Andelen af unge uden arbejde eller uddannelse faldt i 2020

For første gang siden 2008 er andelen af unge mellem 16-24 år, som hverken er i uddannelse eller arbejde, under 10 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.
Det går godt i Nordjylland med at få unge overbevist om, at de skal blive faglærte.

Flest unge i Nordjylland vil være faglærte

Nordjyderne er de bedste i landet, når det gælder om at få unge til at vælge at blive tømrere, sosu-assistenter eller andre erhvervsuddannelser. Se tallene her.
Når de unge skal vælge uddannelse i niende klasse, så har børn med minoritetsbaggrund markant oftere en klar plan end tilsvarende elever med dansk baggrund. Det viser nyt studie fra VIVE.

Ny undersøgelse: Unge fra minoritetsmiljøer er mere bevidste om uddannelse end danske unge

Der er markant flere unge med indvandrerbaggrund, som har en klar plan for deres uddannelse end tilsvarende unge af dansk oprindelse. Det viser ny undersøgelse.
Manglen på pædagoger i daginstitutionerne får kommuner til at tænke kreativt og lokke flere til med kontante bonusser.

Borgmestre kritiserer kommuners lønbonus til pædagoger

I både København og Lyngby-Taarbæk vil man give 15.000 kroner til nyuddannede pædagoger. Det kritiserer flere borgmestre nu med opbakning fra kommunalforsker.
Borgmester i Herlev Thomas Gyldal Petersen (S), peger på, at det især er Christiansborg der skal stoppe med at detailstyre både kommuner og skoler, så der er mere frihed til lokalt at lave løsninger for den enkelte unge. Her står han sammen med den ansvarlige minister på området, nemlig børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Regeringen har netop meddelt, at de ønsker at alle kommuner bliver frikommuner på børne-, skole-, og ældreområdet.

KØF om ungeindsats: Det starter med folkeskolen

Stor panelenighed om ungedebat til KL's Kommunaløkonomiske Forum (KØF). Kommunerne skal have mere frihed til at lave ungeindsats i folkeskolen, så flere unge kommer i arbejde og uddannelse efter endt skolegang, lyder det.
KL-formand Jacob Bundsgaard kræver, at Folketinget i forbindelse med nye velfærdsløfter i fremtiden ikke alene skal finde pengene men også anvise, hvor arbejdskraften skal komme fra.

KL-formand: Folketinget skal huske at anvise arbejdskraft til bedre velfærd

KL formand kræver, at Folketinget i fremtiden anviser, hvor ekstra arbejdskraft skal komme fra, når man lover bedre velfærd.
Knap hver anden af de unge i alderen 18-34 år har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det senest år under corona. (Arkiv)

De yngste på arbejdsmarkedet har sværest ved at tale om mental sundhed

Ny undersøgelse før Danmarks Mentale Sundhedsdag viser, at hver tredje unge i alderen 18-34 år har svært ved at tale om mistrivsel og mentale udfordringer på deres arbejdspladser. Behovet for at sætte fokus på mental trivsel i kølvandet på corona er stort.
Cirka en femtedel af 30-årige har ikke gennemført en uddannelse ud over folkeskolen og gymnasiet.

Hvem er de unge uden uddannelse?

Unge uden erhvervsrettet uddannelse kæmper oftere end deres jævnaldrende med problemer såsom psykisk sygdom og indlæringsvanskeligheder og har i højere grad oplevet dødsfald og brud i familien, viser statistikken.
Elever fra Esbjerg slår alle rekorder i år. Det højeste antal elever fra Esbjerg Kommune har søgt ind på en ungdomsuddannelse i år.

Flere i gang med ungdomsuddannelser i kommune

Esbjerg Kommune har de sidste tre år haft fokus på at sikre at flere af kommunens unge får en uddannelse - og flere end før er nu tilmeldt en ungdomsuddannelse. Stigningen er størst på erhvervsskolerne.

Flest modtagere af midlertidigt børnetilskud i yderkommuner

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor mange personer, der modtager det midlertidige børnetilskud. Se tallene for din kommune her.
(Arkiv) Forældre, der må blive hjemme med børn, der er smittet med covid-19, får til udgangen af marts mulighed for at få det, der svarer til barselsdagpenge fra kommunen. Billedet er taget ved en demonstration ved Folketingets åbning.

Hjælp til familier med hjemsendte børn forlænges til april

Hjælpeordninger til familier med hjemsendte børn og udsatte grupper forlænges til 31. marts 2021.