Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommuner vinder tre ud af fire ankesager om seniorførtidspension

Den politiske kritik af kommunerne har ingen dækning i tallene. Kommunernes sagsbehandling er ensartet, og anker bliver som regel afvist.
”Jeg tror så meget på jer og jeres ansattes faglighed, at jeg også tror på, at de reelt vil løfte hensigterne i lovgivningen.” Sagde Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på socialchefernes årsmøde i uge 44.

Beskæftigelsesministeren vil møde borgerne uafhængigt af embedsværket

Ny hovedlov om helhedsorienteret indsats for borgere med komplekse problemer er ifølge ministeren et kursskifte, hvor sagsbehandling skal være en investering i mennesker.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Flere og flere indvandrere kommer ind på arbejdsmarkedet

Andelen af ikke-vestlige indvandrere, som hverken er i job eller arbejdsløse, er faldet markant siden 2015.
(Arkiv) SFs Karsten Hønge pressede i august på for hurtig afskaffelse af opholdskravet for dagpenge.

Støttepartier enige om at kræve opholdskrav til dagpenge afskaffet

SF, Radikale og Enhedslisten vil afskaffe kravet om, at man skal have opholdt sig i Danmark i flere år for at få dagpenge.

Fakta: Jobrotation næsten forsvundet

På fem år er jobrotation som værktøj i beskæftigelsesindsatsen næsten væk. I 56 kommuner var der ingen i jobrotation i 2019.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder åbningstale i Folketinget mandag den 2. oktober.

Fakta: Det står der om beskæftigelse i regeringens lovprogram

Større og nye præmier til folkepensionister, der arbejder, og bedre mulighed for fastholdelsesfleksjob. Den tidligere regerings aftale med DF og Radikale om seniorpension vedtages i flere runder i det kommende folketingsår. Derudover følger regeringen op på tidligere politiske aftaler og lovgivning. Få et overblik her.

Mange yderkommuner bliver hårdt ramt af senere pensionsalder

14 yderkommuner taber mere end 100 kroner om året pr. indbygger på grund af refusionsreformen og stigende udgifter til førtidspension i kølvandet på den stigende pensionsalder. Se tallene for alle kommuner her.

Kulturministeren vil overveje ændringer af lov om sten- og jorddiger

En langtrukken sag om et usynligt dige i det nordjyske og en uduelig lov, får nu kulturministeren til at kigge nærmere på reglerne og administrationen af dem.

Så er det afgjort: Gentofte og Frederiksberg får udligningstilskud tiltænkt fattige kommuner

Efter måneders strid står et nu klart, at Frederiksberg og Gentofte i 2020 får støtte fra en særlig pulje i udligningssystemet for faldende folketal, som normalt skal hjælpe fattige kommuner. Støtten til de to velhavende hovedstadskommuner koster 13 udkantskommuner ialt cirka 270 millioner.

Nyt boligkoncept i Kolding skal sætte standard for inklusion og fællesskab

Et nyt boligkoncept ”Det åbne boligfællesskab” skal med en god blanding af studieboliger, familieboliger og seniorbofællesskab, og så skal det være til at betale. 

Regeringens støttepartier vil ændre public service-betaling

SF og andre partier i rød blok vil have ændret på den skattefinansierede model, der blev vedtaget sidste år.

Højsæson for kunstfestivaler

Netop nu er et godt tidpunkt at se kunsten udfolde sig lokalt i både Øst- og Vestdanmark. De aktuelle kunstfestivaler har meget forskelligt udtryk, og nogle har til formål at inspirere borgerne til at præge udarbejdelsen af kommunens kommende kunststrategi.