Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv).

Kommune: Ikke noget problem at spare på jobcenter

Odsherred Kommunes borgmester ser ikke noget problem i regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension.
(Arkiv) Store besparelser på jobcentrene har længe være efterlyst af både højre- og venstrefløj. Nu bliver det med Socialdemokratiet i regering, at budgettet skæres med 1,1 milliarder kroner fra 2024.

Baggrund: Tidligere krav om besparelser på jobcentre er kommet fra både højre- og venstrefløj

Med forliget om tidlig pension planlægger regeringen nu at gennemføre en stor besparelse på jobcentrene. Den har længe været efterlyst af partier på de yderste fløje.
Det er en god aftale, for den giver giver dem, der har været længe på arbejdsmarkedet, mulighed for selv at beslutte, om de vil trække sig tilbage nogle år før pensionen. Det siger Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Stor glæde i fagbevægelsen over tidlig pension til Arne og ‘konen’

De kvindedominerede brancher med omsorgspersonale er glade for, at de også bliver omfattet af håndsrækningen til nedslidte. I det hele taget er der stor glæde i fagbevægelsen over nattens aftale.
Dansk Folkeparti og Enhedslisten har været fælles om at kræve besparelser på jobcentrene. De er dog ikke enige om hvordan. Det skal forligspartierne aftale i 2021, aftalte de i nat . Fra venstre ses Rene Christensen (DF), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), Karsten Hønge (SF), Pernille Skipper (EL) og Pia Olsen Dyhr (SF).

Her er tallene: Så meget skal jobcentrene levere til aftale om tidlig pension

Finansieringen af tidlig pension skal først og fremmest komme fra tre hovedområder: Finanssektoren, jobcentrene og lagerbeskatning af selskabers ejendomsavancer. Se tallene her
Ikke alle, der har behov for tidlig pension, bliver omfattet af den, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Hummelgaard: Ret til tidlig pension kan ikke samle alle op

Med nattens aftale forsøger man at få flere offentlige omsorgsansatte med end i regeringens grundmodel.
Det er uvist, hvor mange job til lokalområdet byggeriet af Storstrømsbroen kaster af sig. Sådan her kommer broen til at se ud, når den er færdig.

Ingen ved om millioner til jobskabelse i kommuner har virket

To kommuner fik millioner af skattekroner til at få ledige i job i forbindelse med opførelsen af Storstrømsbroen. Men ingen kan svare på, hvor mange der er kommet i job på byggeriet.