(Arkiv) Det er især ufaglærte, der er blevet arbejdsløse under coronakrisen. De får nu forlænget dagpengeperioden med en måned ekstra i forbindelse med minkaftalen. Billedet er fra 3Fs kongres i 2019.

Minkaftale forlænger dagpengeurets pause

Suspensionen af dagpengeuret forlænges til og med marts som led i aftalen om erstatning til minkavlere. I alt er den to-årige dagpengeperioden for forsikrede ledige forlænget med otte måneder under coronakrisen.
(Arkiv) Med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for bordenden har fem af Folketingets partier aftalt, hvordan 40 millioner kroner til bekæmpelse af negativ social kontrol skal fordeles.

Jobcentermedarbejdere skal lære at få øje på social kontrol

Fem partier er blevet enige om, hvor 40 millioner kroner skal placeres til styrket indsats mod social kontrol.
(Arkiv) Venstre formand Jakob Ellemann-Jensen tilsluttede sig søndag regeringens forslag om, at indvandrere på kontanthjælpsydelser skal aktiveres 37 timer om ugen.

Venstre vil fjerne ydelser til nytilkomne flygtninge

Venstre vil gøre det umuligt for indvandrere at modtage ydelser uden at yde for dem. Dermed ligger partiet på linje med Socialdemokratiet, der vil have indvandrere i aktivering i 37 timer om ugen for kontanthjælpen.

Færre offentligt forsørgede i yderkommuner

Yderkommunerne fik markant færre offentligt forsørgede i tredje kvartal 2020 - storbykommunerne fik flere. Det viser nye tal. Se udviklingen for din kommune her.
Alle, der går på arbejde, skal testes en gang om ugen for at tage den nye britiske mutation af covid-19 i opløbet. Det opfordrede justitsminister Nick Hækkerup til på pressemøde tirsdag.

HK opfordrer arbejdsgiverne til at lade medarbejderne blive testet i arbejdstiden.

Justitsministeren mener, at alle, der går på arbejde, bør testes hver uge. Selv hvis man ikke har symptomer, bør man testes hver uge, hvis man møder på arbejde, lyder ny opfordring.

Udskældte ressourceforløb forkortes – seniorer fritages helt

Et flertal i Folketinget justerer jobindsats, der skal hjælpe visse borgere tilbage til job eller uddannelse.
(Arkiv) Hjælpepakken til mindre virksomheder, kultur, idræt og små selvstændige blev forhandlet med erhvervsminister Simon Kollerup (S) for bordenden. Øvrige partier bag aftalen er Venstre, De Konservative, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Ny aftale genåbner coronahjælp for faste udgifter

Hjælpepakke med støtte til faste udgifter er åben for hele landet og kræver omsætningsnedgang på 30 procent. Små selvstændige, kulturinstitutioner og freelancere tilgodeses i aftalen.
Restauranter og beværtninger i 38 restriktionsramte kommuner kan fremover få lønhjælp til den del af, som ikke kan deltage i salg ud af huset. -

Justeret udgave af lønkompensation indføres i 38 kommuner

Regeringen har med arbejdsmarkedets parter aftalt at genindføre en justeret udgave af lønkompensation i 38 restriktionsramte kommuner.
(Arkiv) Ved udgangen af 3. kvartal 2020 var der knap 32.000 ledige stillinger, viser tal fra Danmarks Statistik.

Private stillingsopslag har sat rekord hen over sommeren

Efter stor modvind i andet kvartal begyndte den private sektor i tredje kvartal igen at efterspørge nye folk.
(Arkiv) Forældre, der må blive hjemme med børn, der er smittet med covid-19, får til udgangen af marts mulighed for at få det, der svarer til barselsdagpenge fra kommunen. Billedet er taget ved en demonstration ved Folketingets åbning.

Hjælp til familier med hjemsendte børn forlænges til april

Hjælpeordninger til familier med hjemsendte børn og udsatte grupper forlænges til 31. marts 2021.

FAKTA: Hovedpunkter i aftalen om finansloven

Aftale om finansloven afsætter blandt andet flere penge til boligjobordning, DR og oprensning af giftgrunde.

De fleste restriktioner i Nordjylland bliver lempet

Fra torsdag frarådes nordjyder ikke længere at rejse på tværs af landet. Fredag må restauranter åbne.