Det vil være forskelligt fra kommune til kommune, hvor der skal fyres medarbejdere med besparelsen på ungeområdet, skriver Beskæftigelsesministeriet i et svar til NB-Beskæftigelse.

40.000 indsatser om året for unge spares væk

To femtedele af beskæftigelsesindsatserne på ungeområdet bliver sparet væk fra 1. januar. Det fremgår af et svar fra Beskæftigelsesministeriet, der også forventer, at en omlægning til digitale møder med de ledige vil gøre samtaler 'kortere og mere effektive.'
Enhedslistens Victoria Velásquez er ikke udelt begejstret for tilbud til unge, partiet nu har været med til at skære voldsomt ned på i den delaftale om besparelser på beskæftigelsesindsatsen.

‘Erhvervsuddannelser bruges som skraldespandsuddannelser’

'Tvangsindsatser,' kalder Enhedslistens Victoria Velásquez de tilbud til unge, partiet nu har været med til at skære voldsomt ned på i den delaftale om besparelser på beskæftigelsesindsatsen. Hun er dog enig i dele af kritikken fra kommuner.
(Arkiv) Seks ud af ti personer i fleksjob har en uddannelsesmæssig baggrund, viser tal fra Danmarks Statistik. Hver femte har en videregående uddannelse.

Fakta: Flest ansatte i fleksjob har en uddannelse

HK'ere og pædagoger er de største grupper i fleksjob, der har en uddannelse. I alt seks ud af ti fleksjobbere har en uddannelsesbaggrund. Se tallene her.
En ny delaftale om cirka en tredjedel af den besparelse på kommunernes beskæftigelsesindsats på i alt 1,1 milliarder kroner fra 2025, behøver reelt set ikke blive ført ud i livet. Kommunerne får nemlig pengene, uanset om de gennemfører besparelser eller ej.

Besparelse på aktivering af unge er yderst usikker

Særlige konteringsregler og et nyligt fortilfælde peger på, at det ikke vil have konsekvenser for hverken kommuner eller staten, hvis de netop aftalte besparelser på uddannelseshjælp ikke bliver gennemført. NB-Økonomi forklarer logikken.
Jobcentrene er 'sindssygt vigtige,' for at mennesker med funktionsnedsættelser kan få hjælp til det gode match med en virksomhed, siger Helle Holt, seniorforsker ved VIVE.

Forsker: Kompetencer blandt personer i fleksjob kan gå tabt

For mennesker med en uddannelser kan kvalifikationer og erhvervserfaring gå tabt, når de kommer i fleksjob. "Der er faktisk kvalifikationer at hente, og vi kan være i tvivl om, om de bliver brugt på arbejdsmarkedet," siger Helle Holt, seniorforsker i VIVE.
A-kasserne vil hjælpe jobcentrene af med noget af deres arbejdsbyrde, så a-kasserne kan tage sig af dagpengemodtagerne i det første halvår, og jobcentrene kan gøre mere for de langtidsledige, skriver Eva Obdrup, formand for Danske A-kasser i dette debatindlæg.

Sund fornuft, ikke en punisk krig

Debat: A-kasserne vil gerne overtage kontaktforløbet med deres medlemmer fra jobcentrene i de første seks måneders ledighed. Kommunerne har i NB-Beskæftigelse argumenteret imod. Her er svar fra Danske A-kasser.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede aftalen om tidlig pension en nat i oktober 2020. Her var partierne blevet enige om, at jobcentrene skal finansiere op mod en tredjedel af pensionen. Fra venstre er det - udover ministeren - René Christensen (DF), Karsten Hønge (SF), Skatteminister Morten Bødskov (S), Leif Lahn Jensen (S), Pernille Skipper (EL), Pia Olsen Dyhr (SF) og Victoria Velásquez (EL).

Aftale: Besparelse på indsatser for unge på 330 millioner kroner

Det bliver indsatser for unge i kontanthjælpssystemet, der bliver ramt hårdest af de første besparelser, der skal være med til at finansiere den såkaldte 'Arne-Pension.' Det har regeringen aftalt med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
(Arkiv) KL tager godt imod indholdet i besparelser på beskæftigelsesområdet, men er bekymret over det store beløb, der skal tages fra unge-indsatsen, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL er positiv, men også bekymret over delaftale om besparelser på beskæftigelsesområdet

KL er tilfreds med, at der bliver lettet på proceskrav i beskæftigelsesindsatsen for unge under 30 år, men er også bekymret over den store besparelse på området. Sådan lyder det fra formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen.
(Arkiv) Aftalen om at beskære indsatsen for unge under 30 skal beskæres med 330 millioner kroner møder kritik. Billedet er fra den socialøkonomiske virksomhed Incita, der bla. har unge fra København i aktivering.

‘Brandærgerligt, at man slækker krav til unge,’ lyder det fra jobcenterchef om besparels...

Aftale om besparelse på jobcentre henter over 330 millioner kroner på indsatsen for unge på uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsdirektør kalder aftalen 'paradoksal'. Også en arbejdsmarkedsprofessor kritiserer aftalen.
(Arkiv) 'Jobcentret er lukket fra 12. marts,' står der på sedlen. Det blev startskuddet til de digitale og telefoniske samtaler med ledige, som regeringen og tre andre partier nu vil have gjort til lov.

Aftale: Digitale samtaler med ledige kan fortsætte

Efter et halvt års ledighed skal arbejdsløse selv bestemme, om de vil have digitale, telefoniske samtaler med en sagsbehandler i jobcentret. Det foreslår partierne bag tidlig pension. Samtalerne er dog forligsbelagt, så fire andre partier skal også nikke ja.
(Arkiv) A-kasserne er klar til at overtage det fulde ansvar for dagpengemodtagerne i det første halve års dagpengeperiode. Men i en ny delaftale om besparelser på jobcentrene kom et forslag fra Enhedslisten ikke med.

Forslag om a-kasser sparket til hjørne

A-kasserne må vente på, at partiers ønske om at give dem større ansvar for ledige dagpengemodtagere bliver opfyldt. Et konkret forslag fra Enhedslisten kom ikke med i første besparelse på jobcentrene, der skal være med til at finansiere tidlig pension.
Der har været godt gang i beskæftigelsen de seneste måneder, viser tal fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsen sætter rekord: Tredje måned med flere i job

Set over perioden februar til april er 24.000 personer kommet i job. April har alene bidraget med 16.000.