KL's formand Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL-formand: Det kommunale selvstyre har aldrig været så udfordret som nu.

Seniorpensionens placering uden for kommunerne er det seneste eksempel på, at Folketinget har mistillid til kommunerne, siger Jakob Bundsgaard.
ATP har sendt et brev til beskæftigelsesministeren, hvor formanden Torben M. Andersen meget klart advarer mod at placere administrationen af seniorpensionen hos ATP.

ATP siger nej til at stå for seniorpension

ATP advarer i brev til minister i stærke vendinger mod forligspartiers plan om at placere administrationen af seniorpension hos dem. Det vil være 'stærkt uhensigtsmæssigt' og 'gøre det særdeles vanskeligt at sikre et hensigtsmæssigt forløb for borgerne'.
Kommunene er ifølge KL-formand Jacob Bundsgaard klar til at tage administrationen af seniorpensionen efter ATP i et brev til beskæftigelsesministeren reet har afvist at påtage sig opgaven.

KL er klar til at tage hele administrationen af seniorpension

Partierne bag seniorpension bør ændre beslutningen om at placere administrationen af seniorpension hos ATP. Det siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

Laveste udvikling i skattepligtige indkomster i fem år – se din kommunes tal

Den skattepligtige indkomst pr. person steg kun med 0,5 procent sidste år; den laveste stigning siden 2013, viser nye tal. 28 kommuner har direkte haft faldende gennemsnitsindkomst.
Den nye beskæftigelsesminister udviser i et svar til Haderslev Kommune ingen forståelse for, at kommunen forsøger at administrere tildelingen af overførselsindkomster strammere for at styre økonomien.

Kommentar: Ministerskifte svækker kommunernes mulighed for at spare på overførsler

Den nye beskæftigelsesminister har ingen forståelse for, at fattige kommuner strammer administrationen af sociale ydelser. Forståeligt, men så må Folketinget sikre alle kommuner en solid økonomi, skriver NB-Beskæftigelses chefredaktør i denne kommentar.
"Det her skulle jo gerne tilskynde kommunerne til at gøre en ekstra indsats og leve op til den lovgivning, der er på området, med at få folk videre i systemet, så de ikke bare bliver placeret ind på en eller anden form for overførselsindkomst." Sådan lød det fra Dansk Folkepartis beskæftigelseordfører Bent Bøgsted i 2016 - det var længe inden det blev Arnes tur.

Politikerne talte dunder mod passiv forsørgelse – så blev det pludselig Arnes tur

Politikere ville begrænse antallet af borgere på passiv forsørgelse, og de krævede få tildelinger af passive ydelser. Se, hvad de sagde, for bare fire år siden.
Partierne bag den nye seniorpension ville have flere tildelinger af seniorpension. De overså bare, at fakta viser, at problemet ikke er, at kommune giver mange afslag, men derimod at for få søger.

Kommentar: Folketinget er faret vild i seniorpensionen

Partierne bag seniorpension vil løse et problem, der ikke findes, når ATP skal håndtere seniorpension. Til gengæld glemmer de et muligt reelt prolem, skriver chefedaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Regeringen tvinger kommunerne til at tage seniorpensionen

Lovforslaget om seniorpension er klar. Opgaven placeres midlertidigt hos kommunerne KL's voldsomme protester. Lovteksten fortæller intet om den permanente løsning.

Minister lover ændring af beskæftigelsestilskud i udligningsreform

Land- og yderkommunerne bliver taberne, når store skævheder i tilskud bliver rettet op. Se tal for alle kommuner.
Venstres gruppenæstformand, Karsten Lauritzen, kalder politikernes pensionsforhold for 'et levn fra fortiden'. (Arkivfoto)

S og V indleder opgør med politikeres løn og pension

Især politikernes livslange pensioner er et levn fra fortiden, lyder det fra Venstres gruppenæstformand.

Skævheder i beskæftigelsestilskud stiger og stiger

Forskellene i kommunernes tilskud til hver dagpengemodtager fortsætter med at stige. Læs her forklaringen på de store skævheder.

31 pressede kommuner får økonomisk tilskud i 2020

Lolland og Langeland får flest ekstra millioner fra staten i 2020. Samlet er 519 millioner kroner fordelt, og det er 50 mio. kr. mere end i 2019.