Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune, opfordrer til, at man ser på andre løsninger for at kompensere kommunerne for øgede beskæftigelsesudgifter under coronakrisen.

Stigende ledighed kan flytte milliardbeløb mellem kommuner

Beskæftigelsestilskud straffer kommuner hårdt, hvis de rammes af coronakrisen - men giver store milliongevinster til andre.
(Arkiv) Over 44.000 har meldt sig ledige siden 9. marts, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Mere end 7.000 meldte sig ledige første dag i april

Over 44.000 er blevet ledige siden 9. marts. Alene onsdag blev 7.787 ledige ifølge Beskæftigelsesministeriet.
De mørkerøde kommuner har haft mere end 30 procents stigning i ledigheden mellem 9. og 29. marts.

Ledigheden er steget med fra 20 til 40 procent i kommunerne

Corona-arbejdsløsheden rammer skævt. Fra knap 20 procents stigning til Aalborg og Struer til op mod 40 procents stigning i Frederikshavn, Nyborg og Vejen.
Ringkøbing-Skjern Kommune vil fortsat suspendere 225 timers reglen, selvom STAR har meddelt, at suspension af beskæftigelsesindsats og rådighedsregler ikke omfatter reglen

Kommune suspenderer 225-regel på trods af kontraordre fra STAR

Fredag i sidste uge meddelte STAR, at også uger under coronanedlukning skal tælle med, når kommunerne skal sanktionere efter 225-timersreglen. Flere kommuner opfordrer beskæftigelsesministeren til at lave loven om.

Ledigheden stabil før corona

Inden 9. marts var ledigheden i Danmark omkring 3,7 procent af arbejdsstyrken. I kommunerne lå ledigheden fra tre til syv procent.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard skal ikke tænke mere over 225 timers reglen, siger støttepartierne SF, Radikale og Enhedslisten. Den skal suspenderes nu.

Støttepartier presser minister for at få suspenderet 225-timersregel

Byrådsmedlemmer fra SF og Enhedslisten har forsøgt at få kommuner til at suspendere reglen under coronakrisen. Partierne vil sammen med De Radikale have Peter Hummelgaard til at handle.
(Arkiv) Kommunerne skal nu give tilbud om elektroniske kurser og samtaler til de ledige, der har lyst. Beskæftigelsesindsatsen og rådighedsforpligtelsen er suspenderet på ubestemt tid på grund af coronakrisen.

Ledige skal fortsat ikke søge job og til samtale hos jobcentret

Med ændring af bekendtgørelse får jobcentre mulighed for at holde samtaler digitalt og sende ledige på kurser.
Sverige hæver understøttelsen til arbejdsløse under coronakrisen, siger finansminister Magdalena Andersson (S) til Expressen. En række danske fagforeninger opfordrer regeringen til at gøre det samme her.

Corona: Sverige hæver dagpenge til ledige

I Sverige har man vedtaget en milliard-hjælpepakke, så flere ledige kan få dagpenge under corona-krisen, og dagpengeniveauet hæves.
Finansminister Nicolai Wammen (S) og regeringen har indgået en aftale med arbejdsmarkedets parter, der styrker lønkompensationsordningen for virksomheder under coronakrisen. (Arkivfoto)

FAKTA: Virksomheder kan få større lønkompensation under krise

Det bliver fremover muligt for virksomheder at få lønkompensation på 30.000 kroner for medarbejdere.
(Arkiv) Det nytter med en tværfaglig tilgang til unge. Brønderslev Ungecenter har siden 2014 fået en større andel af de 16-29 årige i arbejde eller uddannelse.

Flere års tværfaglig indsats for unge kan aflæses i succesraten

Tal for unge på uddannelseshjælp i Brønderslev viser, at tværfaglighed rykker noget. En betydelig større andel 16-24-årige er nu i arbejde eller under uddannelse.
30.000 flere meldte sig som ledige i de seneste to uger end i tilsvarende uger i 2015-2019.

Over 43.000 har nu meldt sig ledige siden 11. marts

Antallet af nyledige er steget med godt 1.300 fra den første til den anden uges måling, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Kommunerne kan vinde eller tabe stort afhængig af, om virksomhederne afskediger medarbejdere, eller sender dem hjem med løn og statstilskud. Tårnby fik derfor en stor gevinst, da beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i går kunne fortælle, at virksomhederne i Københavns Lufthavn og 3F havde indgået aftale, som betyder at medarbejderne ikke afskediges men sendes hjem med løn.

Geografiske forskelle i ledighed kan ramme enkelte kommuner hårdt

Afskediget eller sendt hjem med løn? Den beslutning hos virksomhederne bliver afgørende for hvilke kommuner, der tjener på coronakrisen, og hvilke der taber stort. Få forklaringen her.