Forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup, frygter en ny fyringsbølge henover sommeren. I forvejen får a-kasserne travlt med at gennemføre cv-samtaler med nyledige inden midten af august.

A-kasse: 14.000 CV-samtaler venter

Der er lagt op til, at indsatsen skal gå fra nul til 100, siger forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup. Hun venter ligesom jobcentrene på en bekendtgørelse, der skal fastlægge, hvad der skal ske hvornår.
(Arkiv) Fra onsdag kan medarbejdere i jobcentre vest for Storebælt igen komme på arbejde. Hovedstaden og Sjælland på vente på samme besked.

KL: Jobcentre vest for Storebælt åbner onsdag

Jobcentre og borgerservice er blandt de offentlige arbejdspladser, der åbner i tre regioner i vest for Storebælt den 27. maj. Københavns beskæftigelsesborgmester kalder det "dybt uretfærdigt," at Hovedstaden og Sjælland er ikke med.
HK Kommunal vil undtage ledige, der er i risiko for alvorlig sygdom ved covid-19, for rådighedsreglerne, der ventes at træde i kraft igen om kort tid.

HK Kommunal: Ledige i risikogrupper skal undtages for rådighedskrav

I et høringssvar til en bekendtgørelse, der ventes at træde i kraft i denne uge, foreslår HK Kommunal, at ledige "ikke skal have pligt til at påtage sig arbejde, hvor de udsættes for risiko."
(Arkiv) Lærlinge og elever er presset under coronakrisen. Regeringen vil blandt andet sikre, at de får lærepladser i byggeriet.

Hver syvende i milliardprojekt skal være lærling

Når godt 30 milliarder kroner i Landsbyggefonden skal bruges til at fremrykke renovering af lejeboliger, skal hver syvende af de ansatte være lærlinge, oplyste boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde tirsdag.
(Arkiv) Arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer presser sammen med politikere på for at få åbnet for virksomhedspraktik og løntilskud i beskæftigelsesindsatsen.

‘Det bliver ikke titusinder, der kommer i digital virksomhedspraktik’

Frustrationen over, at beskæftigelsesministeren ikke ser ud til at ville åbne for virksomhedspraktik i denne uge, er stor. Det gælder både hos Ledernes Hovedorganisation og HK. I kommunerne er der uklarhed om, hvad digitale virksomhedsforløb er, og om de kan bruges til noget. 
Digitale samtaler er ikke blot form. De kan bruges til at skabe mening i samtalerne for borgerne, lyder det fra arbejdsmarkedscheferne Lone Lollesgaard, Vesthimmerland, og Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune.

Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise

Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er klar med en lov om yderligere åbning af beskæftigelsesindsatsen, så snart Beskæftigelsesrådet - et trepartsråd under STAR - har lyn-behandlet et udkast til bekendtgørelse. Det forventes at ske onsdag.

Bekendtgørelse: Digitale virksomhedsforløb til ledige kan gå i gang

Jobcentrene forbliver lukket, og fysisk fremmøde til nye virksomhedspraktikker og løntilskud er ikke en mulighed. Sygemeldte skal fortsat undtages for beskæftigelsesindsats.
RAR Nordjylland, STAR Midt-Nord og Aalborg Kommune er gået sammen i et forsøg på at redde arbejdspladser gennem opkvalificering af medarbejdere. Fra venstre er det RAR formand Lars Christensen, arbejdamarkedsdirektør i STAR Midt-Nord, Anders Stryhn og jobcenterchef i Aalborg Kommune, Jesper Dahlgaard.

STAR Midt-Nord: Opkvalificering skal fastholde medarbejdere

Et samarbejde mellem Aalborg Kommune, RAR Nordjylland og STARs regionale arbejdsmarkedskontor skal sikre, at virksomheder kender til tilskudsmuligheder til opkvalificering af medarbejdere.
(Arkiv) Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik Simonsen vil ikke afvise, at dagpengeperioden kan forlænges igen, når nulstillingen skal ophæves i juni.

Arbejdsgivere er villige til at se på at udvide dagpengepause

Dagpengeuret er for nuværende sat på pause i tre måneder. Arbejdsgivere udelukker ikke forlængelse, men vil have beskæftigelsesindsatsen i gang.
Rådmand for social- og beskæftigelsesområdet i Aarhus Kommune støtter Akademikernes forslag om en hjælpepakke til nyuddannede.

Alliance med kommuner skal sikre hjælpepakke til nyuddannede

Mens beskæftigelsesministeren ikke vil kigge på hjælpepakke til nyuddannede lige nu, forsøger Akademikerne at få landets seks største kommuner med ideen. Flere kommuner er positive.
(Arkiv) 81.000 unge ventes at afslutte deres uddannelse i juni. De store universitetsbyer står på spring for at hjælpe dem og tager godt imod forslag fra Akademikernes hovedorganisation.

Appel til kommunerne: Kræv at virksomheder ansætter nyuddannede

Rådmænd i Aarhus og Odense tager godt imod et forslag om, at virksomheder, der får glæde af fremrykkede investeringer i kommunerne, skal ansætte nyuddannede. Forslaget kommer fra hovedorganisationen Akademikerne.
De nyuddannede skal ikke alene have ansvaret for at få job under coronakrisen, mener formanden for Akademikerne Lars Qvistgaard.

Akademikerne: Forslag til hjælpepakke til alle nyuddannede

Job med løntilskud fra dag ét og større økonomisk tilskud til virksomheder, der tager nyuddannede. Det er et par af forslagene til en hjælpepakke til de 81.000 unge, der forventes af afslutte en uddannelse i juni.