(Arkiv) "Evalueringen af det sociale frikort viste klart og tydeligt, at ordningen hjælper mange mennesker videre både på arbejdsmarkedet og i livet," siger social- og ældreminister Astrid Krag.

Det sociale frikort forlænges efter større brug

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet sig for at videreføre det sociale frikort i to år. Brugen af kortet er steget, og op mod ti procent får arbejde efter brug af det sociale frikort.
(Arkiv) Fem kommuner ser ud til at skulle tilbagebetale et tilskud til en borgerrådgiver, fordi de ikke har sikret funktionens uafhængighed ved at skrive den ind i kommunens styrelsesvedtægt. Det oplyser indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek i et svar til Folketinget.

Fem kommuner i risiko for at skulle betale tilskud tilbage for borgerrådgiver

Flere kommuner ansætter i disse måneder borgerrådgivere med tilskud fra Indenrigs- og Boligministeriet. Men fem kommuner kan komme til at betale tilskuddet tilbage, fordi de ikke har sikret borgerrådgiverens uafhængighed.
I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.

Stor forskel i andelen af psykisk syge i gang med uddannelse

Se din kommune: Nye tal viser store kommunale forskelle i andelen af unge med psykisk sygdom, som kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Det gælder også, når man renser for rammevilkår.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) går nu ind i debatten om borgerrådgiveres uafhængighed.

Minister præciserer: Kun uafhængige borgerrådgivere kan få støtte fra pulje

Mens Fredericia Kommune diskuterer en borgerrådgivers status, går indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) nu ind i debatten. Folketingets pulje er kun til uafhængige borgerrådgivere.
På torsdag falder der en afgørende dom i en sag om svindel med tegnsprogs-tilskud.

Afgørende dom falder: Døve tiltalt for at have svindlet for 27 millioner kroner

På torsdag falder der dom i en sag om svindel med tegnsprogs-tilskud. Fire døve er tiltalt for at have svindlet for op til 27 millioner kroner.
Redaktør af det nye medie NB-Social, Mads Høyer (t.v.), glæder sig sammen med chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum, sig til at levere substantielle og relevante nyheder på socialområdet.

NB-Medier lancerer mediet NB-Social

NB-Medier udvider igen butikken og lancerer nyt medie, NB-Social. Det bliver en nicheportal inden for socialområdet.
Esbjerg Kommune brød forvaltningsloven, da ledige borgere ikke havde mulighed for at have bisiddere med til afgørende møder.

Ankestyrelsen: Esbjerg Kommune handlede i strid med loven

130 sager skal nu gennemgås i Esbjerg Kommune, da man under corona-pandemien forhindrede borgere i at have en bisidder med til vigtige møder. Vilkårene for møder under corona var bøvlede, siger direktør.
"Der en ret stor overdødelighed i gruppen af førtidspensionister," siger lektor Iben Nørup fra Aalborg Universitet.

Tre procent dør i løbet af de første seks måneder på førtidspension

Tre procent af de nytilkomne på førtidspension dør i løbet af de første seks måneder. Ekspert kaldet det bekymrende.
Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.

Fire områder i Danmark har dobbelt så mange på kontanthjælp

Danmark har nu tæt på 100.000 kontanthjælpsmodtagere, og det er rekordlavt. Men der er stadig fire røde områder I Danmark med usædvanligt mange på kontanthjælp.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere på rekordlavt niveau

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i juni 2021 er på det laveste niveau, siden man begyndte at opgøre statistikken i 2007. 97 af landets kommuner har haft et fald siden juni 2019.