40-årige Jens-Kristian Lütken er ny beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Ny borgmester vil møde skandaleramt forvaltning med ‘jysk snusfornuft’

Borgmesterstolen i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København er nu besat af Venstres Jens-Kristian Lütken. Det skete tirsdag aften, efter at Cecilia Lonning-Skovgaard trak sig fra posten.
Sygemeldte borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) slipper med en løftet pegefinger i skandalesag om reklamefilm.

Aalborg-borgmester skal fremover orientere Økonomiudvalg om markedsføring

En skandale med en reklamefilm i Aalborg får nu konsekvenser for borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S). Fremadrettet skal han sørge for at orientere Økonomiudvalget, hvis der skal bruges penge på markedsføring og erhvervssamarbejde.
På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
Aalborg-borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Kastrup-Larsen (S) er gået ned med stress.

Aalborg-borgmester er gået ned med stress

Borgmester i Aalborg og udvalgsformand i KL, Thomas-Kastrup Larsen (S), har sygemeldt sig med stress. 'Vi har stor forståelse for Thomas' situation og vil gøre alt for at skaffe ham ro,' siger gruppeformand.

Formand for HK Kommunal: Borgmester har en ‘besynderlig’ ledelsesstil

2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er 'oprørte' og 'bekymrede' over deres borgmesters 'besynderlige' form for ledelse. Det fortæller formanden for HK Kommunal Hovedstaden.
To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København.

2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

2000 ansatte i beskæftigelsesforvaltningen i København har fået nok af den måde, som borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder forvaltningen på. 'Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil,' skriver de ansatte i et åbent brev. Venstre-topprofilen tager til genmæle.
Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.

Borgmester frygter for den økonomiske byrde ved førtidspension

I et personligt brev til statsministeren opfordrer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) til at få set på uligheden mellem kommunerne på baggrund af den skæve fordeling af førtidspensionister.
Jacob Bundsgaard (t.v.), som er socialdemokrat og borgmester i Aarhus og nuværende KL formand havde travlt med at tjekke prognoser til valget i går (tirsdag). Nu kan prognoserne for at blive genvalgt som formand for KL begynde at vakle.

Socialdemokratiet i fare for at miste KL-formandspost

De Radikale er tungen på vægtskålen ved valget af KL-formand. Læs her, hvorfor en række forhold peger i retning af radikales støtte til Venstres Martin Damm.
Borgmestrene Birgit S. Hansen (S), Christina K. Hansen (S) og Sofia Osmani (K) er meget populære i de kommuner, hvori de netop har været på valg.

Se de lokale stemmeslugere her

Hvem er de forholdsvis mest populære borgmestre og lokalpolitikere? Det kan du se på liste her over de forholdsvis største stemmeslugere. Tre kvinder er i top-5.

95 borgmestre er på plads – se dem her

Konstitueringen er afsluttet i 95 kommuner. Se resultatet af konstitueringerne her. De Konservative har nu 12 borgmesterposter mod 8 efter valget i 2017.
Udover vink havde statsministeren og regeringen en række lovforslag, som vil påvirke kommunerne. Se dem i dette overblik.

Se de lovændringer, som vil påvirke kommunerne

NB-Økonomi har lavet et uddrag af lovkataloget for det kommende folketingsår med fokus på de planlagte lovforslag, som især påvirker kommunerne. Vi har fået lov til at bringe oversigten.