Formand for HK Kommunal: Borgmester har en ‘besynderlig’ ledelsesstil

2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er 'oprørte' og 'bekymrede' over deres borgmesters 'besynderlige' form for ledelse. Det fortæller formanden for HK Kommunal Hovedstaden.
To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København.

2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

2000 ansatte i beskæftigelsesforvaltningen i København har fået nok af den måde, som borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder forvaltningen på. 'Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil,' skriver de ansatte i et åbent brev. Venstre-topprofilen tager til genmæle.
Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.

Borgmester frygter for den økonomiske byrde ved førtidspension

I et personligt brev til statsministeren opfordrer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) til at få set på uligheden mellem kommunerne på baggrund af den skæve fordeling af førtidspensionister.
Jacob Bundsgaard (t.v.), som er socialdemokrat og borgmester i Aarhus og nuværende KL formand havde travlt med at tjekke prognoser til valget i går (tirsdag). Nu kan prognoserne for at blive genvalgt som formand for KL begynde at vakle.

Socialdemokratiet i fare for at miste KL-formandspost

De Radikale er tungen på vægtskålen ved valget af KL-formand. Læs her, hvorfor en række forhold peger i retning af radikales støtte til Venstres Martin Damm.
Borgmestrene Birgit S. Hansen (S), Christina K. Hansen (S) og Sofia Osmani (K) er meget populære i de kommuner, hvori de netop har været på valg.

Se de lokale stemmeslugere her

Hvem er de forholdsvis mest populære borgmestre og lokalpolitikere? Det kan du se på liste her over de forholdsvis største stemmeslugere. Tre kvinder er i top-5.

95 borgmestre er på plads – se dem her

Konstitueringen er afsluttet i 95 kommuner. Se resultatet af konstitueringerne her. De Konservative har nu 12 borgmesterposter mod 8 efter valget i 2017.
Udover vink havde statsministeren og regeringen en række lovforslag, som vil påvirke kommunerne. Se dem i dette overblik.

Se de lovændringer, som vil påvirke kommunerne

NB-Økonomi har lavet et uddrag af lovkataloget for det kommende folketingsår med fokus på de planlagte lovforslag, som især påvirker kommunerne. Vi har fået lov til at bringe oversigten.
(Arkiv) KL vil udvide IGU-ordningen som et alternativ til regeringens forslag om nyttejob. "For eksempel vil kommunerne også kunne aftage en del borgere til fx at arbejde i daginstitutioner og på plejehjem, hvor vi har mangel på arbejdskraft," siger Jacob Bundsgaard.

KL vil udvide IGU i stedet for at lave flere nyttejob

KL-formand og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard kritiserer regeringens forslag om nyttejob til ikke-vestlige kontanthjælpsmodtagere. Der er brug for arbejdskraften, siger han.
Nyttejob er ikke til megen nytte, mener borgmestrene Ole Bjørstorp (t.v.) og Jacob Bundsgaard.

Borgmestre vil have indvandrerkvinder i ægte job

Regeringen vil sende cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere i nyttejob. Det er en forfejlet strategi, advarer KL-formand og borgmester. Ledige indvandrerkvinder skal ud på rigtige arbejdspladser, mener borgmestrene.

Kommunerne brugte 1,3 milliard mindre på beskæftigelsesindsats i 2020

Coronakrisen har givet kommunerne store besparelser på beskæftigelsesområdet. Se her, hvor meget de enkelte kommuner har sparet i 2020.
Det giver "ingen mening", hvis man laver grønthøster-besparelser på jobcentrene, mener HK Kommunals næstformand Mads Samsing.

HK går ind i debat om store besparelser på jobcentre

I stedet for at køre en grønthøster hen over jobcentrene for at finde penge til 'Arne-pensionen' bør Folketinget fjerne en masse regler og afprivatisere. Det mener HK Kommunal.