Baggrund

Historier de dækker baggrunden for sagerne

Arbejdsfordeling er mere fleksibelt end lønkompensation, siger Charlotte Gye Sørensen, arbejdsmarkedschef i Ikast-Brande Kommune.

Op mod 30.000 på arbejdsfordeling under coronakrisens første fem måneder

Arbejdsfordeling er mere fleksibel end lønkompensationen, hvor man ikke måtte arbejde. Det er af forklaringer på, at mange virksomheder har valgt at sende medarbejdere delvist på dagpenge. Se, hvor mange i din kommune.
Jobcenterchef i Frederikshavn, Mette Krog Dalsgaard, foreslår, at karensperioderne for opkvalificereng og uddannelse af ledige skæres ned.

To kommuner: Derfor vendte stor ledighed i maj til betydelig mindre i juli.

Den lokale erhvervsstruktur og enkelte virksomheders fremgang bidrager til at vende udviklingen. Interview med Frederikshavn og Norddjurs kommuner om negative ledighedstal, der blev blev vendt på to måneder.
Ledigheden steg med 0,2 procentpoint i maj måned, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er en lavere stigning end de to tidligere måneder.

Ledighedshop i maj giver arbejdsløshed på 5,6 procent

Arbejdsløsheden voksede i maj til 5,6 procent. Den vil fortsætte med at vokse, lyder det fra økonom.

Dansk erhvervsliv slår alarm over dystre eksportudsigter

Lave forventninger til nye ordrer fra resten af Europa bringer sved på panden i dansk erhvervsliv.
(Arkiv) KL vil have beskæftigelsesministeren til at fjerne en jobcentermåling, skriver formanden for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen.

KL: Jobcentermåling skal fjernes eller laves om

En ny rangordning af kommuner gør det vigtigere at holde samtaler end at få folk i job, fremgår det af en kritik af ny STAR måling i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i gang med at forhandle ændringer af ressourceforløbene med Venstre, De Radikale, SF, Konservative og LA. (Arkiv)

Minister ser akut behov for ændringer af ressourceforløb

Oven på en varslet kritisk gennemgang af fleksjob- og førtidspensionsreformerne er forhandlinger startet.
(Arkiv) Stort set samme andel kvinder som mænd på overførselsindkomster blandt ikke-vestlige indvandrere.

Kun to procent flere indvandrerkvinder på offentlig forsørgelse end indvandrermænd

Stort fald i ikkevestlige indvandrere på offentlig forsørgelse, viser nye tal fra Kommunernes Landsforening. Kommunernes beskæftigelsesindsats har skubbet på udviklingen, vurderer både KL, Dansk Arbejdsgiverforening og forsker.
(Arkiv) A-kasserne beskytter sine medlemmerne imod sanktioner, skriver Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard i dette debatindlæg.

Fagbevægelsen og a-kasserne glemmer de ledige akademikere

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, fastholder i dette svar til fagbevægelsen, at ledige vil være bedst tjent med, at kommunerne overtager rådighedsvurderingerne.

FOA: Ulighed i løn trækker spor ind i alderdommen

Sosu-personale, pædagogmedhjælpere, dagplejere og andre lavtlønnede faggrupper i den offentlige sektor kan se frem til en stram økonomi, når de bliver pensionister.
(ARKIV) Over 8.000 havde i maj sidste år været på kontanthjælp i over ti år. (

Fakta: Så stor en andel har været på kontanthjælp i mere end 10 år

I København har 14 procent været på kontanthjælp i mere end ti år. I Allerød og Odder, på Samsø og Ære var det nul, både i antal og procent. Se tal for alle kommuner i den seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. 

Statistik i Jobindsats.dk puster beskæftigelsestal op

Beskæftigelsesministeriets statistikkontor i STAR har valgt en overskrift på en central statistik, som får effekten af regeringens fokus på aktivering til virke større end den reelt er. Det er ifølge beskæftigelsesordfører et klart forsøg på at sminke tallene, og derfor skal ministeren nu svare på spørgsmål i sagen.

Alle kommuner har haft fald i kontanthjælpsmodtagere over to år – undtagen Ærø

Samtlige landets kommuner har haft et fald i ledige på kontanthjælp, viser en oversigt fra Beskæftigelsesministeriet. Kun Ærø har haft en stigning - på fire personer. Se din kommune her