Årsagen til flere ledige skyldes primært, at der er færre i aktivering, hvilket skal ses i lyset af, at landets jobcentre har været delvist nedlukkede.

Ledighedskøen vokser for første gang i otte måneder

Køen af ledige voksede i januar for første gang i otte måneder i hele landet. Det skyldes blandt andet, at færre er i aktivering.
Tre ud af ti ledige har ifølge levevilkårsundersøgelsen 2020 fra Danmarks Statistik svært ved at få de økonomiske ender til at hænge sammen. (Arkiv)

Hver tredje ledig har svært ved at betale uforudsete udgifter

29 procent af de ledige havde ifølge undersøgelse svært ved at betale regninger og uforudsete udgifter i 2020.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterer en ny politisk aftale om yderligere forbedringer af hjælpepakker, der også indeholder forlængelse af dagpengeperioder for syge og ledige.

Ledige og syge får forlænget dagpengeperiode

Ny aftale sikrer sygedagpenge til udgangen af april. Forsikrede ledige får to måneder mere på dagpenge, og kontanthjælpsmodtagere fritages i samme periode for 225-timers reglen.
Venstre præsenterede nyt udlændingeudspil på Christiansborg onsdag.

FAKTA: Venstre vil sænke ydelser og straffe social kontrol

Oppositionspartiet vil have arbejdspligt for flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark.
(Arkiv) Det gør mange mennesker nervøse at få mail fra jobcentret i weekenderne. Derfor skal der laves en lov, der stopper den trafik, lyder det fra Karsten Hønge (SF).

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekender

'Man skal ikke tænke som betonhoveder,' lyder det fra beskæftigelsesordfører Karsten Hønge .
(Arkiv) Det er især ufaglærte, der er blevet arbejdsløse under coronakrisen. De får nu forlænget dagpengeperioden med en måned ekstra i forbindelse med minkaftalen. Billedet er fra 3Fs kongres i 2019.

Minkaftale forlænger dagpengeurets pause

Suspensionen af dagpengeuret forlænges til og med marts som led i aftalen om erstatning til minkavlere. I alt er den to-årige dagpengeperioden for forsikrede ledige forlænget med otte måneder under coronakrisen.
(Arkiv) Med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for bordenden har fem af Folketingets partier aftalt, hvordan 40 millioner kroner til bekæmpelse af negativ social kontrol skal fordeles.

Jobcentermedarbejdere skal lære at få øje på social kontrol

Fem partier er blevet enige om, hvor 40 millioner kroner skal placeres til styrket indsats mod social kontrol.
(Arkiv) Venstre formand Jakob Ellemann-Jensen tilsluttede sig søndag regeringens forslag om, at indvandrere på kontanthjælpsydelser skal aktiveres 37 timer om ugen.

Venstre vil fjerne ydelser til nytilkomne flygtninge

Venstre vil gøre det umuligt for indvandrere at modtage ydelser uden at yde for dem. Dermed ligger partiet på linje med Socialdemokratiet, der vil have indvandrere i aktivering i 37 timer om ugen for kontanthjælpen.

Færre offentligt forsørgede i yderkommuner

Yderkommunerne fik markant færre offentligt forsørgede i tredje kvartal 2020 - storbykommunerne fik flere. Det viser nye tal. Se udviklingen for din kommune her.
Alle, der går på arbejde, skal testes en gang om ugen for at tage den nye britiske mutation af covid-19 i opløbet. Det opfordrede justitsminister Nick Hækkerup til på pressemøde tirsdag.

HK opfordrer arbejdsgiverne til at lade medarbejderne blive testet i arbejdstiden.

Justitsministeren mener, at alle, der går på arbejde, bør testes hver uge. Selv hvis man ikke har symptomer, bør man testes hver uge, hvis man møder på arbejde, lyder ny opfordring.

Udskældte ressourceforløb forkortes – seniorer fritages helt

Et flertal i Folketinget justerer jobindsats, der skal hjælpe visse borgere tilbage til job eller uddannelse.
(Arkiv) Hjælpepakken til mindre virksomheder, kultur, idræt og små selvstændige blev forhandlet med erhvervsminister Simon Kollerup (S) for bordenden. Øvrige partier bag aftalen er Venstre, De Konservative, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Ny aftale genåbner coronahjælp for faste udgifter

Hjælpepakke med støtte til faste udgifter er åben for hele landet og kræver omsætningsnedgang på 30 procent. Små selvstændige, kulturinstitutioner og freelancere tilgodeses i aftalen.