SF-medieordfører Jacob Mark vil have ændret den model for betaling til public service-medier, der blev vedtaget sidste år. (Arkivfoto) -

Regeringens støttepartier vil ændre public service-betaling

SF og andre partier i rød blok vil have ændret på den skattefinansierede model, der blev vedtaget sidste år.
På denne gyngende lyserød tømmerflåde ved Thorsminde vil man kunne se et videoværk af kunstneren Bassem Yousri fra Egypten. 

Højsæson for kunstfestivaler

Netop nu er et godt tidpunkt at se kunsten udfolde sig lokalt i både Øst- og Vestdanmark. De aktuelle kunstfestivaler har meget forskelligt udtryk, og nogle har til formål at inspirere borgerne til at præge udarbejdelsen af kommunens kommende kunststrategi.

Forskere efterlyser fotos af livskvalitet på landet

Et forskerteam opfordrer beboerne i fem geografiske områder til at sende fotos af det, de opfatter som livskvalitet i deres hverdag. Områderne er: Lemvig-Struer, Norddjurs, Faaborg-Midtfyn, Vordingborg og Bornholm.

Nyborg Slot er kastebold i en strid om verdensarv

Foreningen Kultur & Arv anklager Østfynske Museer og Nyborg Kommune for at skabe falske forhåbninger om, at Nyborg Slot kan komme på Unesco-liste.

600 arrangementer på tre dage

Torsdag den 22. august åbner Kulturmødet på Mors og programmet er fyldt med gratis oplevelser i form af mere end 600 forskellige arrangementer for både yngre og ældre deltagere.

38,5 mio. kroner til at skabe gode byrum i udvalgte byer

I alt 31 kommuner søgte om støtte til at realisere et projekt om at skabe mere liv og udvikling i en af kommunens større byer, men kun seks byer får hjælp til et byrumsprojekt. Se de udvalgte projekter her.
Området under Bispeengbuen som det ser ud i dag.

Råt område under motortrafikvej bliver kreativ containerby

Nedenunder den travle motortrafikvej Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på kanten mellem København og Frederiksberg opstår nu et midlertidigt byrum med aktivitet for små iværksættere og byens borgere. Det er den socialøkonomiske virksomhed URBAN 13, som står bag projektet og økonomisk støtte kommer fra Frederiksberg Fonden, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden.

Danskernes koldkrigsmuseum er tæt på en realisering

Bunkeranlægget REGAN Vest er tæt på at kunne åbne som ’Danskernes Koldkrigsmuseum’ efter to fonde har bevilget ialt 40 millioner kroner til projektet, der samlet vil koste 74 mio. kroner.

Kommuner indregner udgifter til arkæologi inden salg

Kulturministeren fastholder, at det er bygherren som skal betale for arkæologiske udgravninger. Et vigtigt argument er, at kommunerne ifølge ministeren indregner udgiften til udgravninger i deres pris på jorden.

Otte kommuner får 5,5 mio. kroner til at give børn en god kulturstart

For at få mere kunst og kultur af høj kvalitet ind i små børns hverdag, har Kulturministeriet afsat i alt 6,25 millioner kroner til initiativet ’En tidlig kulturstart’, som løber i perioden 2019 til 2021. Her er de otte projekter, som nu får støtte.

Antal besøg på bibliotekerne stiger, men antal udlån er væk i edb-rod

Over 38 millioner besøgte årligt folkebibliotekerne i perioden 2015-2017 og det er en pæn stigning i forhold til tidligere, men på grund af manglende data fra et nyt bibliotekssystem, er det uklart, om udlånene også stiger eller fortsætter med at falde.

72,9 millioner til skolebørns opdagelsesrejser i Danmark

Over de næste fire år kan tusindvis af 4. klasseelever komme på opdagelsesrejse rundt i Danmark og møde kultur, natur og historie, som de ikke kender i forvejen. Alle kommuner kan på vegne af deres folkeskoler ansøge om at komme på tur med ’Kend dit land’ frem til den 15. april.