presset over sommeren, hvor den aktive beskæftigelsesindsats næsten er tilbage, og tusindvis af sygedagpengemodtagere skal videre efter otte forlængelser af sygedagpengeperioden.

Det bliver en aktiv sommer på jobcentrene, der nu vender tilbage til mere normale tilstande.

Flere jobcentre har ansat ekstra personale til at klare den store aktivitet over sommeren. Fra i dag 1. juli er forlængelsen af sygedagpenge stoppet, og alle ledige skal igen have samtaler og aktiveres efter lovens krav.
(Arkiv) Alle ret- og pligttilbud skal ifølge ny bekendtgørelse, der er på vej, gå i gang 1. juli. KL efterlyser overgangsordning.

Alle ret- og pligttilbud skal genoptages 1. juli

Ifølge en ny bekendtgørelse, der ventes at træde i kraft 13. juni, skal alle ledige have tilbud om virksomhedspraktik og uddannelse inden for de normale tidsfrister. KL undrer sig over, at der ikke er en overgangsperiode.
(Arkiv) "Det kan blive et problem for a-kasserne selv, hvis vi får en større opdeling af ledige i A- og B-hold," siger næstformand i HK Kommunal Mads Samsing om et a-kasseforslag.

HK Kommunal er ikke overbevist om a-kasseforslag

Risiko for større opdeling af A- og B-hold af ledige, hvis a-kasserne overtager de nyledige dagpengemodtagere fra jobcentrene i de første seks måneder, mener næstformand i HK Kommunal.
Regeringen og KL indgik sent tirsdag aften Økonomiaftale for 2022. Der var ikke meget konkret på beskæftigelsesområdet.

Økonomiaftale: Potentiale for digitalisering af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiaftalen består af både konkrete aftaler og mere uklare politiske hensigter. Især det sidste er på spil i forhold til kommunernes ønske om digitale samtaler - og udlændingepolitikken.
Formand for Rådet for Socialt Udsatte, Vibe Klarup, opfordrer til lovændring, så også borgere med misbrug kan komme i fleksjob.

‘Jeg kan godt arbejde, men jeg kan ikke passe et arbejde’

Kommuner skal også jobafklare misbrugere, så de kan komme i fleksjob, foreslår Vibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte.
(Arkiv) Kommunerne vil blive uinteressante for virksomhederne, hvis de nyledige dagpengemodtagere overgår til a-kasserne i et halvt år, mener Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Det går ud over langtidsledige, hvis a-kasser skal overtage dagpengemodtagere i et halvt år

Mange års opbygning af samarbejde med virksomhederne vil lide skade, hvis det ikke længere er muligt at rekruttere nyledige fra jobcentret, lyder det fra KL.
Erhvervspraktik skal hjælpe 9. klasses elever med at finde en vej til uddannelse og arbejde, fortæller Kari Rune Jakobsen, der er skole- og dagtilbudschef i Hjørring.

Kommune har succes med længere erhvervspraktik for skoletrætte elever

Hjørring Kommune har svar på et af de spørgsmål, Reformkommissionen rejser. 132 skoletrætte elever har haft længerevarende erhvervspraktik siden sidste sommer. Det skal give dem en vej til uddannelse og arbejde.
En af grundene til, at Ishøj Kommune vil have beskæftigelsesindsatsen tilbage til kommunen er, at der så bliver mulighed for at tænke i helhedsindsatser for borgerne, siger kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen.

Ishøj får eget jobcenter fra 1. januar

Godt 6.200 borgere og 30-35 medarbejdere skal fra årsskiftet møde på nyt jobcenter i Ishøj i stedet for som hidtil at tage til nabokommunen Vallensbæk. Ny jobcenterchef ansættes i løbet af juni.
A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.
(Arkiv) A-kasserne har ikke brug for tilskud til at overtage samtaler med dagpengemodtagere, siger Eva Obdrup, formand for Danske A-kasser og forretningsfører for 3F's a-kasse.

A-kasser klar til at overtage kontaktforløb med alle dagpengemodtagere

Forslag om at a-kasser skal overtage alle samtaler med deres nyledige medlemmer i et halvt år glæder formanden for Danske A-kasser, Eva Obdrup. 'Det er en god vej at gå,' siger hun.
Kommunerne skal have et særligt fokus på at få borgere med handicap ind på arbejdsmarkedet i år, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Minister vil have 13.000 flere med handicap i arbejde

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ser et uudnyttet potentiale i borgere med handicap.