(Arkiv) Jobrotation duer ikke som værktøj i beskæftigelsesindsats med så mange regler, lyder det fra Aabenraas arbejdsmarkedsdirektør Søren Lorenzen.

Kommune: Alt for mange tekniske forhindringer for jobrotation

Antallet af deltagere i jobrotation er styrtdykket siden 2014. For meget administration og bureaukrati, lyder kritikken.
(Arkiv) Alle borgere skal tildeles en koordinerende sagsbehandler, mener socialrådgiverne og Handicapforeningerne

Forslag: Én plan til alle borgere

Socialrådgivere og handicaporganisationer er enige: Hver borger skal have én plan og én sagsbehandler i kommunen.
(Arkiv) Virksomhederne skal gøre praktikken mere lærerig, hvis virksomhedspraktik bliver frivillig, mener Torsten Gejl, Alternativet.

Alternativet vil give kontanthjælp uden modkrav

Tilbud skal være frivillige; det vil øge kvaliteten, siger beskæftigelsesordfører Torsten Gejl om Alternativets beskæftigelseskrav til finansloven.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister vil justere uddannelsespuljer for arbejdsløse.

Beskæftigelsesminister nedtoner forventninger til stort uddannelsesspring

Nuværende uddannelsespuljer til ufaglærte skal justeres, men der kommer ikke store ændringer foreløbig, fremgår det af svar fra Peter Hummelgaard.
(Arkiv) De Økonomiske Vismænd forventer lille fald i beskæftigelsen i 2020.

Vismænd: Beskæftigelsen fortsat høj i 2020

Den svækkede globale vækst vil betyde et mindre fald i beskæftigelsen på omkring 6.000, vurderer De Økonomiske Vismænd.
På vej ud fra første møde om finansloven, Sofie Carsten Nielsen og politisk leder for Det Radikale Venstre Morten Østergaard.

Finanslov: Radikale foreslår skolegang til langvarige kontanthjælpsmodtagere

Regeringens støtteparti har en række forslag til at få flere til at arbejde mere - herunder ældre og udlændinge.
(Arkiv) Både arbejdsgivere og arbejdstagere vil have gavn af, at 40-50 årige med f.eks. leddegigt kan fortsætte i deres eget job som fleksjobbere, lyder det fra Gigtforeningens formand Mette Bryde Lind.

Gigtforeningen vil have udvidet fastholdelsesfleksjob

Folketinget udvider i efteråret muligheden for at få fleksjob der, hvor man i forvejen er ansat. Men aldersgrænsen er for snæver, lyder kritikken.

Jurister: Jobcentre diskriminerer med nyt profileringsværktøj

Jobcentre landet over bruger blandt andet oplysninger om arbejdsløses herkomst til at tilrettelægge jobindsats. Det er ifølge flere eksperter ulovlig diskrimination.

31 pressede kommuner får økonomisk tilskud i 2020

Lolland og Langeland får flest ekstra millioner fra staten i 2020. Samlet er 519 millioner kroner fordelt, og det er 50 mio. kr. mere end i 2019.
Folketingets åbning mandag. Fra venstre er det finansminister Nicolai Wammen, beskæftigelsesminister Peterr Hummelgaard, forsvarsminister Trine Bramsen og social- og indenrigsminister Astrid Krag, alle Socialdemokratiet.

Professor: Finansloven byder ikke på ændringer i beskæftigelsesindsatsen

Det bliver ikke i 2020, at det bliver mere attraktivt for ufaglærte at tage en faglært uddannelse. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards (S) ønske om "et kvantespring" i uddannelse kan hverken spores i regeringens lovprogram eller finanslovsforslag.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder åbningstale i Folketinget mandag den 2. oktober.

Fakta: Det står der om beskæftigelse i regeringens lovprogram

Større og nye præmier til folkepensionister, der arbejder, og bedre mulighed for fastholdelsesfleksjob. Den tidligere regerings aftale med DF og Radikale om seniorpension vedtages i flere runder i det kommende folketingsår. Derudover følger regeringen op på tidligere politiske aftaler og lovgivning. Få et overblik her.
(Arkiv) Regeringen vil forhandle om op til 150 millioner til udsatte grupper. Her er det "Udsattedag" i Jomfru Aneparken i Aalborg i august i år.

Regeringen indbyder til forhandling om 90-150 millioner til initiativer for udsatte på bl.a. arbejds...

Regeringen har i sit finanslovsforslag afsat mellem 90 og 150 millioner kroner om året frem til 2023 til nye foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Pengene er afsat under overskriften "en bedre socialpolitik", men inddrager både sundhed og beskæftigelse.