(Arkiv) "Det mest skræmmende ved forløbet var, at mellem 70 og 75 procent overhovedet ikke flyttede sig i forhold til beskæftigelse," siger Anders J. Andersen (S), formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget i Vordingborg.

Ingen signifikant jobeffekt efter millioninvestering i aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Flere fik fleksjob, følte sig mere inddraget i egen sag og fik et bedre netværk, men for få fik fast arbejde. Der er alligevel basis for at fortsætte, mener udvalgsformand Anders J. Andersen.
(Arkiv) Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard vil afvente officiel invitation fra fagbevægelsen og a-kasserne, før hun siger ja eller nej til snak om uenigheder.

FH og Danske A-kasser inviterer Københavner-borgmester til ‘konstruktiv snak’

Efter debat i NB-Beskæftigelse med beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard vil fagbevægelsen og a-kasserne mødes med borgmesteren.
(Arkiv) Seniorkonsulent hos Cabi, Annette Juul Jensen, opfordrer kommunerne til at bruge revalidering mere. Det er dyrt i starten, men betaler sig i en langsigtet investeringsstrategi, siger hun.

Cabi: Kommunernes brug af revalidering falder trods god effekt

Brugen af revalidering i landets kommuner er faldet med 62 procent fra 2011 til 2018. Beskæftigelseseffekten af revalidering er god, men for dyrt på kort sigt, lyder det fra kommunerne.
(Arkiv) Det går ikke at flytte en kvinde til andet arbejde, mens hun er på barsel. En arbejdsgiver skal betale 120.000 kroner i erstatning for det.

Fyret under barsel: Får over 100.000 i godtgørelse

En køkkenassistent blev afskediget fra sin stilling, mens hun var på barselsorlov. Nu skal arbejdsgiveren tilbagebetale 120.000 kroner i godtgørelse, slår Ligebehandlingsnævnet fast.
(Arkiv) Vordingborg Kommune vil fortsætte med at forsøge at få aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, selvom det ikke lykkedes i det ønskede omfang i de første to år.

Det tager flere år at få aktivitetsparate borgere i lønnet arbejde

Evalueringer af investeringsprojekter i Vordingborg og Hjørring kommuner tyder på, at der skal investeres i mindst fire år, før der opnås varig beskæftigelse for nogle af de aktivitetsparate.

FAKTA: Op mod tre procentpoints forskel på ledighed i kommunerne i 2019

Den gennemsnitlige ledighed lå på 3,7 procent. Se den tallet for din egen kommune her.
(Arkiv) Akademikerne har en arbejdsløshed på mellem op til fem procent i kommunerne. Det svarer omtrent til spændet i ledighed blandt metalarbejdere.

Stor forskel på ledighed i kommunerne i udvalgte a-kasser

Akademikere har en arbejdsløshed, der i nogle kommuner ligger på niveau med metalarbejderes. Det kan man konstatere ved at gå ned i ledighedstal for a-kasserne, som Danmarks Statistik har offentliggjort i dag.
Omkring otte ud af ti sosu'er i ældreplejen er nu på deltid. Ændres der ikke på det, så kan der blive en voldsom mangel på arbejdskraft i ældrecentre og i hjemmeplejen.

Chefer og ansatte enige: Nu SKAL tusindvis af ansatte i kommunerne op i tid

Både arbejdsgivere og fagbevægelse vil have flere i kommunerne til at gå op i arbejdstid. Der skal udvikles handleplaner i 10-15 nøglekommuner. 'Vi skal væk fra, at normen er deltid,' siger FOA-formand, Mona Striib.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser blankt V-borgmesters kritik af manglende kontrol med ledige

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København. Det skete i NB-Beskæftigelse i sidste uge.
(Arkiv) Det er svært at måle, om borgere blive værdigt behandlet i jobcentrene, erkender beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Ekspert tvivler på værdighed i jobcentre: I dag minder det om forhør

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil indføre værdighedsmål i jobcentre. Men det bliver svært at opnå med den måde, systemet er bygget op i dag, lyder det fra ekspert.

Sagsbehandler får dagbøder for læk til journalist

Bitten Vivi Jensen lækkede personlige data om sygemeldte for at bevise ulovlig sagsbehandling i Frederiksberg Kommune. Dommen er mild - retten idømmer ti dagbøder á 500 kroner.
(Arkiv) Peter Hummelgaard lægger vægt på værdighed og opkvalificering i sine ministermål for beskæftigelsesindsatsen.

Nye ministermål gør op med tidligere V-ministers mål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal fremover måles på, om de opkvalificerer de ledige og giver dem en værdig behandling. Borte er måltal for andelen på offentlig forsørgelse og jobcentrenes fokus på at sikre virksomhedernes behov for arbejdskraft.