Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.
SOSU'er og sygeplejesker er i høj kurs i ældreplejen, hvor rekrutteringsudfordringerne er enorme. På tværs af brancher har virksomhederne over det seneste halve år har det højeste antal forgæves rekrutteringer siden 2008.

158.000 forgæves rekrutteringer det seneste halve år

Nye tal viser, at 158.000 opslåede stillinger ikke kunne besættes over det seneste halve år. Det er det højeste tal siden foråret 2008.

CO2-beskatning rammer job i yderkommuner

Ifølge vismændene vil en ensartet CO2-beskatning især ramme job i yderkommuner, mens bykommunerne vil have en fremgang i beskæftigelsen.
Finansministeriet har leveret en meget detaljeret opgørelse over indtægter og udgifter relateret til personer, som har været på kontanthjælp.

Nye tal: Så meget koster en kontanthjælpsmodtager de offentlige kasser

Ny detaljeret opgørelse fra Finansministeriet giver et meget præcist billede af, hvad en langvarig kontanthjælpsmodtager koster de offentlige kasser. Se tallene her.
I Skive skal man have alle ledige i job, hvis det skal kompensere for tabet af arbejdskraft på grund af tidlig pension

17 kommuner er akut truet af massiv mangel på arbejdskraft

Kombinationen af lav ledighed og stor søgning til tidlig pension truer med at kaste 17 kommuner ud i massiv mangel på arbejdskraft.

42 kommuner har nu ledighed under 2,5 procent – 19 er røget under to procent

Ledigheden fortsætter med at falde, og halvdelen af landets kommuner har nu reelt fuld beskæftigelse. Se her hvordan det går med ledigheden i din kommune.
Lolland Kommune er i særklasse hårdt ramt af stigningen i førtids- og seniorpensionister. Andre kommuner er også presset på økonomien eller i fare for at blive det som følge af udviklingen.

Her er de hårdest ramte kommuner af stigning i senior- og førtidspensionister

Flere af de kommuner, der er hårdest ramt af stigningen i førtids- og seniorpensionister, har i forvejen økonomiske udfordringer. Dermed kan kommunerne blive alvorligt klemt af udviklingen.

Få kommuner har særlig stor stigning i tidlig tilbagetrækning

Ni kommuner har over det seneste år haft en stigning i andelen på førtidspension og seniorpension, der er over dobbelt så høj som landsgennemsnittet.

Borgmester frygter for den økonomiske byrde ved førtidspension

I et personligt brev til statsministeren opfordrer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) til at få set på uligheden mellem kommunerne på baggrund af den skæve fordeling af førtidspensionister.

Store universitetsbyer og Vestegnen er Danmarks arbejdsløshedsøer

Nye beskæftigelsestal viser, at ledigheden i mange yderkommuner er lav, mens den er højere i universitetsbyerne samt på Vestegnen tæt på København - i alt i omkring 25 kommuner. Se hvilke kommuner her.

43 kommuner havde færre job i 2020 end i 2017

Næsten halvdelen af alle landets kommuner har samlet set færre job i det private og offentlige til rådighed for deres borgere i 2020, end de havde i 2017. Fra en af de hårdt ramte kommuner lyder det, at ledigheden nu er godt på vej til at blive normaliseret.
I nogle kommuner kan der være tomme pladser, hvis de har flere jobs til rådighed, end der er borgere.

15 kommuner har flere job end borgere mellem 18 og 66 år

Hvordan ser det ud i din kommune med antallet af job sammenlignet med antallet af borgere i den erhvervsaktive alder mellem 18 og 66 år? Se kortet her. Og læg mærke til flere af kommunerne på den københavnske vestegn.