Arne Ullum

  Store forskelle på udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne

  Der er stor forskel på faldet i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne. Samtidig er faldet påvirket af, at er over 3.000 flere, der på grund af forlængelser har været på dagpenge i over to år. Se kontanthjælpstallene for alle kommuner her
  Forsiden af den første delrapport fra Reformkommissionen giver et kreativt billede af kommissionens verdensbillede.

  Kommuner og beskæftigelsesindsats i fokus for nye reformer

  Kommunernes beskæftigelsesindsats er i fokus for tre af fem områder, som ifølge Reformkommission for såkaldte andengenerationsreformer på arbejdsmarkedet skal ændres markant.

  Flere førtidspensionister rammer kommuner meget forskelligt

  Enkelte kommuner taber op til 1.000 kroner om året pr. indbygger på stigende antal førtidspensionister - andre vinder et tilsvarende beløb.
  Når KL's formandskab Jacob Bundsgaard og Martin Damm i maj ankommer til økonomiforhandlingerne, så vil de endnu engang møde op med krav om regelforenklinger, som kan sikre effektiviseringer i kommunerne.

  KL vil have stor reform af beskæftigelsesindsatsen

  'Der er behov for en meget kraftig reform af hele beskæftigelsesindsatsen,' siger siger KL-formand og borgmester Jacob Bundsgaard til NB-Medier. Målet er afregulering, så kommunerne kan styre indsatsen selv.

  Flest modtagere af midlertidigt børnetilskud i yderkommuner

  Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor mange personer, der modtager det midlertidige børnetilskud. Se tallene for din kommune her.
  KL spiller ud med stort sparekatalog på beskæftigelsesområdet i et forsøg på at få reduceret omfattende statslig styring.

  Analyse: Derfor kommer KL med sparekatalog på beskæftigelse

  KL's usædvanlige sparekatalog på beskæftigelsesområdet skal ses i sammenhæng med, at området har udviklet sig til det måske mest dysfunktionelle i den offentlige sektor, skriver chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum i denne analyse.
  KL har foreslået en række konkrete ændringer, som kan spare 1,1 milliard kroner på jobcentrene.

  Fakta: Sådan vil KL spare 1,1 milliard på beskæftigelsesområdet

  Se her, hvordan KL mener, at partierne bag den tidlige pension bør realisere planlagt besparelse på 1,1 milliard kroner på den kommunale beskæftigelsesindsats.

  Kommuner har problemer med tre nye IT-systemer fra Kombit

  Kommunerne kæmper hårdt med implementering af tre nye IT-systemer fra Kombit. En rundringning viser, at problemerne opleves meget forskelligt i kommunerne.

  Kommunerne skal samlet betale 1,3 mia. kr. til staten i efterregulering

  Til sommer sender staten en samlet regning på 1,3 milliarder kroner til kommunerne som efterregulering af beskæftigelsestilskud. Se her, hvor meget hver kommune skal betale.

  Landkommunerne har mistet del af overkompensation til ledige

  Målt pr. forsikret ledig mistede landkommunerne en del af deres overkompensation for udgifter til forsikrede ledige i 2020, mens de store byer kom lidt tættere på landsgennemsnittet. De store byer tabte dog stadig store beløb.

  Store forskelle i udviklingen for budgetter på beskæftigelsesområdet 2020-2021

  Op- og nedgang i smittetallene for covid-19 gør det nødvendigt løbende at holde øje med udviklingen. Se udviklingen i budgettet for beskæftigelsesindsatsen fra 2020 til 2021 i din kommune.

  Færre offentligt forsørgede i yderkommuner

  Yderkommunerne fik markant færre offentligt forsørgede i tredje kvartal 2020 - storbykommunerne fik flere. Det viser nye tal. Se udviklingen for din kommune her.