Men der er ikke meget nytænkning over lovforslaget af samme navn, som beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i sidste uge fremsatte.

Analyse: Nyt lovforslag modsiger regeringens egne flotte ambitioner på beskæftigelsesområdet

Torsdag skal 'Lovforslag om Nytænkning af beskæftigelsesindsatsen' til førstebehandling i Folketingssalen. Men der er ikke meget nytænkning over lovforslaget. Det ligner mest af alt en kortsigtet spareøvelse. Og det kan vise sig at blive dyrt på langt sigt.
Tænketank Cevea inviterede torsdag til konference om fremtidens beskæftigelsessystem. Her var budskabet fra en stribe af arbejdsmarkedets parter, at der er behov for en snarlig afklaring om, hvad der skal ske på beskæftigelsesområdet.

Tålmodigheden med ministeren er tæt på at slippe op: Hun bør nedsætte et udvalg

Hvad skal erstatte jobcentrene? Tålmodigheden med beskæftigelsesministerens manglende svar er efterhånden ved at løbe ud blandt arbejdsmarkedets parter, som foreslår nyt udvalg.
Signe Færch, forkvinde for landets socialrådgivere, mener at stort set alle problemer i beskæftigelsessystemet kan føres tilbage til politikernes behov for kontrol og mangel på ressourcer.

Nytænkning af beskæftigelsesindsatsen kræver mod fra politikerne

DEBAT: Beskæftigelsesindsatsen skal nytænkes, og det er tiltrængt. Den største barriere for forbedringer er politikernes eget behov for kontrol og besparelser, skriver Signe Færch, forkvinde for landets 19.000 Socialrådgivere.
Fra november til december steg antallet af ledige med 2.700 til 80.800 personer, svarende til 2,7 pct. af den samlede arbejdsstyrke, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ledigheden på det danske arbejdsmarked stiger igen

Det er ikke overraskende, at ledigheden fortsætter med at stige, mener økonomer. Ifølge beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen er vi godt rustet til usikre tider.

Stigende ledighed rammer kommuner i produktionsdanmark hårdest

Siden ledigheden var på sit laveste i april 2022, har der været en stigning i ledigheden på næsten 9.000 personer. Tallet dækker over bemærkelsesværdige forskelle på tværs af landet. Se udviklingen i din kommune her.
Flere jobcenterchefer som NB-Beskæftigelse har været i kontakt med, frygter at den hårde retorik mod jobcentrenes vil skræmme nogle væk fra faget.

Landspolitikere har forgiftet jobcentrenes arbejde for at fastholde sagsbehandlere

Flere jobcenterchefer fortæller til NB-Beskæftigelse, at valgkampens hårde politiske angreb mod sagsbehandlerne har sat varige spor. Cheferne frygter, at mistilliden fra Christiansborg får flere medarbejdere til at søge væk fra faget.
Flere jobcenterchefer fortæller til NB-Beskæftigelse, at den hårde retorik mod jobcentrene har sat varige spor blandt deres medarbejdere, og flere har ligefrem taget konsekvensen og søgt væk. Chefrådgiver Annette Elgaard Bøttger fra Center for Ledelse kommer med fire råd til at lede medarbejderne gennem jobcenterkrise.

Fire gode råd til at lede medarbejderne gennem jobcenterkrisen

Når jobcentrene står for skud, gælder det som leder om at lytte, rumme usikkerheden og ikke tro, at man har overnaturlige kræfter. Chefrådgiver Annette Elgaard Bøttger fra Center for Ledelse har fire gode råd til, hvordan lederen bør agere i en krisetid.
Konservatives nye beskæftigelsesordfører Helle Bonnesen har siddet fem år i Beskæftigelsesudvalget i Københavns Kommune.

Konservatives nye beskæftigelsesordfører: “Det er et vanskeligt område”

Helle Bonnesen afløser Niels Flemming Hansen som beskæftigelsesordfører for Konservative. Hun har i flere år siddet i beskæftigelsesområdet i Københavns Kommune.
Det undrer mig meget, at regeringen vil skære det sted, der faktisk hjælper unge uden uddannelse eller job, samtidig med, at de vil fokusere på den gruppe af unge, som hverken er i job eller uddannelse, skriver Ditte Gottlieb Bredahl, formand for HK Kommunal Hovedstaden.

Fagforeningsformand: 45.000 unge uden uddannelse eller job kan ikke undvære jobcentrene

Debat: Den nye regering siger, den vil prioritere de 45.000 unge, der hverken er i job eller uddannelse. Alligevel vil de skære i jobcentrene, skriver Ditte Gottlieb Bredahl, formand, HK Kommunal Hovedstaden.
Eksperter skal hjælpe politikerne på Odense Rådhus med gode råd til, hvordan man kan få flere ikke-vestlige indvandrere væk fra kontanthjælp og i job.

Eksperter skal hjælpe kommune med at få flere ikke-vestlige borgere i arbejde

Odense Kommune beder nu fem eksperter på beskæftigelses- og integrationsområdet om konkrete løsninger og anbefalinger til, hvordan flere ikke-vestlige borgere kan komme i job. Det vil kunne give 250 millioner kroner ekstra i kommunekassen om året.
Økonomiprofessor Michael Rosholm kalder regeringens kommende besparelser på tre milliarder kroner på jobcentrene for et stort eksperiment, som i sidste ende kan blive rigtig dyrt.

Økonomiprofessor: Milliardbesparelser på jobcentre er et farligt eksperiment

Økonomiprofessor Michael Rosholm advarer om regeringens bebudede besparelser på beskæftigelsesområdet, som i sidste ende kan vise sig at blive rigtig dyrt, mener han.
På Frederiksberg har man i flere år arbejdet for at udvikle en mere helhedsorienteret indsats og ifølge jobcenterchef Anja Krogh Svane er det en af årsagerne til, at arbejdsmarkedsafdelingen kan holde på sagsbehandlerne i knap syv år i gennemsnit.

Bryder landsdækkende tendens: Kommuner fastholder sagsbehandlere med særlig strategi

Arbejdsmiljøet er så presset, at mange sagsbehandlere forlader faget efter et års ansættelse. På Frederiksberg og i Odense er det anderledes. Her bliver sagsbehandlerne i knap syv og otte år i gennemsnit. Det skyldes ifølge kommunerne særlige strategier.