Analyse : Kommunerne har effektivt brugt opsvinget til at få flygtninge i arbejde

Foreløbige resultater fra stort forskningsprojekt viser, at det er kommunernes tidlige samarbejde med virksomhederne under højkonjunkturen, der har størst betydning for at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde. 

Lille jobeffekt af projekt med langtidsledige indvandrere

Deltagere i et projekt med et såkaldt integrationspålæg har over 16 måneder været i arbejde i 1-1½ uge længere end kontrolgruppen, oplyser Beskæftigelsesministeriet.
|

DA: Danmark har tjent 8,5 mia. på beløbsordningen

Siden 2008 har Danmark sammenlagt tjent knap ti milliarder kroner på beløbsordningen. Det viser tal, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har trukket fra jobindsats.dk og Finansministeriet.
|

Fakta: Derfor er meget få flygtningekvinder kommet i arbejde efter tre år

De kvinder, der har job efter at have boet i Danmark i tre år som flygtninge eller familiesammenførte, udgør kun 11,9 pct. af den samlede gruppe, der er i job efter tre år. Det viser tal fra Udlændinge- og integrationsministeriet, som NB-Beskæftigelse har bedt om. 

Danmarks Statistik: Ledighed højere end før finanskrisen

Mens antallet af beskæftigede aldrig har været højere, er ledigheden stadig lavere  end før finanskrisen for 10 år siden, skriver Danmarks Statistik i en ny analyse. Den internationale økonomiske krise ramte hårdt, og lavkonjunkturen i kølvandet på krisen har været lang.  

Nu stiger anlægsudgifterne langt hurtigere end forventet i de offentlige budgetter

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en voldsom vækst i priserne på især anlægsarbejde. De nye tal presser hele den offentlige sektor - og især kommunerne. Fortsætter udviklingen, vil kommunerne formentligt blive mødt med krav om meget stramme anlægsrammer i de kommende år.

Nye beskæftigelsestal: Staten fortsætter med at ansætte flere

Staten fortsætter ifølge de nye beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik med at udvide antallet af ansatte. Dermed er staten den eneste offentlige sektor, som i dag har flere fuldtidsansatte end da Lars Løkke rykkede ind i Statsministeriet i sommeren 2015.

Gode konjunkturer giver optimisme på jobcentrene

De kommunale jobcentre forventer, at ledigheden falder med helt op til 20 procent i 2018 godt hjulpet på vej af det økonomiske opsving. NB-Økonomi har spurgt jobcentercheferne ind til fremtiden. Se deres svar her.

Største antal beskæftigede lønmodtagere nogensinde

Stor fremgang i den private sektor løfter lønmodtagerbeskæftigelsen til ny rekordhøjde.

Den økonomiske puls stiger i byerne og falder på landet

Udviklingen henimod en større og større koncentration af den økonomiske aktivitet i og omkring de store byer fortsætter.