(Arkiv) Unge uden uddannelse er største 'hovedleverandør' til de titusinder, der står uden for arbejdsmarkedet, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

Overvismand: Flere unge med uddannelse har størst potentiale til at øge arbejdsudbud

Hvis mange flere unge får en uddannelse, vil langt færre i de kommende mange år stå uden for arbejdsmarkedet, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard. NB-Beskæftigelse talte med ham på KL's JobCamp i Aalborg torsdag.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) inviterer KL til trepartsforhandlinger for at sikre et godt match mellem ledige og virksomhedernes behov.

KL inviteret med til trepartsforhandlinger om mangel på arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil sikre 'et hurtigt og effektivt match mellem ledige og virksomhedernes behov.' Det skal jobcentrene klare, og derfor er KL inviteret til møde med ministeren og arbejdsmarkedets parter om mangel på arbejdskraft i denne uge.
(Arkiv) Jacob Bundsgaard, formand for KL, vil have unge i arbejde i stedet for uddannelse, siger han forud for trepartsforhandlinger fredag om mangel på arbejdskraft. Regeringen har inviteret KL til at deltage i mødet.

KL: Mulighed for at få alle i arbejde

Kommunernes Landsforening tager med glæde imod invitation til at bidrage ved trepartsforhandlinger om mangel på arbejdskraft. "Det kan ikke gå for hurtigt. Lige nu har vi en unik mulighed for at få fat i nogle grupper, som traditionelt har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet," siger formand for KL, Jacob Bundsgaard.
(Arkiv) De politiske ledigere for Radikale og Konservative, Sofie Carsten Nielsen og Søren Pape Poulsen, vil skære på beskæftigelsesindsatsen for at skabe et større arbejdsudbud.

Radikale og Konservative vil skære yderligere på jobcentrene

Initiativer til at skaffe mere arbejdskraft skal finansieres af 'beskæftigelsessystemet og den offentlige administration,' foreslår Søren Pape Poulsen og Sofie Carsten Nielsen.