Jobcentrene må fortsætte med aftaler digitalt eller telefonisk resten af året. (Arkivfoto)

Jobcentre kan fortsætte distancesamtaler året ud

De hårdt pressede jobcentre slipper for at afholde fysiske samtaler resten af året, oplyser ministerium.

Analyse: Det haster med ny beslutning om digitale samtaler

Bekymrende smittestigning i halvdelen af kommunerne øger presset på jobcentrene, hvor flere medarbejdere sendes på hjemmearbejde. Men dispensationen til at droppe de fysiske samtaler gælder kun til 1. oktober.
(Arkiv) Jobcenterchef Jesper Dahlgaard

Aalborg fortsætter med digitale samtaler til juli næste år

På grund af frikommuneforsøg kan en række kommuner i Nordjylland gennemføre digitale eller telefoniske møder med forskellige grupper af ledige i endnu et år.
(Arkiv) Langt de fleste jobcentre har sendt frontmedarbejdere på hjemmearbejde efter smittestigning. Kun i København og Gladsaxe skal alle på arbejde.

FAKTA: De fleste jobcentre i hovedstadsområdet følger STAR’s anbefaling om hjemmearbejde

Kun i København og Gladsaxe skal alle frontmedarbejdere møde på arbejde.
HK Kommunals Mads Samsing og Socialrådgiverne Rasmus Balslev kritiserer Københavns Kommune for at sende alle jobcentermedarbejdere på arbejde.

HK Kommunal: Uansvarligt, at jobcentermedarbejdere skal føre alle samtaler fysisk i København

Også Socialrådgiverne er utilfredse med kommunen, der som en af de få sender alle frontmedarbejdere på arbejde i jobcentret. Beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) ønsker ikke at svare på kritikken.
I Albertslund Kommune vil jobcenterchef Jan Eriksen ikke have borgerne til fysisk møde under smittestigning, siger han til NB-Beskæftigelse

‘Hvorfor skal vi indkalde alle borgerne til samtale, når vi har muligheden for at gøre noget a...

Det giver ikke mening, når smittetrykket stiger, siger jobcenterchef i Albertslund, Jan Eriksen.
(Arkiv) Langt de fleste af medarbejderne i Jobcenter Odense arbejder hjemme i de næste 14 dage, men beskæftigelsesindsatsen fortsætter, fortæller koncernchef Gorm Hjelm Andersen.

Odense: Størstedelen af jobkonsulenterne skal arbejde hjemmefra i 14 dage

Medarbejdere i Jobcenter Odense er blandt de 2.000 hjemsendte i kommunen. Beskæftigelsesindsatsen fortsætter dog 'ufortrødent', siger koncernchef Gorm Hjelm Andersen. Det gælder også virksomhedspraktik og løntilskud.
(Arkiv) Det kræver .... at være ansat i et jobcenter. Derfor skal medarbejderne hele tiden se kritisk på deres egen praksis og være med til at udvikle den, lyder det fra arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, Søren Landkildehus.

Holstebro ændrer organisation for at kunne inddrage ledige borgere i deres egen sag

Podcast: Holstebro er sammen med tre andre kommuner med i et langvarigt forskningsprojekt, der i højere grad skal inddrage de ledige i deres egen sag. Der sker noget, når man begynder at lytte til, hvad de ledige selv siger, fortæller arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus.
(Arkiv) Jobcentrene skal ikke hænge sig så nøje i regler for samtaler i år. Sådan må man forstå KL's Thomas Kastrup-Larsens budskab til kommunernes beskæftigelsesudvalg.

KL opfordrer kommuner til at tage let på regler om samtaler

Det er uhensigtsmæssigt, 'at kommunerne skal bruge ressourcer på at afholde samtaler blot for registreringens skyld,' skriver KL's Thomas Kastrup-Larsen til medlemmer af kommunernes beskæftigelsesudvalg.
Jobcenterchef i Frederikshavn, Mette Krog Dalsgaard, foreslår, at karensperioderne for opkvalificereng og uddannelse af ledige skæres ned.

To kommuner: Derfor vendte stor ledighed i maj til betydelig mindre i juli.

Den lokale erhvervsstruktur og enkelte virksomheders fremgang bidrager til at vende udviklingen. Interview med Frederikshavn og Norddjurs kommuner om negative ledighedstal, der blev blev vendt på to måneder.
(Arkiv) Thomas Kastrup-Larsen har fire prioriteringer på sin blok på beskæftigelsesområdet for kommunerne. Han er formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Efterårets prioriteringer på beskæftigelsesområdet

De digitale og telefoniske samtaler med ledige skal kunne fortsætte, siger KL's Thomas Kastrup-Larsen som det første. Han forstår ikke, hvorfor beskæftigelsesministeren tøver. Se de vigtigste punkter på hans liste her.
"Vi ser forskning som forstyrrelse," siger professor Dorte Caswell, projektleder ved Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser, CUBB. Det er medarbejderne i jobcentrene og forvaltningen, der skal forstyrres, så de kan tænke nye tanker om indsatsen.

Forskning kan ikke fikse beskæftigelsesindsatsen

Podcast: Det er medarbejderne i jobcentrene, der gennemfører forandringer, lyder det fra Dorte Caswell, professor ved Aalborg Universitet. Lyt til hendes mere end fem års erfaringer med forskning i direkte dialog med medarbejdere og ledelse i en række midt- og vestjyske kommuner.