(Arkiv) Fra onsdag kan medarbejdere i jobcentre vest for Storebælt igen komme på arbejde. Hovedstaden og Sjælland på vente på samme besked.

KL: Jobcentre vest for Storebælt åbner onsdag

Jobcentre og borgerservice er blandt de offentlige arbejdspladser, der åbner i tre regioner i vest for Storebælt den 27. maj. Københavns beskæftigelsesborgmester kalder det "dybt uretfærdigt," at Hovedstaden og Sjælland er ikke med.

På godt fire måneder har flere fået seniorpension end på hele fire år med den gamle ordning

Analyse: I alt 1.682 borgere har fået bevilget seniorpension siden 1. januar i år. Det må siges at være en succes på baggrund af de dårlige erfaringer med seniorførtidspensionen, som kun få kommuner lærte at bruge på fem år. Men det er ikke alle, der er lige glade for successen, vurderer NB-Beskæftigelses redaktør.
HK Kommunal vil undtage ledige, der er i risiko for alvorlig sygdom ved covid-19, for rådighedsreglerne, der ventes at træde i kraft igen om kort tid.

HK Kommunal: Ledige i risikogrupper skal undtages for rådighedskrav

I et høringssvar til en bekendtgørelse, der ventes at træde i kraft i denne uge, foreslår HK Kommunal, at ledige "ikke skal have pligt til at påtage sig arbejde, hvor de udsættes for risiko."
(Arkiv) Lærlinge og elever er presset under coronakrisen. Regeringen vil blandt andet sikre, at de får lærepladser i byggeriet.

Hver syvende i milliardprojekt skal være lærling

Når godt 30 milliarder kroner i Landsbyggefonden skal bruges til at fremrykke renovering af lejeboliger, skal hver syvende af de ansatte være lærlinge, oplyste boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde tirsdag.
(Arkiv) Arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer presser sammen med politikere på for at få åbnet for virksomhedspraktik og løntilskud i beskæftigelsesindsatsen.

‘Det bliver ikke titusinder, der kommer i digital virksomhedspraktik’

Frustrationen over, at beskæftigelsesministeren ikke ser ud til at ville åbne for virksomhedspraktik i denne uge, er stor. Det gælder både hos Ledernes Hovedorganisation og HK. I kommunerne er der uklarhed om, hvad digitale virksomhedsforløb er, og om de kan bruges til noget. 
Digitale samtaler er ikke blot form. De kan bruges til at skabe mening i samtalerne for borgerne, lyder det fra arbejdsmarkedscheferne Lone Lollesgaard, Vesthimmerland, og Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune.

Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise

Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.
Ledernes Hovedorganisation vil have dispensation i op til et år til at fremrykke indsatser over for alle ledige.

Fakta: Ledernes forslag til genstart af beskæftigelsesindsatsen

Ledernes Hovedorganisation ønsker en fleksibel åbning af indsatsen i jobcentrene. Det betyder blandt andet fremrykning af virksomhedsforløb, opkvalificering, voksenlærlingeordningen og et større fokus på seniorer.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er klar med en lov om yderligere åbning af beskæftigelsesindsatsen, så snart Beskæftigelsesrådet - et trepartsråd under STAR - har lyn-behandlet et udkast til bekendtgørelse. Det forventes at ske onsdag.

Bekendtgørelse: Digitale virksomhedsforløb til ledige kan gå i gang

Jobcentrene forbliver lukket, og fysisk fremmøde til nye virksomhedspraktikker og løntilskud er ikke en mulighed. Sygemeldte skal fortsat undtages for beskæftigelsesindsats.
(Arkiv) Beskæftigelsesindsatsen og rådighedsforpligtelserne træder igen i kraft om kort tid, fortæller Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører for SF.

Åbning af beskæftigelsesindsats på vej

Rådighedsforpligtelsen træder om kort tid i kraft igen. Det fortæller beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF) efter et møde i Beskæftigelsesministeriet i morges.
(Arkiv) Aftale om risikogrupper for alvorlig sygdom ved covid-19 ventes at falde på plads om kort tid. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) foreslog i går, at sygemelding skal være en mulighed.

Risikogrupper: Arbejdsgivere skal have refusion ved sygemelding

Beskæftigelsesminister foreslår, at borgere i risikogrupper ved Covid-19 skal kunne sygemelde sig, fremgår det af et forslag, som NB-Beskæftigelse har læst. Aftale ventes at falde på plads om kort tid.
RAR Nordjylland, STAR Midt-Nord og Aalborg Kommune er gået sammen i et forsøg på at redde arbejdspladser gennem opkvalificering af medarbejdere. Fra venstre er det RAR formand Lars Christensen, arbejdamarkedsdirektør i STAR Midt-Nord, Anders Stryhn og jobcenterchef i Aalborg Kommune, Jesper Dahlgaard.

STAR Midt-Nord: Opkvalificering skal fastholde medarbejdere

Et samarbejde mellem Aalborg Kommune, RAR Nordjylland og STARs regionale arbejdsmarkedskontor skal sikre, at virksomheder kender til tilskudsmuligheder til opkvalificering af medarbejdere.
Trine Lund Boch vasker dørhåndtag af på Rolf Krake Skole for at sikre, at en eventuel smitte ikke kan brede sig den vej. Hun er en af de 75 nye rengøringsassistenter, som er ansat i Holstebro Kommune.

Aktivitetsparate og fleksjobbere får job i rengøring

Fra langvarig ledighed til rengøringsjob på overenskomstmæssig løn. Sådan ser det ud for 75 borgere i Holstebro, der har sagt ja tak til at hjælpe med stor rengøringsopgave i kommunen.