"Borgere på ressourceforløb bliver helt paf, når de finder ud af, at der sker en modregning på 100 procent," siger Karsten Hønge (SF) om 100 procents modregning i invalidepension på ressourceforløb og i jobafklaring. "Vi skal have løst det, så det er fair."

SF og Venstre enige: Ledige i ressourceforløb skal beholde invalidepension

Forhandlinger om ressourceforløb fortsætter i dag. Her vil både højre- og venstrefløj have modregningsreglerne for invalidepensioner ændret.
(Arkiv) De kommende 2. generationsreformer skal tage udgangspunkt i lediges adfærdsmønstre, fortæller professor Jon Kvist fra Roskilde Universitet. Han var tidligere medlem af dagpengekommissionen, der i 2015 fremlagde sin rapport.

Medlem af ny kommission: ‘Folk opfører sig ikke, som man antager i konventionel økonomi’...

Adfærdsøkonomi kommer til at spille en central rolle i den nye 'Kommission for 2. generationsreformer', som regeringen netop har udpeget. Professor Jon Kvist forklarer, hvad teorien går ud på.
(Arkiv) Nina Smith er formand for den nye "Kommission for 2. generationsreformer, de nye reformveje.” Hun er professor i økonomi ved Aarhus Universitet.

Forstå på fem minutter: Uddannelse helt centralt i regeringens vision for 2. generationsreformer

Bedre uddannelser for alle. Flere skal i job. Der skal skabes flere og bedre job. Det er ambitionen for det reformarbejde, finansministerens nyudnævnte kommission skal arbejde med i to år. Økonomiprofessor Nina Smith er formand.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremlagde onsdag regeringens plan for at få flere i beskæftigelse. Det skete med betydelig større sikkerhed, end det fremgår af regeringens egne dokumenter.

Regeringen: Ingen sikre effekter af 2. generationsreformer

Beskæftigelsesministeren sagde på samråd tirsdag, at regeringen vil øge arbejdsudbuddet gennem nye reformer. Det fremgår dog af regeringens egen præsentation, at det er uklart, om det kommer til at ske.
(Arkiv) Konservative vil ikke spare på beskæftigelsesindsatsen for at finansiere tidlig pension, siger finansordfører Rasmus Jarlov.

Stor besparelse på jobcentre kan blive udskudt til efter folketingsvalg

De Konservative vil ikke være med til at spare på jobcentrene for at finansiere tidlig pension. Det kan betyde, at en omlægning af beskæftigelsesindsatsen udskydes til 2024.
Formandsskabet for De Økonomiske Råd: Økonomerne Carl-Johan Dalgaard, Københavns Universitet. Nabanita Datta Gupta, Aarhus Universitet. Lars Gårn Hansen, Københavns Universitet. Jakob Roland Munch, Københavns Universitet.

Vismænd ser mere optimistisk på 2020

OVERBLIK: Vismændene regner nu kun med et mindre fald i økonomien i år. I juni var prognosen mere dyster.
Borgmester Søren Steen Andersen V), Assens Kommune

‘Det lugter langt væk af, at noget skulle gå op’

Borgmester frygter hovedløs milliardbesparelse på beskæftigelsesområdet til finansiering af aftalen om tidlig pension: 'Lovgivningen skal følge med, så vi ikke risikerer at skulle spare på velfærdsområdet,' lyder det.
Sådan så det ud, da aftalen om tidlig pension var i hus natten til lørdag den 10. oktober. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) præsenterede aftalen, flankeret af René Christensen (DF), Karsten Hønge (SF), Skatteminister Morten Bødskov (S), Leif Lahn Jensen (S), Pernille Skipper (EL), Pia Olsen Dyhr (SF) og Victoria Velásquez (EL)

Forstå forløbet: Sådan kan tidlig pension blive vedtaget i Folketinget

Aftalte besparelser på jobcentre og forbedring af seniorpension skal have opbakning af den borgerlige opposition for at blive vedtaget - eller vente til efter et folketingsvalg.
(Arkiv) KL's Thomas Kastrup-Larsen er åben over for milliardbesparelse på jobcentrene, siger han til Ritzau.

Analyse: KL’s svære balancegang i jobcenterbesparelser

KL gik lørdag offensivt ud og foreslog bestemte 'afbureaukratiseringer' af jobcentrene. Samtidig var KL meget omhyggelig med at undgå direkte at støtte en besparelse på jobcentrene på 1,1 milliarder kroner, som indgår i finansieringen af tidlig pension.
(Arkiv) KL vil gerne spare 1,1 milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen, hvis kommunerne kan være med til at bestemme, hvor pengene skal spares. Læs kommentarer fra Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg.

KL-kommentar til tidlig pension: Vil gerne effektivisere jobcentre

KL foreslår et opgør med detailstyring af beskæftigelsesindsatsen og en permanent mulighed for at føre samtaler digitalt med nogle af de ledige.
(Arkiv) Store besparelser på jobcentrene har længe være efterlyst af både højre- og venstrefløj. Nu bliver det med Socialdemokratiet i regering, at budgettet skæres med 1,1 milliarder kroner fra 2024.

Baggrund: Tidligere krav om besparelser på jobcentre er kommet fra både højre- og venstrefløj

Med forliget om tidlig pension planlægger regeringen nu at gennemføre en stor besparelse på jobcentrene. Den har længe været efterlyst af partier på de yderste fløje.

Jobcentre skal spare op mod ti procent for at finansiere tidlig pension

En omlægning af beskæftigelsesindsatsen skal finansiere knap en tredjedel af ny aftale om tidlig pension. Aftalen blev indgået i nat af regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.