Regeringsgrundlaget for SVM-regeringen indeholder i alt nye udgiftsposter for 24,8 milliarder kroner og nye indtægter for 12 milliarder kroner. Desuden er der 11 milliarder kroner i ny finansiering fra øget arbejdsudbud.

Overblik: Her er alle nye indtægter og udgifter i regeringsgrundlaget

Mange store tal er føget rundt, siden den nye regering i går præsenterede regeringsgrundlaget. NB-Økonomi giver dig her overblikket over, hvilke nye indtægter og udgifter, der indgår i regeringsgrundlaget.
Jobcentrene skal nedlægges, og kommunerne skal sættes fri for "statslige proceskrav" fremgår det af SVM-regeringens grundlag. Udgifterne på beskæftigelsesområdet skal være reduceret med 3 mia. kr. i 2030.

Ny regering vil nedlægge jobcentrene og spare tre milliarder kroner

Den nye SVM-regering præsenterede her onsdag sit regeringsgrundlag, og på landets jobcentrene kan man nu se frem til en ny virkelighed. Der skal spares tre milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen, og jobcentrene nedlægges.
Ankestyrelsen tager i en afgørelse om bonus til fleksjobbere ikke stilling til en undtagelse, som styrelsen selv henviser til i en stadfæstelse af en kommunes afgørelse i sagen.

Dokumentation: Ankestyrelsen svarer ikke på afgørende dilemma om bonus til fleksjobbere

NB-Beskæftigelse har bedt Ankestyrelsen forholde sig til et principielt spørgsmål om udbetaling af bonus, der uberettiget kan være trukket i flekslønstilskud. Styrelsen afviser at svare, fordi det drejer sig om en konkret sag, men bekræfter indirekte uklarhed i afgørelsen.
Kenneth Nielsen er førtidspensionist og formand for udsatterådet i Ishøj.

Samarbejde mellem jobcenter og udsatte stopper jobcenterbashing

Fra 90 procents modstand og vrede til 80 procent tilfredshed. Sådan beskriver formand for udsatterådet i Ishøj den forandring, som samarbejdet med et nyt jobcenter har betydet for de mest udsatte i kommunen.

Medarbejdere på nyt jobcenter har skiftet fokus ‘fra excelark til at se mennesket’

Ishøj jobcenter kan om få uger holde et-års jubilæum. Erhvervs- og beskæftigelseschefen arbejder sammen med ledere og medarbejdere med ét klart princip: De mennesker, der kommer i jobcentret, skal behandles ordentligt. Samtidig er ledigheden i kommunen faldet mere end landsgennemsnittet.
Henrik Steen Hansen, job- og erhvervskonsulent

Jobcenter: Hjemmegående med ikke-vestlig baggrund vil i arbejde

Energikrise og høj inflation får husmødre til at henvende sig til jobcentret i Ishøj for at få hjælp til at komme i deltidsjob. Erhvervskonsulenterne står klar til at hjælpe.
(Arkiv) Ankestyrelsens afgørelse om, at en kommune kan trække borger for en bonus i fleksydelse tager ikke stilling til det væsentlige, skriver professor i socialret John Klausen til NB-Beskæftigelse.

Professor i socialret sår tvivl om Ankestyrelses afgørelse for fleksjobbere

Ankestyrelsen har tiltrådt Billund Kommunes afgørelse om at modregne i den offentlige ydelse, når en gruppe fleksjobbere får bonus af en virksomhed. Men styrelsen tager ikke højde for det mest afgørende, lyder det fra ekspert.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) erkender, at det er en dyr løsning at opføre pavillonbyer og leje hotelværelser til ukrainske flygtninge, men Københavns Kommune er tvunget til det, siger han. Derfor efterlyser han en mere intelligent måde at fordele ukrainerne på.

København har haft ukraineudgifter for 243 millioner: Får sandsynligvis kun kompenseret en fjerdedel...

Københavns Kommune har haft markant højere udgifter til ukrainske flygtninge end landets resterende kommuner, blandt andet på grund af høje boligudgifter. Alligevel kan de kun forvente en lav statslig kompensation.
Det har været markant dyrere for storbykommunerne at modtage ukrainske flygtninge viser nye tal.

Ukraineudgifter svinger dramatisk mellem kommunetyper

Gennemsnitsprisen for at huse en ukrainsk flygtning er cirka fem gange større i de store byer sammenlignet med mellem- og yderkommunerne.

Lav ledighed kommer næsten alle kommuner til gode

Nye ledighedstal viser en stabil udvikling i ledigheden - dog med små forskelle på kommuneniveau. Det er nu i alt 84 kommuner, der har en ledighed på under tre procent af arbejdsstyrken.
"Vi har mere end fuldt hus," siger Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek. Han kritiserer, at hans kommune ikke har fået kompensation fra staten i forhold til de ukrainske flygtninge, som kommunen allerede har modtaget.

Kold vinter kan skabe ukrainsk pres i kommuner

Nato advarer om kold vinter i Ukraine, der kan få flere til at flygte - også til Danmark. Kommunerne forbereder sig og efterlyser hjælp fra staten.
En række politiske aftaler er ikke blevet omsat til lov. Spørgsmålet er, om det nye Folketing får lov til at stemme om dem, eller om Socialdemokratiet trækker dem som led i regeringsforhandlinger med Venstre.

På hold: Kontanthjælpsaftale med børnetilskud, besparelser til Arne-pension og lettere adgang til se...

Se Finansministeriets oversigt over de politiske aftaler, der ikke blev implementeret på beskæftigelsesområdet inden valgudskrivelsen. Socialdemokratiet vil ikke garantere, at indgåede aftaler bliver fastholdt i ny regering. Ændring i dagpenge for dimittender og nyledige er ikke med på listen.