Rockwoolforsker Rasmus Landersø og formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer Jakob Bigum Lundberg er enige. Unge under 25, der kommer i jobcentrene, har mange og dybereliggende problemer og kan ikke bare sendes i arbejde eller uddannelse.

‘Det giver god mening at afskaffe uddannelsespålægget’

Der er opbakning til KL's forslag om at afskaffe uddannelsespålægget. Men det er en illusion at tro, at man frem til 2030 kan få halvdelen af de unge under 25 år med komplekse problemer i arbejde, lyder det fra både FSD og Hernings social- og arbejdsmarkedschef.
Unge på uddannelseshjælp skal have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener udvalgsformand i KL Peter Rahbæk Juel.

KL vil erstatte uddannelsespålægget med en jobrettet indsats

Mange unge under 30 år i kontanthjælpssystemet har det svært. Men nu skal de have en jobrettet indsats frem for et uddannelsespålæg. Det mener KL, der også vil flytte 10. klasse fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne.

Tre ud af fire 25-årige uden uddannelse har store psykiske og sociale udfordringer

Næsten 80 procent af de 25-årige, der ikke har en ungdomsuddannelse, har en eller flere psykiske og sociale udfordringer. KL foreslår forebyggelse i form af gratis psykologhjælp til 6-18 årige, mens jobcentrene nu kan sende unge direkte i job frem for uddannelse.
DH og DA er gået sammen om forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.

Otte forslag til at få folk med handicap i job

Sammen med Dansk Arbejdsgiverforening har Danske Handicaporganisationer lavet otte forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.
(Arkiv) "Evalueringen af det sociale frikort viste klart og tydeligt, at ordningen hjælper mange mennesker videre både på arbejdsmarkedet og i livet," siger social- og ældreminister Astrid Krag.

Det sociale frikort forlænges efter større brug

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet sig for at videreføre det sociale frikort i to år. Brugen af kortet er steget, og op mod ti procent får arbejde efter brug af det sociale frikort.
(Arkiv) Fem kommuner ser ud til at skulle tilbagebetale et tilskud til en borgerrådgiver, fordi de ikke har sikret funktionens uafhængighed ved at skrive den ind i kommunens styrelsesvedtægt. Det oplyser indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek i et svar til Folketinget.

Fem kommuner i risiko for at skulle betale tilskud tilbage for borgerrådgiver

Flere kommuner ansætter i disse måneder borgerrådgivere med tilskud fra Indenrigs- og Boligministeriet. Men fem kommuner kan komme til at betale tilskuddet tilbage, fordi de ikke har sikret borgerrådgiverens uafhængighed.
I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.

Stor forskel i andelen af psykisk syge i gang med uddannelse

Se din kommune: Nye tal viser store kommunale forskelle i andelen af unge med psykisk sygdom, som kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Det gælder også, når man renser for rammevilkår.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) går nu ind i debatten om borgerrådgiveres uafhængighed.

Minister præciserer: Kun uafhængige borgerrådgivere kan få støtte fra pulje

Mens Fredericia Kommune diskuterer en borgerrådgivers status, går indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) nu ind i debatten. Folketingets pulje er kun til uafhængige borgerrådgivere.
På torsdag falder der en afgørende dom i en sag om svindel med tegnsprogs-tilskud.

Afgørende dom falder: Døve tiltalt for at have svindlet for 27 millioner kroner

På torsdag falder der dom i en sag om svindel med tegnsprogs-tilskud. Fire døve er tiltalt for at have svindlet for op til 27 millioner kroner.
Redaktør af det nye medie NB-Social, Mads Høyer (t.v.), glæder sig sammen med chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum, sig til at levere substantielle og relevante nyheder på socialområdet.

NB-Medier lancerer mediet NB-Social

NB-Medier udvider igen butikken og lancerer nyt medie, NB-Social. Det bliver en nicheportal inden for socialområdet.
Esbjerg Kommune brød forvaltningsloven, da ledige borgere ikke havde mulighed for at have bisiddere med til afgørende møder.

Ankestyrelsen: Esbjerg Kommune handlede i strid med loven

130 sager skal nu gennemgås i Esbjerg Kommune, da man under corona-pandemien forhindrede borgere i at have en bisidder med til vigtige møder. Vilkårene for møder under corona var bøvlede, siger direktør.