Meget tyder på, at de mange nedlukninger i serviceindustrien har givet kommunerne på især den københavnske vestegn en kraftig vækst i antallet af borgere på midlertidige offentlig forsørgelse.

Benchmark: Corona-år med store forskelle

Mens de bedste kommuner i 2020 har brugt 0,6 procent mindre på offentligt forsørgede i forhold til 2019, så har de dårligste haft en stigning på 0,4 procent. Se benchmarking-tal for alle kommuner her.

Fakta: Benchmark for offentligt forsørgede på beskæftigelsesområdet

På trods af måneders suspension af beskæftigelsesindsatsen i foråret offentliggør Beskæftigelsesministeriet nu benchmark for 'kommunernes resultater på beskæftigelsesområdet.' Se tallene her.

Så gode er kommunerne til at få indvandrerkvinder i uddannelse eller job

Ny analyse viser, at der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få ikke-vestlige indvandrerkvinder i beskæftigelse eller uddannelse. Se tallene for alle kommuner her.

Andelen af indvandrerkvinder, som ikke er i uddannelse eller job, er klart højest i de store byer

Kommunerne København, Odense og Aarhus har med afstand de største andele af ikke-vestlige kvinder, der ikke er i hverken job eller uddannelse.
(Arkiv) Thomas Klimek er lidt 'kold bagi', hvis Hjørring skulle få en dårligere placering på Beskæftigelsesministeriets benchmark. Hele arbejdsmarkedsudvalget står bag ham. Job og uddannelse skal prioriteres højere end procesmål, lyder det.

Kommune: Benchmark og procesmål er sekundære i coronatiden

'Ministerielle mål og bureaukratiske benchmarkanalyser skaffer næppe mange i job eller glæder ledige borgere, nok højest et embedsværk i København,' lyder det fra formand for arbejdsmarkedsudvalg.
(Arkiv) KL vil have beskæftigelsesministeren til at fjerne en jobcentermåling, skriver formanden for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen.

KL: Jobcentermåling skal fjernes eller laves om

En ny rangordning af kommuner gør det vigtigere at holde samtaler end at få folk i job, fremgår det af en kritik af ny STAR måling i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Forvirring om tal i ny jobcentermåling

I ny rapport fra STAR passer måling ikke med de oplysninger, man kan trække i STAR's egen statistik Jobindsats.dk. Vi har alligevel trukket tallene. Se din kommune her.
(Arkiv) Kommunerne vil ikke måles på proceskrav, men på resultater, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL sender brev til beskæftigelsesministeren om konsekvenser af nye fokusmål

I KL ryster man på hovedet over resultatet af de nye fokusmål for beskæftigelsesindsatsen. 'Det er meget vilkårligt og tilfældigt, hvordan de enkelte kommuner ender', siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalget.
Stevns Kommune er den kommune, der er rykket flest pladser. Fra nummer 42 i benchmark til nummer 95, når fokusmålene inddrages. (Arkiv)

Kommunerne skifter rangorden i to forskellige opgørelser

En lang række kommuner vurderes vidt forskelligt i benchmark fra oktober og i ny rangordning i forhold til skærpet tilsyn i februar. Se forskellen på, hvordan din kommune placerer sig her.
(Arkiv) Nyborg Kommune er blevet 'opmærksomhedskommune', fordi jobcentret ikke lever op til antal samtaler og aktivering for ledige i nye fokusmål for beskæftigelsesindsatsen. I det seneste benchmark over borgere på overførselsindkomster lå Nyborg som nummer et.

Nyborg Kommune var nummer ét i benchmark, men er nu nummer 43 i ny rangordning med fokusmål

Tallene er fra 2019, mens loven om nye krav, der skal opfyldes for at undgå skærpet tilsyn, først trådte i kraft 1. januar 2020.

Minister ændrer benchmark, men får stadig kritik fra beskæftigelseschef

Kritik af benchmark har fået beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til at tælle ressourceforløb og ledighedsydelse med i ny rangordning af kommunerne. Men tallene er stadig misvisende, siger beskæftigelseschef i Silkeborg.