Helle Schøler Kjær

  (Arkiv) Unge uden uddannelse er største 'hovedleverandør' til de titusinder, der står uden for arbejdsmarkedet, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

  Overvismand: Flere unge med uddannelse har størst potentiale til at øge arbejdsudbud

  Hvis mange flere unge får en uddannelse, vil langt færre i de kommende mange år stå uden for arbejdsmarkedet, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard. NB-Beskæftigelse talte med ham på KL's JobCamp i Aalborg torsdag.
  (Arkiv) Studiestart i Aalborg 1. september. Siden da er tiden efter studierne blevet mere usikker for dem, der bliver arbejdsløse. Vismændene mener, det på langt sigt kan skade produktiviteten, hvis dimittender tager dårligere job, end de er uddannet til.

  Vismænd: Dårligere match og produktivitet ved forringelser for nyuddannede

  Flere dimittender vil komme hurtigere i arbejde med regeringens forslag om forringelse af nyuddannedes vilkår, vurderer de økonomiske vismænd. De advarer samtidig om, at et dårligere match kan føre til mindre produktivitet.
  (Arkiv) Flere vil gå på folkepension tidligere, hvis ægtefælles eller samlevers indtægt ikke modregnes i pensionen, vurderer de økonomiske vismænd.

  Vismænd: Afskaffelse af modregning for pension skaber nye problemer

  Regeringen vil afskaffe modregningen i en række pensioner på grund af en ægtefælles arbejde. Det vil få flere til at arbejde mere, er vurderingen. Det vil dog også få flere til at gå på folkepension tidligere, skriver de økonomiske vismænd.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (th) vil se kritisk på, om kommunerne skal have alle beskæftigelsesopgaver, sagde han fredag på KL møde i Aalborg. Her ses han til Folketingets åbning med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, der fra lørdag er konstitueret beskæftigelses- og ligestillingsminister. Peter Hummelgaard skal nemlig på barselsorlov i to måneder.

  Flytning af ansvar for dagpengemodtagere til a-kasser kan ske før a-kasseforsøg er slut

  'Vi har ikke konkrete planer om at flytte rundt på opgaverne,' sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til beskæftigelsespolitisk topmøde i Aalborg fredag. Han ville dog efterfølgende ikke garantere, at et a-kasseforsøg skal afsluttes, før kontaktforløb flyttes fra jobcentre til a-kasser.
  Formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen, talte ved KL's JobCamp 2021 til fordel for jobcentrenes indsats.

  Hvis a-kasserne får mere ansvar for ledige, vil færre få job, forudsiger KL-formand

  'Arbejdsmarkedsområdet er gennemsyret af forskellige organisationers interesser.' I stedet skal man fokusere på de lediges interesser, lød fra formanden for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Thomas Kastrup-Larsen til møde med landets jobcentre i Aalborg torsdag.
  (Arkiv) En forventet hovedlov om helhedsindsats for udsatte borgere, som social- og ældreminister Astrid Krag skulle gennemføre, indgår ikke i regeringens plan for lovforslag frem til sommeren 2022.

  Regeringen udskyder ny hovedlov om helhedsindsats for udsatte – igen

  En ny hovedlov om en helhedsindsats over for udsatte borgere er ikke med i regeringens lovprogram i denne folketingssamling. Loven skulle blandt andet give udsatte borgere mulighed for at få en kontaktperson med indgange til alle dele af kommunen.
  A-kasserne har samlet ikke nået målene for a-kasseforsøg, skriver Rambøll i den første evaluering af forsøget.

  A-kasser har ikke nået målene i a-kasseforsøg

  Den første evaluering af a-kasseforsøget viser blandede resultater. Samlet set har a-kasserne ikke nået målene i det første år af forsøget, skriver Rambøll. Evalueringen viser samtidig, at dagpengemodtagerne er gladere for a-kasserne end for jobcentrene.
  (Arkiv) Restaurant Bella Sky er åbent, men er en af mange restauranter i hovedstaden, der mangler arbejdskraft. Knap halvdelen af jobopslagene i branchen fører i hele landet ikke til ansættelse af personale med de rigtige kvalifikationer.

  Mange job besat med andre end dem, virksomhederne søgte

  Knap halvdelen forgæves rekrutteringer blev besat af medarbejdere andre kvalifikationer, viser STAR's rekrutteringsservice for september. Det giver gode muligheder for ledige i en situation, hvor der er rekordstor mangel på arbejdskraft.
  (Arkiv) Regeringen har tre krav til et nyt ydelsessystem. Det skal kunne betale sig at arbejde. Børn skal leve under 'rimelige forhold,' og ydelserne til må ikke 'øge tilstrømningen til Danmark,' lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

  Hummelgaard: Nyt ydelsessystem må ikke øge tilstrømning til Danmark

  Et nyt ydelsessystem skal spille sammen med kravet om 37 timers arbejdspligt til nytilkomne udlændinge og andre med integrationsbehov, lyder det fra beskæftigelsesministeren.
  Kun udlændingepolitikken står nu tilbage i det, regeringen tidligere har præsenteret som et beskæftigelsestiltag, skriver redaktør af NB-Beskæftigelse, Helle Schøler Kjær. Billedet er fra pressemøde med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om blandt andet 37 timers arbejdspligt i nyttejob til indvandrere med ikke-vestlig baggrund.

  Nye tal understreger, at regeringens forslag om nyttejob kun handler om udlændingepolitik

  Mange kvinder med ikke-vestlig baggrund kan og vil arbejde eller uddanne sig, viser tal fra ni kommuner, som vi fortæller om i dag. Det understreger, at regeringens forslag om nyttejob ikke er beskæftigelsespolitik, skriver redaktør for NB-Beskæftigelse Helle Schøler Kjær i denne kommentar.
  (Arkiv) Kvinder med ikke-vestlig baggrund kommer i job og uddannelse gennem et forløb for målgruppen i en lang række kommuner. Kvinderne på billedet deltog som arbejdsløse i et projekt i 2017, og her får de en indføring i kommunalvalget.

  Ni kommuner har succes med at få job til langtidsledige kvinder med ikke-vestlig baggrund

  Ud af 1.000 ikke-vestlige kvinder på kontanthjælpsydelser er 180 nu kommet i job eller uddannelsesforløb efter at have deltaget i et projekt i ni kommuner. Mange af dem har været længe i kontanthjælpssystemet. Se tallene her.
  Både unge og ældre, aktivitets- og jobparate kvinder fra ikke-vestlige lande er kommet i arbejde eller uddannelse efter et projektforløb i jobcentret i Helsingør.

  Opgør med nyttejob giver job til kvinder med ikke-vestlig baggrund

  "Vi mødte kvinder, der havde været på offentlig forsørgelse i årtier. De havde mange drømme, men havde været i beskyttede nyttejob. Det gør vi op med nu. Vi skal ud i den rigtige verden," siger projektleder Nora Berisha om arbejdet med at få langvarigt ikke-vestlige kvinder i arbejde.