Kommunalt sygefravær steg til 12 dage i 2017

Sygefraværet i kommunerne og regionerne steg fra 11,7 dage i 2017 til 12 dage i 2018, viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Fakta: Stor forskel på fordeling mellem jobparate og aktivitetsparate i kommunerne

Mens nogle kommuner har op til 85 procent aktivitetsparate borgere, har for eksempel Herning over 50 procent jobparate. Forholdet mellem de to grupper er vigtigt, når kommunernes effektivitet i beskæftigelsesindsatsen er til diskussion. Se din kommune på kortet og i en oversigt over alle kommuner

Kommentar: Krav om store besparelser på jobcentre vil ikke ændre beskæftigelsespolitik

Kritikere lægger op til et opgør med beskæftigelsespolitikken. Læs denne analyse, der forklarer, hvorfor det ikke vil ændre beskæftigelsespolitikken efter valget, uanset hvem der vinder. 

Lov om jobcentres dataprofilering af arbejdsløse kan være ulovlig

Kritik af dataprofileringsværktøj, som jobcentre kan bruge for at vurdere, om ledige er i risiko for at blive langtidsledige, fik i går Datatilsynet til at genoptage vurderingen af nye regler i Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB).

Kommune vedtager klausul mod løndumping

Leverandører i Halsnæs Kommune skal fremover sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår til deres medarbejdere, lyder det fra borgmester i Halsnæs, Steffen Jensen(S). Den kommer dagen efter, at fagforbundet FOA varslede konflikt mod Vika Pleje, skriver Frederiksborg Amtsavis.

Flere børnefamilier på overførselsindkomster får hjælp til mad

Kirkens Korshær oplever vækst i fattige børnefamilier og smører hver dag flere madpakker år for år, skriver organisationen på sin hjemmeside.

Statistik overdriver andel passive aktivitetsparate ved at udelade mentorstøtte

En statistik over andelen af passive aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er misvisende, for den ikke har alle aktive indsatser med, lyder det fra arbejdsmarkedschefen i Høje-Taastrup Kommune. STAR bekræfter over for NB-Beskæftigelse, at mentorstøtte ikke er talt med i statistikken. 

Op til hver tredje aktivitetesparate får mentorstøtte som eneste tilbud

I 15 kommuner får mellem en tredjedel og en femtedel af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere mentorstøtte som eneste tilbud. Se kommunerne her - og Danmarkskort over alle kommuner.

Ledige seniorer har markant sværere ved at få job igen

Ledige seniorer har sværere ved at få job end andre aldersgrupper, viser tal fra jobindsats.dk, som Fagbladet 3F har offentliggjort.

Mobning på arbejdspladsen øger sygefraværet blandt alle

Mobning øger langtidssygefraværet blandt alle ansatte med 20 procent, viser forskning. Der er for lidt fokus på, at mobning er et udtryk for et generelt dårligt arbejdsmiljø, skriver Magisterbladet.

Ankestyrelsen går i rette med regering om seniorpension

Lektor i socialret undsiger regeringens udlægning af, at den nuværende seniorførtidspension kun tildeles til personer med arbejdsevne under 7,5 timer. Det kan ligeså godt være 12 timer, siger han. Også Ankestyrelsen skaber usikkerhed om den forbedring til 15 timer, som regeringen har kaldt en fordobling.

Her er Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen uenige om beskæftigelsespolitikken

Pension til nedslidte, kontanthjælpsloft, mangel på arbejdskraft. A4 Nu har gennemgået beskæftigelsestemaer i valgkampen. Vi har sorteret i analysen.