70 procent af flygtningene fra 2017 er i beskæftigelse, fortæller områdeleder i jobcentret i Helsingør, Lars Trap Olsen. Det er erfaringerne fra dengang, der nu succesfuldt bruges til at få langtidsledige ikke-vestlige kvinder i job.

Sådan får kommuner langtidsledige ikke-vestlige kvinder i arbejde

Helsingør og Hillerød har på to år fået de fleste af kommunernes ikke-vestlige kvinder på langvarig kontanthjælp i arbejde. Læs her om indsatsen i de to kommuner- og om Roskilde, der har den samme tilgang til kvinderne som til andre ledige og også har resultater over gennemsnittet.
Kommunerne har svigtet de ikke-vestlige kvinder på langvarig kontanthjælp, lyder det fra Lars Larsen, partner og konsulent ved LG Insight. Han mener dog ikke, at regeringens forslag om nyttejob giver mening.

“Nyttejob er et kæmpe tilbageskridt,” siger garvet beskæftigelseskonsulent

"Jeg håber, kommunerne trækker lidt på skuldrene ad nyttejob og fortsætter med den indsats, de har haft over for andre," siger Lars Larsen, partner og konsulent i rådgivningsfirmaet LG Insight. Han mener, der alene er tale om pligt og ikke kvalitet i regeringens udspil om 37 timers nyttejob til indvandrere.
(Arkiv) Danskundervisning er helt afgørende for indvandrere i aktivering, siger flere eksperter. Regeringen har dog ikke sat penge af til det i forslaget til 37 timers aktivering af kontanthjælpsmodtagere.

Eksperter: Danskundervisning er helt afgørende i 37 timers nyttejob

Mange timers danskundervisning giver bedre mulighed for arbejde til nye i Danmark, viser forskning. Men regeringen vil ikke lægge sig fast på, om indvandrere skal have to eller flere timers danskundervisning i forslaget om 37 timers aktivering.
Nyttejob er ikke til megen nytte, mener borgmestrene Ole Bjørstorp (t.v.) og Jacob Bundsgaard.

Borgmestre vil have indvandrerkvinder i ægte job

Regeringen vil sende cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere i nyttejob. Det er en forfejlet strategi, advarer KL-formand og borgmester. Ledige indvandrerkvinder skal ud på rigtige arbejdspladser, mener borgmestrene.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag uddybende om det reformudspil, som regeringen præsenterede tirsdag.

Råd: Regeringens plan om arbejdspligt stiller kvinder dårligere

Halima El Abassi, der er forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter, kan ikke se idéen med nyttejob.
(Arkiv) Ældre muslimer passes ofte i hjemmet af døtre eller svigerdøtre. Det kan forhindre kvinderne i at komme ud på arbejdsmarkedet, mener professor.

“Man kan ikke have et 37 timers arbejde, hvis man både skal passe en dement mor og sine børn,&...

Mange muslimske ældre passes i hjemmet. Det kan isolere kvinderne og forhindre dem i at arbejde, siger professor Mikkel Rytter til Videnskab.dk.