Martin Damm (V) til KLs topmøde, hvor NB-Medier havde fået arrangeret, at borgmestrene kunne få taget billeder til Scanpix. Han mener, at kommuner skal prøve at slå sosu-stillinger op, hvor ansøgeren selv kan vælge, om de vil på deltid eller fuldtid.

KL: Slå sosu-stillinger op, hvor folk selv kan vælge deltid eller fuldtid

Flere sosu-stillinger skal slås op på en måde, så ansøgerne selv kan vælge, om de vil arbejde deltid eller på fuldtid. Det mener Martin Damm, der er formand for KL.
Modsat coronakrisen, som sendte ledigheden i vejret fra dag ét, er der ingen tegn på, at det sker på grund af krigen i Ukraine, vurderer cheføkonom i Dansk Metal, Erik Bjørsted.

Arbejdsmarkedet kører fortsat på højtryk trods krig

Trods krigen i Ukraine falder ledigheden fortsat, samtidig med at der slås flere stillinger op end normalt.
Ukrainerne kan hjælpe os med at afbøde manglen på arbejdskraft i kommunerne. Det vurderer professorerne Kurt Houlberg, VIVE, (til venstre) og Bent Greve, Roskilde Universitet.

Professor: “Ukrainerne kan blive det største enkelte bidrag til arbejdskraften i mange år.R...

Kommuner og jobcentre er i gang med at gøre klar til den ny arbejdskraft, som de håber, de ukrainske flygtninge kan blive. Det er godt for både ukrainerne og for det danske arbejdsmarked, lyder det fra to professorer.
Det er en nyskabelse i dansk udlændingepolitik, at krigsflygtninge får arbejdstilladelse fra den dag, de ankommer til landet, lyder det samstemmende fra juraprofessor ved Aarhus Universitet Jens Vedsted-Hansen og forsker ved Rockwool Fonden Camilla Hvidtfeldt.

Nybrud at flygtninge får ret til at arbejde med det samme

Den kommende særlov giver for første gang i årtier flygtninge mulighed for at søge arbejde, så snart de ankommer til Danmark. Det kan udfordre jobcentrene, hvis regeringens forventning om 20.000 krigsflygtninge holder stik.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kunne tidligere fredag fortælle, at regeringen arbejder på en særlov for ukrainere, der kommer til Danmark.

Ministre: Der er job i Danmark til de ukrainere der vil

Mattias Tesfaye føler sig overbevist om, at der vil være job til de flygtninge, der har lyst til at arbejde.
"Vi prøver at forklare dem, at de kan gøre mere ved at blive end ved at tage hjem," siger Vittus Bernlow fra Agri Nord om de ukrainske ansatte i Nordjylland.

Nordjysk landboforening opretter netværk for ukrainske landmænd, der skal hjælpe flygtninge

Landboforeningen Agri Nord vil holde på den ukrainske arbejdskraft. I stedet for at drage i krig opfordrer foreningen ukrainerne til at hjælpe de flygtninge, der kommer til Nordjylland. Også et samarbejde med jobcentrene er på vej.

Fakta: Knap 8.500 ukrainere arbejder i Danmark – de fleste i landbruget

De fleste ukrainere arbejder i landbruget, og de fleste i Vestjylland. NB-Beskæftigelse har kortlagt antal og andel ukrainske lønmodtagere i kommunerne og hvilke brancher, de arbejder i.

I halvdelen af landets kommuner har aktivitetsparate fået bedre fodfæste på arbejdsmarkedet

Flere års indsats for udsatte arbejdsløse har givet pote i en lang række kommuner. Under coronakrisen lykkedes det i en stor del af kommunerne at få flere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, viser tal fra Jobindsats.dk

Tidligere kontanthjælpsmodtagere udgør betydelig stigning i beskæftigelse

Kontanthjælpsmodtagere fortsætter med at komme i arbejde under opsvinget efter corona. I december var der 1600 færre på ydelsen end i november. Over halvdelen af dem var aktivitetsparate.
(Arkiv) Bent Bøgsted har som beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti blandt andet været med til at aftale den såkaldte Arne-pension med regeringen og flere andre partier. Og som her en reformpakke for arbejdsmarkedet i slutningen af januar.

Beskæftigelsesprofil forlader Dansk Folkeparti

Efter mere end 20 år som beskæftigelsesordfører har Bent Bøgsted meldt sig ud af DF. Han er ligesom fire andre nu tidligere DF'ere utilfreds med Morten Messerschmidts ledelsesstil. Men det handler også om politik, fastslår han.
Der venter lønforhøjelse i form af et særligt tillæg til alle pædagoger i Egedal Kommune.

Første kommune i Danmark: Mere i løn skal rekruttere og fastholde pædagoger

Nu skal pædagogerne i Egedal have mere i løn - uanset anciennitet. Hvad enten man er nyuddannet og nyansat eller har mange års erfaring, så venter der en fast lønforhøjelse på næsten 500 kroner om måneden. Det er Egedal Kommune og BUPL blevet enige om.

Aldrig har så mange 60-64 årige været i job – men samtidig truer langtidsledighed

Mens det er svært for de ældste arbejdsløse at komme i job, viser tal fra Danmarks Statistik, at der aldrig har været så mange lønmodtagere mellem 60 og 64 år i beskæftigelse. Vi har spurgt en økonom, hvordan det hænger sammen. Se også udviklingen i din kommune.