(Arkiv) Enhedslisten vil presse på i både Folketing og kommuner for at forbedre muligheden for revalidering, siger Jette Gottlieb, der er arbejdsmarkeds- og kommunalordfører for partiet.

‘Jeg accepterer ikke, at revalidering skal bruges som sidste mulighed’

På trods af beskæftigelsesministerens afvisning, vil Enhedslisten presse på for at forbedrede muligheder for revalidering. Det vil ske både i Folketinget og i kommunerne, siger partiets arbejdsmarkeds- og kommunalordfører.
(Arkiv) Pensionister, der er blevet trukket i ydelse på grund af ægtefællens overarbejde under corona, kan få pengene tilbage. Det har regeringen aftalt med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Nye Borgerlige.

Aftale: Ingen træk i pension for ægtefælles overarbejde under corona

Fakta: Pensionisterne får pengene tilbage gennem efterregulering i Udbetaling Danmark. Det får derfor ingen betydning for udbetaling af ydelser.
Hoteller, restauranter, caféer, barer, butikker og turisterhverv er blandt de brancher, der er hårdest ramt af nedlukningen. På grund af de normalvist mange turister og høje benyttelse af de nævnte brancher, er især København derfor presset på beskæftigelsen som følge af coronakrisen.

Rapport: København hårdest ramt af corona-ledighed

En rapport fra AE-rådet viser, at når man ser bort fra offentlig administration, undervisning og sundhed som samlet branche, så er beskæftigelsen i København 4,6 procent lavere, end før covid-19 kom til Danmark.
Tre ud af ti ledige har ifølge levevilkårsundersøgelsen 2020 fra Danmarks Statistik svært ved at få de økonomiske ender til at hænge sammen. (Arkiv)

Hver tredje ledig har svært ved at betale uforudsete udgifter

29 procent af de ledige havde ifølge undersøgelse svært ved at betale regninger og uforudsete udgifter i 2020.
(Arkiv) Formand for beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern afviser, at kommunen er ved at afskaffe revalidering midt i en succes. 65 procent er i arbejde eller på anden måde selvforsørgende efter revalidering i den vestjyske kommune.

Udvalgsformand: Vi afskaffer ikke revalidering

Ringkøbing-Skjern Kommune bevilgede blot ét enkelt revalideringsforløb i 2020, selvom ordningen er en succes. Nu vil beskæftigelsesudvalget undersøge hvorfor.

Revalidering får betydeligt flere i arbejde end virksomhedspraktik

Selvom beskæftigelseseffekten er stor, så bevilges stadig færre revalidering. Se tal for beskæftigelse efter revalidering, løntilskud og virksomhedspraktik i din kommune her.
(Arkiv) "Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om de indvandrere, der nu skal have 'dedikerede' hjemrejsesamtaler.

Jobcentre skal lave dedikerede hjemrejsesamtaler med 8.900 indvandrere

Halvandet år på en kontanthjælpsydelse kan udløse samtalen. "Nogle indvandrere har været på kontanthjælp i lang tid. Måske var det bedre for alle, hvis de vendte hjem til deres eget land," siger Mattias Tesfaye.
Det var ikke mindst med Peter Skaarup og Dansk Folkepartis engagement, at 'paradigmeskiftet' blev besluttet i folketingssalen i februar 2019. (Arkiv)

Færre flygtninge vendte hjem efter ‘paradigmeskifte’

Halvt så mange fik inddraget opholdstilladelse efter krav om, at jobcentre skal informere om muligheden.
"Vi ser i øjeblikket et stigende antal sygemeldinger, henvendelser om det psykiske arbejdsmiljø og desværre også opsigelser, med baggrund i tunge og omfattende arbejdsgange i KY," skriver Esbjergs kommunaldirektør Rikke Vestergaard om et nyt IT-system for kontanthjælpsydelser.

Kommune: Udrulning af nyt it-system for kontanthjælpsydelser skal stoppes

Ydelser til borgere bliver forsinket, og medarbejdere går ned med stress. Derfor er det ikke forsvarligt at fortsætte implementeringen nu, lyder budskabet fra Esbjerg Kommune til kommunernes it-fællesskab KOMBIT.
Kommunernes IT-fællesskab KOMBIT fastholder på trods af kritik, at udrulning af IT-system for kontanthjælpsydelser fortsætter som planlagt. HK støtter kravet om at sætte udrulningen i ro. Tv. er det næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing. Th. er det pressechef i KOMBIT, Henrik Kirkeskov.

Kommunernes it-fællesskab afviser at udskyde udrulning af nyt system

'Vi fastholder tidsplanen, der løbende er blevet tilpasset ud fra kommunernes egne ønsker,' siger KOMBITs pressechef. HK støtter Esbjerg Kommunes forslag om at stoppe udrulningen.
Hvis de mest udsatte ledige skal kunne bruge jobcentret digitalt, skal der udvikles en app, så de kan bruge telefonen til det. Det foreslår teamchef i Rødovre Kommune, Anna Sveistrup Rasmussen.

Teamchef: Udsatte skal med i digitalisering

Mange af de aktivitetsparate ledige har ikke adgang til en computer. Derfor efterlyser teamchef i Rødovre, Anna Sveistrup Rasmussen, at der udvikles en app, der kan give adgang til jobcentrets digitale tilbud fra en telefon.
På forsiden af Jobindsats.dk er der nu lagt en advarselstrekant op. Lige nu er der 13 kommuners ydelser, der ikke bliver talt med i alle måneder. Det fortsætter med andre kommuner i resten af året.

Nyt it-system forhindrer samlet overblik over ydelser

Et vigtigt redskab for politikerne har ligget underdrejet i flere måneder. Udrulningen af nyt it-system til kontanthjælpsydelser betyder, at der er kommuner, der ikke indgår i statistikkerne.