(Arkiv) Peter Hummelgaard vil tage 'interessante tal' fra midtvejsevaluering af a-kasseforsøg med i forhandlinger om besparelser på jobcentre. Her taler han i Fælledparken 1. maj.

Evaluering: 3F’s a-kasse har fået lidt flere i arbejde gennem a-kasseforsøg

Skal 3F's a-kasse som den eneste overtage en del af beskæftigelsesindsatsen fra kommunerne? spørger NB-Beskæftigelses redaktør efter en udtalelse fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om en midtvejsevaluering af a-kasseforsøget.
(Arkiv) Et opgør med unødige proceskrav, 'som pisker nogle borgere igennem nogle forløb, som alligevel ingenting fører til,' kan blive en del af den godt 700 millioner kroners besparelse på jobcentrene i 2023, sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fredag.

Hummelgaard vil fjerne proceskrav som led i besparelse på jobcentre

Beskæftigelsesministeriet undersøger, om der er 'unødige proceskrav' i beskæftigelsesindsatsen, der kan fjernes som et led i en besparelse på jobcentrene på mere end 700 millioner kroner.
(Arkiv) Tidligere DF'er, nu løsgænger Bent Bøgsted sikrer med i alt seks løsgængere et flertal for millionbesparelser i jobcentrene til finansiering af tidlig pension.

Løsgængere fra DF sikrer flertal for besparelser i jobcentre

Seks løsgængere i Folketinget vil sikre et flertal for, at der næste år skal spares 750 millioner kroner på jobcentrene som en del af finansieringen af den såkaldte Arne-pension. Aftalen kan komme til at betyde, at flere nyledige overgår til a-kasserne.
(Arkiv) DF's nye beskæftigelsesordfører René Christensen vil sætte kommunerne fri i forhandling om besparelse på jobcentrene. Det vil overflødiggøre diskussionen om flytning af opgaver til a-kasserne, mener han.

DF: Overflødigt at a-kasser får mere ansvar for arbejdsløse, hvis kommuner sættes fri

Dansk Folkeparti vil bruge besparelser på jobcentrene til at sætte dem fri. Det vil betyde, at diskussionen om at flytte opgaver til a-kasserne er overflødig, lyder det fra beskæftigelsesordfører.
Kun syv procent af de arbejdsløse på dagpenge har fået en særlig beskæftigelsesindsats i jobcentrene, viser analyse fra ASE, der er a-kasse og fagforening for dagpengemodtagere og selvstændige.

Syv ud af ti dagpengemodtagere er ‘selvkørende’ – men passer det?

Op til forhandlinger om en besparelse på jobcentrene på 750 millioner kroner foreslår a-kassen og fagforeningen ASE, at a-kasserne skal overtage hele ledighedsforløbet med dagpengemodtagere fra jobcentrene.
(Arkiv) Jobcentrene skal fra 2022 spare mellem 300 millioner og 1,1 milliarder om året.

Fakta: Så meget skal jobcentrene spare fra 2022

Fra 300 millioner til 1,3 milliarder. Så meget skal der spares i jobcentrene fra 2022 til jobcentrenes finansiering og nyttejob til ikke-vestlige indvandrere er fuldt indfaset i 2025. Næste år er der dog lavet aftale for mere end det planlagte.

Forslag vil flytte 44.000 dagpengemodtagere fra jobcentre til a-kasser

Kommunernes jobcentre skal fremover have næsten 44.000 færre dagpengemodtagere igennem systemet, hvis det står til fagbevægelsen. FH har foreslået, at nyledige de første seks måneder kun skal møde op i deres a-kasse. Det er 40-60 procent af dagpengemodtagerne i de enkelte kommuner.
Det vil være forskelligt fra kommune til kommune, hvor der skal fyres medarbejdere med besparelsen på ungeområdet, skriver Beskæftigelsesministeriet i et svar til NB-Beskæftigelse.

40.000 indsatser om året for unge spares væk

To femtedele af beskæftigelsesindsatserne på ungeområdet bliver sparet væk fra 1. januar. Det fremgår af et svar fra Beskæftigelsesministeriet, der også forventer, at en omlægning til digitale møder med de ledige vil gøre samtaler 'kortere og mere effektive.'
Enhedslistens Victoria Velásquez er ikke udelt begejstret for tilbud til unge, partiet nu har været med til at skære voldsomt ned på i den delaftale om besparelser på beskæftigelsesindsatsen.

‘Erhvervsuddannelser bruges som skraldespandsuddannelser’

'Tvangsindsatser,' kalder Enhedslistens Victoria Velásquez de tilbud til unge, partiet nu har været med til at skære voldsomt ned på i den delaftale om besparelser på beskæftigelsesindsatsen. Hun er dog enig i dele af kritikken fra kommuner.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede aftalen om tidlig pension en nat i oktober 2020. Her var partierne blevet enige om, at jobcentrene skal finansiere op mod en tredjedel af pensionen. Fra venstre er det - udover ministeren - René Christensen (DF), Karsten Hønge (SF), Skatteminister Morten Bødskov (S), Leif Lahn Jensen (S), Pernille Skipper (EL), Pia Olsen Dyhr (SF) og Victoria Velásquez (EL).

Aftale: Besparelse på indsatser for unge på 330 millioner kroner

Det bliver indsatser for unge i kontanthjælpssystemet, der bliver ramt hårdest af de første besparelser, der skal være med til at finansiere den såkaldte 'Arne-Pension.' Det har regeringen aftalt med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
(Arkiv) KL tager godt imod indholdet i besparelser på beskæftigelsesområdet, men er bekymret over det store beløb, der skal tages fra unge-indsatsen, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL er positiv, men også bekymret over delaftale om besparelser på beskæftigelsesområdet

KL er tilfreds med, at der bliver lettet på proceskrav i beskæftigelsesindsatsen for unge under 30 år, men er også bekymret over den store besparelse på området. Sådan lyder det fra formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen.
(Arkiv) Aftalen om at beskære indsatsen for unge under 30 skal beskæres med 330 millioner kroner møder kritik. Billedet er fra den socialøkonomiske virksomhed Incita, der bla. har unge fra København i aktivering.

‘Brandærgerligt, at man slækker krav til unge,’ lyder det fra jobcenterchef om besparels...

Aftale om besparelse på jobcentre henter over 330 millioner kroner på indsatsen for unge på uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsdirektør kalder aftalen 'paradoksal'. Også en arbejdsmarkedsprofessor kritiserer aftalen.