Fakta: Arbejdspres i sundhedssektor får sygemeldinger til at stige

69 kommuner har haft stigning i sygemeldte sundhedsmedarbejdere, der kan skyldes overbelastning. Se din kommune her.
Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at over 3.000 medarbejdere i sundhedssektoren i hele landet kan have sygemeldt sig på grund af overbelastning under coronakrisen. (Arkiv)

Minister bekræfter: Stigning i sygefravær kan skyldes overbelastning af sundhedspersonale

Mange kommuner ser stigning i coronarelaterede sygemeldinger. Nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter nu, at en del af stigningen i sygemeldinger for sundhedspersonale kan relateres til 'overbelastning som følge af arbejdspres.'
På trods af risiko for større smittespredning har Epidemikommissionen anbefalet, at virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob genoptages 15. april.

Risiko for større smitte ved genåbning af beskæftigelsesindsats

Delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen kan udgøre en risiko for større smittespredning, skriver Epidemikommissionen, der alligevel anbefaler, at ledige skal i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob fra næste uge.
Sundhedsmedarbejdere er blandt de hårdest ramte af sygdom under corona, viser flere opgørelser.(Arkiv)

Social- og sundhedspersonale hårdt ramt af covid-19

Jobcentrene modtager i stigende grad sygemeldinger fra sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. De er blandt de hårdest ramte af covid-19 under corona. Se tallene her.
(Arkiv) Partierne bag LAB-loven har udskudt skærpet tilsyn med kommuner, der ikke lever op til resultat- og fokusmål. De er samtidig enige om at følge kommunernes beskæftigelsesindsats måned for måned og at reagere, hvis det går for langsomt. TV. beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), th. Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre.

Skærpet tilsyn med beskæftigelsesindsats begrænses frem til 2023

I de kommende to år kan ingen kommuner komme under skærpet tilsyn for ikke at give rettidige beskæftigelsestilbud til langtidsledige. Folketinget vil dog stadig holde skarpt øje med kommunerne.
(Arkiv) Silkeborgs jobcenterchef Martin Husted forventer, at flere af medarbejderne skal møde på arbejde, når der skal gang i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob igen.

Uklarheder i forslag til delvis genåbning af beskæftigelsesindsats

Jobcentre skal sikre, at coronaregler bliver overholdt, når ledige igen skal i virksomhedspraktik, men hvordan? Det fremgår ikke af forslag til bekendtgørelse.
(Arkiv) Martin Geertsen (V) og Stinus Lindgreen (RV) er blandt de 21 medlemmer af Folketingets epidemiudvalg, der skal tage stilling til en delvis genåbning af beskæftigelsesindsatsen.

Jobcenterchef: Flere medarbejdere skal møde på arbejde

En delvis genåbning beskæftigelsesindsatsen i næste uge vil kræve, at flere møder på arbejde i jobcentret i stedet for at arbejde hjemme. Epidemiudvalg tager i dag stilling til bekendtgørelsen.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil 'snarest' komme med model for genåbning af beskæftigelsesindsats.

Ingen fuld genåbning af beskæftigelsesindsatsen i første omgang

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lover at komme med 'model for genåbning' snarest, men modellen ser ikke ud til at omfatte hele beskæftigelsesindsatsen.
(Arkiv) "Der er et meget stort potentiale for at forenkle reglerne og så at sige ”nedlægge” den formelle konstruktion omkring rehabiliteringsteamene," siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL vil afskaffe den formelle struktur omkring rehabiliteringsteams

KL's Thomas Kastrup-Larsen giver kritikerne af rehabiliteringsteams ret: 'Hele konstruktionen omkring rehabiliteringsteams er alt for svær at navigere i for de mest udsatte borgere,' siger han til NB-Beskæftigelse.
I Aalborg bliver ledige uddannet i tre dage, så de kan blive ansat som testpersonale i kommunen.

Jobcentre uddanner testere til skoler og plejehjem

To nordjyske kommuner rekrutterer testere til kviktest i folkeskolen og til ansatte på plejehjem. I begge kommuner får de nye medarbejdere løn under sygdom.
FH's næstformand er klar til at tage en fagretslig sag med KL, der har anbefalet kommunerne at ansætte covid-19 testere på individuelle kontrakter, selvom KL har en overenskomst med FOA, der dækker området, siger næstformand Arne Grevsen.

Fagbevægelsen er utilfreds med anbefaling fra KL

KL har foreslået, at kommunerne ansætter kviktest-personale på individuelle kontrakter i stedet for overenskomster på området. Den går ikke, lyder det fra fagbevægelsen.
HK Kommunal ønsker en fast dato for, hvornår beskæftigelsesindsatsen kan åbne.

Giv os dato på åbning af beskæftigelsesindsatsen

Hellere en lidt senere genåbning end en dag-til-dag åbning, lyder det fra næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing. Han er bekymret for, at dag-til-dag lempelser skaber forvirring for borgere og virksomheder.