Før var der myndigheden Arbejdsskadestyrelsen, i dag har vi den selvejende institution AES - under ATP. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Analyse: Governance-problemer er her allerede

Baggrund: Placeringen af seniorpensionen hos ATP er ikke nødvendigvis det nybrud, det fremstilles som.
Fra 2020 skal det være muligt for alle sosu-assistenter og sygeplejersker at gå fra deltid til fuldtid, hvis de ønsker det. Det oplyser Danske Regioner. Tiltaget skal blandt andet hjælpe med at skaffe de 1000 ekstra sygeplejersker, som S-regeringen har lovet. (Arkivfoto).

Sygeplejersker og sosu’er får ret til at gå på fuldtid

Knap halvdelen af sygeplejersker og sosu-assistenter er i dag ansat på deltid. Det skal ny rettighed for ufrivilligt deltidsansatte ændre.

Her kom flest væk fra kontanthjælpen

De københavnske vestegnskommuner er blandt dem, som havde mest held med at få borgere væk fra kontanthjælp under opsvinget. I Vestjylland og på Lolland-Falster er det gået meget langsommere.
Et jævnt fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere har stået på siden begyndelsen af 2016. I perioden er der i gennemsnit blevet 1.200 færre modtagere hver måned. (Arkivfoto)

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er det laveste i 11 år

Ikke siden december 2008 har der været så få modtagere af kontanthjælpsydelser, som tilfældet var i september.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

‘Vi sanktionerer, hvor vi skal’

Vi ville undersøge, hvorfor der er så stor forskel på kommunernes brug af sanktioner og spurgte tre par naboer med meget forskellig praksis. Det var ikke så nemt. Men nu vil én af dem selv undersøge sagen.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Store kommuner budgetterer med uændret brug af eksterne i jobindsatsen

Et rundspørge blandt landets ti største kommuner peger i retning af uændret eller faldende brug af eksterne aktører i beskæftigelsesindsatsen.
Selvom en sagsbehandler alene ud fra sygehusets journal og gipsen på borgerens ben kan se, at et benbruds tager mere otte uger, så skal kommunen indhente og betale en lægeattest, som reelt ikke bliver brugt til noget.

Ny lov vil fjerne tusindvis af unødvendige lægeattester

Lovændring fritager kommuner for at kræve tusindvis af unødvendige lægeattester, som har kostet 40 millioner kroner om året. Ændringen kommer efter frikommuneforsøg i Aabenraa.
Michael Valentin, tidligere direktør for Akademikernes A-kasse, har været anmeldt for blandt andet at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Han er nu renset. (Arkivfoto)

Rigsadvokat renser a-kasses fyrede direktør

Rigsadvokaten frafalder alle anklager mod Michael Valentin, tidligere direktør i Akademikernes A-kasse, for at have overtrådt straffeloven.

Masser af kontanthjælpsmodtagere søger ikke job

En stor del af de jobparate kontanthjælpsmodtagere står tre måneder i træk registreret med nul ansøgninger i deres joblog. DA kræver hårdere sanktioner.
Byretten i Glostrup har dømt Gladsaxe Kommune til at betale mere end 400.000 kroner til Hans Regner Mogensen, fordi kommunen nægtede at finde et nyt seniorjob til ham. (Arkivfoto)

Kommunen nægtede ham seniorjob: Nu får Hans 400.000 kr. i erstatning

Efter en kamp i mere end halvandet år mod Gladsaxe Kommune om retten til et nyt seniorjob, kan Hans Regner Mogensen nu se frem til en klækkelig erstatning.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nu kommer indsatsen mod cabotagekørsel

Udenlandske chauffører på cabotagekørsel i Danmark skal fremover have dansk løn. Finanslovsforliget gennemfører aftale fra april mellem DA og FH.
600 ambulancereddere har fået afsluttet deres lønsager med Region Syddanmark efter BIOs konkurs for tre år siden. (Arkivfoto)

600 ambulancereddere afslutter lønkamp efter tre år

Tidligere BIOS-medarbejdere er både skuffede og lettede, efter at deres sager om mistet løn er afsluttet. Nogle har fået løn tilbage, mens andre skal betale penge retur.