Jørn Sørensen

  I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

  Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

  Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.

  Se tallet for din kommune: Offentligt forsørgede flytter oftere mod land end by

  Personer på offentlig forsørgelse flytter fra by mod land, viser ny kortlægning af flyttemønstrene på tværs af kommuner i 2020 og første halvdel af 2021 fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Dermed fortsætter tendensen fra 2014 til 2019.
  Der venter lønforhøjelse i form af et særligt tillæg til alle pædagoger i Egedal Kommune.

  Første kommune i Danmark: Mere i løn skal rekruttere og fastholde pædagoger

  Nu skal pædagogerne i Egedal have mere i løn - uanset anciennitet. Hvad enten man er nyuddannet og nyansat eller har mange års erfaring, så venter der en fast lønforhøjelse på næsten 500 kroner om måneden. Det er Egedal Kommune og BUPL blevet enige om.
  Knap hver anden af de unge i alderen 18-34 år har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det senest år under corona. (Arkiv)

  De yngste på arbejdsmarkedet har sværest ved at tale om mental sundhed

  Ny undersøgelse før Danmarks Mentale Sundhedsdag viser, at hver tredje unge i alderen 18-34 år har svært ved at tale om mistrivsel og mentale udfordringer på deres arbejdspladser. Behovet for at sætte fokus på mental trivsel i kølvandet på corona er stort.
  Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen har samlet 10 ud af 12 sydjyske borgmestre. De frygter konsekvenserne af første delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen.

  Sydjyske borgmestre vil ikke betale for Arne-pension

  Esbjergborgmester har samlet de sydjyske borgmestre i fælles front. De vil ikke lade de unge betale for Arne-pensionen, og derfor har de nu sendt et samlet brev til beskæftigelsesministeren med opfordring til at sætte delaftale på pause.
  Jens Erik Zebis bliver ny direktør i STAR pr. 25. oktober 2021.

  STAR har fået ny direktør

  Jens Erik Zebis tiltræder 25. oktober jobbet som direktør for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Han kommer fra en stilling i Beskæftigelsesministeriet.
  Cirka en femtedel af 30-årige har ikke gennemført en uddannelse ud over folkeskolen og gymnasiet.

  Hvem er de unge uden uddannelse?

  Unge uden erhvervsrettet uddannelse kæmper oftere end deres jævnaldrende med problemer såsom psykisk sygdom og indlæringsvanskeligheder og har i højere grad oplevet dødsfald og brud i familien, viser statistikken.
  Elever fra Esbjerg slår alle rekorder i år. Det højeste antal elever fra Esbjerg Kommune har søgt ind på en ungdomsuddannelse i år.

  Flere i gang med ungdomsuddannelser i kommune

  Esbjerg Kommune har de sidste tre år haft fokus på at sikre at flere af kommunens unge får en uddannelse - og flere end før er nu tilmeldt en ungdomsuddannelse. Stigningen er størst på erhvervsskolerne.
  De seneste fem år har direktørerne i Tønder Kommune i gennemsnit haft jobbet i knap tre år, inden de fandt andet arbejde.

  Kommune: Vi tager din løn hvis du krydser grænsen

  Kommune strammer kravene til medarbejdere, der ikke følger myndighedernes anbefalinger om ikke at rejse over grænsen. Lokal lærerforening synes, det er problematisk.
  Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv).

  Kommune: Ikke noget problem at spare på jobcenter

  Odsherred Kommunes borgmester ser ikke noget problem i regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension.
  Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv)

  Kommune garanterer sosu-job til coronaledige

  Tag sosu-uddannelsen, så har vi et job til dig bagefter. Den garanti giver nordsjællandske Egedal Kommune til de borgere, der er blevet ledige under coronakrisen.
  Byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (SF), forventer at kommunen kan spare store beløb fremover, hvis medarbejderne fortsætter med at holde digitale møder frem for fysiske. (Arkiv)

  Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

  Der er mange millioner kroner at spare ved at holde møder digitalt, viser en opgørelse i Aarhus Kommune. Her regner man med at have sparet 85 millioner kroner på grund af digitale møder under det første halvår med corona. De digitale møder er kommet for at blive, mener politikere.