Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forklarer, hvorfor regeringen satser på længerevarende faglærte uddannelser til ledige ufaglærte, selvom eksperter siger, det ikke får folk i job.

Hummelgaard om økonomisk incitament til uddannelse: ‘Vi ved ikke, om det virker’

Podcast: 'Regeringens udgangspunkt er ikke, at det eneste hensyn er, at folk skal i job hurtigst muligt. De skal også i de rigtige job,' siger Peter Hummelgaard i dette interview med NB-Beskæftigelse og A4 Arbejdsliv. Lyt eller læs hele interviewet fra gårsdagens pressemøde om første del af regeringens opkvalificeringsreform.
Tanja Dall, post.doc. ved CUBB, og Tina Elkjær, afdelingsleder ved Jobcenter Vesthimmerland fortæller om udviklingen af samtalen mellem sagsbehandler og borgere.

Vesthimmerland: Det betaler sig at bruge ekstra tid på bæredygtige planer for ledige

I to podcasts taler forsker ved Aalborg Universitet, Tanja Dall, og afdelingsleder i Jobcenter Vesthimmerland, Tina Elkjær, om hvordan de udvikler samtalen mellem sagsbehandleren og borgeren. Hvis der skal laves bæredygtige planer, betaler det sig at lytte, lyder det fra Vesthimmerland.
(Arkiv) "Vi løber ikke efter målinger," siger Hernings social- og beskæftigelseschef, Carsten Lagoni. Han står i spidsen for et samarbejde med forskere på Aalborg Universitet om at udvikle mødet med den ledige borgere, som skal inddrages mere i sin sag og fremtid. For at kunne det, må man "håndtere" målinger af beskæftigelsesindsatsen, siger han.

Beskæftigelseschef: ‘Sådan nogle målinger; dem ordner vi’

Herning Kommune har i mere end fire år arbejdet på at inddrage ledige borgere i deres egen sag. Det langsigtede fokus kræver, at man "håndterer" alle de målinger af beskæftigelsesindsatsen, der løbende kommer ind, siger social- og beskæftigelseschef Carsten Lagoni. Læs og lyt til podcast.
(Arkiv) Der vil også blive plads til de udsatte ledige på arbejdsmarkedet efter coronakrisen, lyder det fra professor Flemming Larsen og lektor Dorte Caswell fra Aalborg Universitet. De er ledere af nyt Center for Udvikling af Borgerinddragelse Beskæftigelsesindsatser (CUBB)

Podcast: De udsatte ledige har ikke brug for pause i beskæftigelsesindsatsen

Det var uhensigtsmæssigt at stoppe beskæftigelsesindsatsen for aktivitetsparate ledige, lyder det i denne podcast med professor Flemming Larsen og lektor Dorte Caswell fra Aalborg Universitet. De har i flere år arbejdet sammen med kommuner om udsatte lediges vej til arbejdsmarkedet og står nu i spidsen for nyt center med det fokus.

Podcasts: Paradigmeskifte i jobcentrene

Der investeres i sagsbehandlere og ledige i kommunerne i disse år. Og pengene kommer så rigeligt tilbage, melder kommunerne, for de langvarigt ledige får job og udvider arbejdsstyrken. Tag en pause fra familien og lyt til NB-Beskæftigelses podcasts om forandringerne. 

Podcast: STAR kommer med klare anbefalinger til kommunerne om beskæftigelse

Antallet af sagsbehandlere har betydning for, om udsatte borgere på overførselsindkomst kommer i arbejde, siger Jens Folman, der er arbejdsmarkedsdirektør i STAR's Arbejdsmarkedskontor Øst. Og det er kun en af de anbefalinger, som styrelsen nu går klart ud med til kommunerne. Hør ugens podcast med Jens Folman

Podcast: Alle kommuner kan få udsatte borgere i job, hvis sagsbehandlerne tror på det

Det kræver ikke store investeringsstrategier at få flere udsatte borgere i job. Men det kræver en stor forandring hos sagsbehandlere og jobcentrenes ledelse. Podcast med forskningschef i Væksthusets Forskningscenter, Charlotte Liebak Hansen, om beskæftigelsesindikatorer.

Podcast: Sådan blev Silkeborgs investeringsstrategi til

Meget færre klager og ingen trusler. Og rigtig mange væk fra offentlig forsørgelse. Det tæller blandt resultaterne af at investere i beskæftigelse i Silkeborg Kommune. I denne uges podcast kan du høre beskæftigelseschef Jørgen Skovhus Haunstrup, der også taler om benchmark, opkvalificering, ledelse og forholdet mellem økonomi og en ny og mere humanistisk tilgang til ledige borgere. 

Podcast: Fleksjob skal med i benchmark

Beskæftigelseschef i Hjørring Leif Johannes Jensen forstår ikke, hvorfor fleksjob ikke tæller med i benchmark af kommunernes beskæftigelsesindsats. Han uddyber sin kritik af både Beskæftigelsesministeriets og VIVE's benchmark i denne podcast.