Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), København. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Lonning-Skovgaard: Selvfølgelig skal vi have de tal

Beskæftigelsesministeren må få STAR til at udlevere validerede tal for A-kassernes sanktioner, siger Københavns beskæftigelsesborgmester.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

A-kasser vil ikke diskutere tal

Tavshed eller 'ingen kommentar' var svaret, da NB-Beskæftigelse bad om a-kassernes kommentar til tal for deres rådighedssanktioner.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Verner Sand Kirk: STAR må få tal på plads

Det er utilfredsstillende, at STAR endnu ikke har offentliggjort validerede tal for a-kassernes rådighedssanktioner, mener Danske A-kassers direktør. Manglende tal giver politisk pres på a-kasserne.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

A-kasser giver kun få sanktioner

A-kasserne bruger langt sjældnere sanktioner end kommunerne over for arbejdsløse. Mindre end hver tiende sanktion er alvorlig.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Ny pensionsmyndighed skal både rådgive og screene

Som ventet får ATP pålagt opgaven med at tildele seniorpension. Hvad der ikke var ventet er, at både kommunerne og den nye ATP-myndighed skal rådgive borgerne - pr. telefon.
Servicesektoren sikrer fortsat fremgang på arbejdsmarkedet. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dimittendledighed driver arbejdsløshed i vejret

De mange dimittendledige driver antallet af dagpengemodtagere i vejret - trods samlet faldende ledighed. Til gengæld er det blevet lettere for ældre at komme i arbejde.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Alt tyder på at seniorpension havner hos ATP

Forligspartierne mangler kun at finde penge til, at ATP kan oprette og drive en ny organisation til at forvalte seniorpensionen. Beskæftigelsesministeren fejer ATP's voldsomme protest af.
ATP har sendt et brev til beskæftigelsesministeren, hvor formanden Torben M. Andersen meget klart advarer mod at placere administrationen af seniorpensionen hos ATP.

ATP siger nej til at stå for seniorpension

ATP advarer i brev til minister i stærke vendinger mod forligspartiers plan om at placere administrationen af seniorpension hos dem. Det vil være 'stærkt uhensigtsmæssigt' og 'gøre det særdeles vanskeligt at sikre et hensigtsmæssigt forløb for borgerne'.
Haderslevs borgmester, Hans Peter Geil (V). Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Presset kommune lover at holde loven

Haderslev gentager i en ny redegørelse til beskæftigelsesministeren, at man nok skal holde loven. Men man fortæller også historien om en presset kommunekasse.
Før var der myndigheden Arbejdsskadestyrelsen, i dag har vi den selvejende institution AES - under ATP. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Analyse: Governance-problemer er her allerede

Baggrund: Placeringen af seniorpensionen hos ATP er ikke nødvendigvis det nybrud, det fremstilles som.

Her kom flest væk fra kontanthjælpen

De københavnske vestegnskommuner er blandt dem, som havde mest held med at få borgere væk fra kontanthjælp under opsvinget. I Vestjylland og på Lolland-Falster er det gået meget langsommere.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

‘Vi sanktionerer, hvor vi skal’

Vi ville undersøge, hvorfor der er så stor forskel på kommunernes brug af sanktioner og spurgte tre par naboer med meget forskellig praksis. Det var ikke så nemt. Men nu vil én af dem selv undersøge sagen.