Der er gang i byggebranchen, hvor antallet af beskæftigede i fjerde kvartal 2021 nærmede sig topniveauet fra 2007.

Byggebranchen nærmer sig højeste niveau i over 40 år

I fjerde kvartal steg antal beskæftigede i byggebranchen. Det læner sig op af overophedning, vurderer økonom.

Statsminister løfter beskæftigelsesområdet ind i debat om frikommuner

En kort kommentar fra statsminister Mette Frederiksen til Ekstra Bladet har skabt overskrifter. Hun overvejer en 'ny start' på beskæftigelsesområdet. Regeringen har dog længe haft planer om at omlægge beskæftigelsesindsatsen.
(Arkiv) Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard blev genvalgt som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune i november. Nu fortæller medarbejdere i forvaltningen om utryghed ved hendes ledelsesstil.

Kilder: Sådan bedriver beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard ledelse

Da Berlingske i oktober 2021 udkom med en kritik af jobcentrene i København, tog forvaltningen hurtigt afstand fra historien. Men få timer senere fjernede borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard en fagdirektør fra sit område. Historien er et eksempel på borgmesterens dårlige ledelsesstil, lyder det fra flere kilder.

Cecilia Lonning-Skovgaard afviser konkret kritik af ledelsesstil

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard kan ikke kende den kritik, som flere kilder i forvaltningen rejser af hendes ledelsesstil i NB-Beskæftigelse tirsdag. Hun skyder tilbage på den tidligere forvaltning i sager, som Berlingske rejste sidste år.

Kommuner skærer godt 100 millioner på beskæftigelsesområdet

Kommunerne sparer på beskæftigelsesområdet i budget 22 - men tallene dækker over store forskelle.
To er fyret og flere sendt hjem fra arbejde, fordi de ikke havde coronapas, viser en rundspørge fra DR. Det ser dermed ud til at være ganske få, som bliver ramt af ledighed på grund af manglende coronapas.

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Stikprøver viser, at krav om coronapas på arbejdspladser har medført til enkelte fyringer og hjemsendelser
Manglen på pædagoger i daginstitutionerne får kommuner til at tænke kreativt og lokke flere til med kontante bonusser.

Borgmestre kritiserer kommuners lønbonus til pædagoger

I både København og Lyngby-Taarbæk vil man give 15.000 kroner til nyuddannede pædagoger. Det kritiserer flere borgmestre nu med opbakning fra kommunalforsker.

Formand for HK Kommunal: Borgmester har en ‘besynderlig’ ledelsesstil

2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er 'oprørte' og 'bekymrede' over deres borgmesters 'besynderlige' form for ledelse. Det fortæller formanden for HK Kommunal Hovedstaden.
To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København.

2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

2000 ansatte i beskæftigelsesforvaltningen i København har fået nok af den måde, som borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder forvaltningen på. 'Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil,' skriver de ansatte i et åbent brev. Venstre-topprofilen tager til genmæle.

Kommuner får adgang til CPR-numre med mulige fejl i kontanthjælpsudbetalinger

Ydelseskontorer i en række kommuner fik onsdag adgang til CPR-numre på personer, der uberettiget kan være trukket i kontanthjælp siden 2016. Nu skal alle sagerne gennemgås manuelt for at finde fejl, så pengene kan udbetales.
(Arkiv) Flere tusinde kontanthjælpsmodtagere kan have fået for lidt i ydelse, fordi de uretmæssigt er blevet trukket på grund af 225-timersreglen.

Kritik af STAR for håndtering af fejl i kontanthjælpsudbetalinger

Kommuner føler sig hængt ud og efterlyser svar på anmodninger om hjælp til at finde borgere, der uberettiget er blevet trukket i ydelse.
Administrerende direktør i Københavns beskæftigelses- og integrationsforvaltning Line Nørbæk havde onsdag sidste arbejdsdag, skriver hun på LinkedIn. Hun blev efter mindre end et år i jobbet fyret af borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Københavns beskæftigelsesborgmester fyrer øverste beskæftigelsesdirektør

Administrerende direktør i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København, Line Nørbæk, er blevet fyret. Det er den anden ud af tre direktører, borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard skiller sig af med inden for tre måneder.