Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Knap 13.000 flere udlændinge er i job i første halvår af 2019 end i samme halvår sidste år. Men det er ikke kun en god nyhed, at danske virksomheder har rekordmange udlændinge ansat, mener minister.

Stigning i beskæftigelse på 25 procent efter revalidering. Se din kommune her

I de seneste fem år har der været en stigning på 25 procent i andelen af ledige, der kommer i beskæftigelse efter revalidering. Det gælder både i kommuner, der har mange revalidender, og i kommuner, der har skåret revalideringen meget ned. Se din kommune her

Kommune med stort antal på revalidering skærer nu ned på ordningen

Samtidig med, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) efterlyser et "kvantespring" i uddannelse af ledige, skærer Ringkøbing-Skjern Kommune ned på revalidering til ledige med nedsat arbejdsevne. Udvalgsformand Kristian Andersen (K) ønsker at øge effekten, så flere kommer i beskæftigelse efter revalidering. 

Alternativet: Tror ikke på ministers hensigter, før der er milliardbeløb på bordet

"Jeg vil se det, før jeg tror på Hummelgaards paradigmer og kvantespring," siger Alternativets beskæftigelsesordfører Torsten Gejl til NB-Beskæftigelse. En af de ting, der står højt på hans liste, er mere uddannelse gennem revalidering.

Tilfældighed i udligning dræner kommuner med mange nye førtidspensionister

Det er en sandhed med modifikationer, når blandt andet beskæftigelsesminister Peter Hummegaard (S) siger, at kommunerne bliver kompenseret for udgifterne til det stigende antal førtidspensionster. Se her, hvorfor en række især yder- og landkommunerne taber penge, mens bykommuner og hovedstadskommuner kan se frem til gevinst.

19 kommuner taber både på refusioner og beskæftigelsestilskud

I 19 danske kommuner lider kommunerkasserne kraftigt under, at kommunen taber på både omlægningen af refusionerne på arbejdsmarkedsydelser og på beskæftigelsestilskuddet. Se hvilke kommuner der taber dobbelt her.

Dobbelt så mange syge får forlænget sygedagpenge end før beskæring af perioden

Langt flere syge får nu forlænget den periode, de modtager sygedagpenge fra kommunen, end før sygedagpengeperioden blev nedsat fra 52 til 22 uger. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Se stigningen i din kommune her

Beskæftigelsesminister åben over for større ændringer i sygedagpengereform

Socialdemokratisk udvalgsformand opfordrer partifællen beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til at forlænge sygedagpengeperioden. Ministeren er ikke afvisende.

FAKTA: Syv muligheder for at forlænge sygedagpengeperioden

Når en borger har fået sygedagpenge i 22 uger, skal kommunen vurdere, om borgeren kan få forlænget perioden. Der er i alt syv muligheder for forlængelse. Se dem her

Folketinget: Her er de nye beskæftigelsesordførere

En række partier har fået nye beskæftigelsesordførere. Her kan du se, hvem partierne i Folketinget har valgt til posten. 

Beskæftigelsesminister vil have kvantespring i lediges kvalifikationer

Der er brug for et kvantespring i de lediges kvalifikationer, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Han har længe undret sig over det ensidige fokus på korte kurser, siger han til NB-Beskæftigelse.

Kommuner ønsker mere tillid fra ny beskæftigelsesminister

Tillid til kommunerne og tillid til borgerne. Det står højt på ønskelisten i kommuner, som NB-Beskæftigelse har talt med i anledning af, at der er kommet en ny minister i Beskæftigelsesministeriet. Peter Hummelgaard (S) vil gerne være med.