(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede aftalen om tidlig pension en nat i oktober 2020. Her var partierne blevet enige om, at jobcentrene skal finansiere op mod en tredjedel af pensionen. Fra venstre er det - udover ministeren - René Christensen (DF), Karsten Hønge (SF), Skatteminister Morten Bødskov (S), Leif Lahn Jensen (S), Pernille Skipper (EL), Pia Olsen Dyhr (SF) og Victoria Velásquez (EL).

Aftale: Besparelse på indsatser for unge på 330 millioner kroner

Det bliver indsatser for unge i kontanthjælpssystemet, der bliver ramt hårdest af de første besparelser, der skal være med til at finansiere den såkaldte 'Arne-Pension.' Det har regeringen aftalt med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
(Arkiv) KL tager godt imod indholdet i besparelser på beskæftigelsesområdet, men er bekymret over det store beløb, der skal tages fra unge-indsatsen, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL er positiv, men også bekymret over delaftale om besparelser på beskæftigelsesområdet

KL er tilfreds med, at der bliver lettet på proceskrav i beskæftigelsesindsatsen for unge under 30 år, men er også bekymret over den store besparelse på området. Sådan lyder det fra formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen.
(Arkiv) Aftalen om at beskære indsatsen for unge under 30 skal beskæres med 330 millioner kroner møder kritik. Billedet er fra den socialøkonomiske virksomhed Incita, der bla. har unge fra København i aktivering.

‘Brandærgerligt, at man slækker krav til unge,’ lyder det fra jobcenterchef om besparels...

Aftale om besparelse på jobcentre henter over 330 millioner kroner på indsatsen for unge på uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsdirektør kalder aftalen 'paradoksal'. Også en arbejdsmarkedsprofessor kritiserer aftalen.
(Arkiv) 'Jobcentret er lukket fra 12. marts,' står der på sedlen. Det blev startskuddet til de digitale og telefoniske samtaler med ledige, som regeringen og tre andre partier nu vil have gjort til lov.

Aftale: Digitale samtaler med ledige kan fortsætte

Efter et halvt års ledighed skal arbejdsløse selv bestemme, om de vil have digitale, telefoniske samtaler med en sagsbehandler i jobcentret. Det foreslår partierne bag tidlig pension. Samtalerne er dog forligsbelagt, så fire andre partier skal også nikke ja.
(Arkiv) A-kasserne er klar til at overtage det fulde ansvar for dagpengemodtagerne i det første halve års dagpengeperiode. Men i en ny delaftale om besparelser på jobcentrene kom et forslag fra Enhedslisten ikke med.

Forslag om a-kasser sparket til hjørne

A-kasserne må vente på, at partiers ønske om at give dem større ansvar for ledige dagpengemodtagere bliver opfyldt. Et konkret forslag fra Enhedslisten kom ikke med i første besparelse på jobcentrene, der skal være med til at finansiere tidlig pension.
A-kasserne er for branchespecifikke og ligger alt for langt væk fra hinanden. Det er nogle af begrundelserne for, at arbejdsmarkedschef i Ringsted, Susanne Frydenlund mener, at dagpengemodtagere skal blive under jobcentrene og ikke kun møde i a-kasserne i det første halve år.

Arbejdsmarkedschefer afviser forslag om a-kasser

Sjællandske arbejdsmarkedschefer går i offensiven for at forhindre, at dagpengemodtagere i det første halve år af en ledighedsperiode alene skal høre under a-kasserne og først derefter skal møde op i jobcentret.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lægger op til tidlige forhandlinger om besparelser på jobcentrene i 2022, så kommunerne kan budgettere med dem.

Hummelgaard lægger op til tidlige forhandlinger om besparelser på jobcentre

'Det er vigtigt for kommunerne at vide, hvor besparelserne for næste år skal hentes. Det skal de selvfølgelig vide så hurtigt som muligt,' skriver han i et svar til NB-Beskæftigelse om de 300 millioner kroner, der skal spares.