97 kommuner har fald i kontanthjælpsmodtagere ift. indbyggertallet

Historisk fald i kontanthjælpsmodtagere gavner især kommuner, der havde mange på ydelsen før. Lolland, Brøndby og Guldborgsund kommuner har haft fald, der ligger markant over gennemsnittet.
Sygemeldte borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) slipper med en løftet pegefinger i skandalesag om reklamefilm.

Aalborg-borgmester skal fremover orientere Økonomiudvalg om markedsføring

En skandale med en reklamefilm i Aalborg får nu konsekvenser for borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S). Fremadrettet skal han sørge for at orientere Økonomiudvalget, hvis der skal bruges penge på markedsføring og erhvervssamarbejde.

VLAK- og S-regering har mindsket arbejdsudbud med senior- og Arnepension

Yderkommuner rammes især på manglende arbejdskraft på grund af retten til tidlig pension og seniorpensionen. Pensionsordningerne er indført af forskellige regeringer, men ingen af dem har kompenseret fuldt ud ved at øge arbejdsudbuddet tilsvarende.
Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance har tirsdag morgen fremlagt et udspil til mere udenlandsk arbejdskraft, da de ikke vil stemme for regeringens forslag.

Stædighed i Folketinget: Ingen udsigt til mere arbejdskraft

Borgerlige partier vil ikke lægge stemmer til regeringens aftale om udenlandsk arbejdskraft, i stedet har de tirsdag morgen fremlagt deres eget udspil. Socialdemokratiet vil ikke stemme for de borgerliges forslag.
Andengenerationsreformer kan blive afgørende for at skubbe til arbejdsudbuddet i fremtiden, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

Andengenerationsreformer kan blive nøglen til at øge arbejdsudbud

Ifølge overvismand kan løsningen på manglen på arbejdskraft ligge i at få grupper med sammensatte problemer udenfor arbejdsmarkedet i job. Jobcentre kan få afgørende rolle.

Kommuner skærer godt 100 millioner på beskæftigelsesområdet

Kommunerne sparer på beskæftigelsesområdet i budget 22 - men tallene dækker over store forskelle.

23 kommuner har en ledighed på maks to procent

Ledigheden falder fortsat på tværs af landet, hvor særligt de vestjyske kommuner har en historisk lav ledighed.

Se kortet: Så mange kan gå på Arne-pension i 2022 i din kommune

Andelen af borgere i alderen 63-66 år, der indtil nu har fået bevilget Arne-pension i 2022 er størst i Vest- og Nordjylland. Det kan presse manglen på arbejdskraft yderligere.
Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.
SOSU'er og sygeplejesker er i høj kurs i ældreplejen, hvor rekrutteringsudfordringerne er enorme. På tværs af brancher har virksomhederne over det seneste halve år har det højeste antal forgæves rekrutteringer siden 2008.

158.000 forgæves rekrutteringer det seneste halve år

Nye tal viser, at 158.000 opslåede stillinger ikke kunne besættes over det seneste halve år. Det er det højeste tal siden foråret 2008.

CO2-beskatning rammer job i yderkommuner

Ifølge vismændene vil en ensartet CO2-beskatning især ramme job i yderkommuner, mens bykommunerne vil have en fremgang i beskæftigelsen.
Finansministeriet har leveret en meget detaljeret opgørelse over indtægter og udgifter relateret til personer, som har været på kontanthjælp.

Nye tal: Så meget koster en kontanthjælpsmodtager de offentlige kasser

Ny detaljeret opgørelse fra Finansministeriet giver et meget præcist billede af, hvad en langvarig kontanthjælpsmodtager koster de offentlige kasser. Se tallene her.