Sygedagpenge

  Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at over 3.000 medarbejdere i sundhedssektoren i hele landet kan have sygemeldt sig på grund af overbelastning under coronakrisen. (Arkiv)

  Minister bekræfter: Stigning i sygefravær kan skyldes overbelastning af sundhedspersonale

  Mange kommuner ser stigning i coronarelaterede sygemeldinger. Nye beregninger fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter nu, at en del af stigningen i sygemeldinger for sundhedspersonale kan relateres til 'overbelastning som følge af arbejdspres.'

  Antallet af sygedagpengemodtagere er steget i 97 kommuner

  Næsten alle kommuner havde en stigning i sygedagpengemodtagere på over 25 procent i 2020, men der er alligevel stor forskel mellem stigningerne. Se tallene for alle kommuner, her.
  "Jeg har været ansat som leder af sygedagpengeområdet i Aabenraa siden december 2009, og i de 11 år har vi aldrig ligget så højt," siger Helle Hockerup, der er kontorleder for Job og Helbred i Aabenraa Kommune.

  Sundhedspersonale sygemelder sig på grund af overbelastning

  Presset fra coronakrisen giver flere sygemeldinger med stress og depression. 'Den anden bølge er set med sygedagpenge-øjne værre end den første,' siger kontorleder i Aabenraa, Helle Hockerup.

  Næsten 20 procent flere på sygedagpenge under corona

  Langt den største del af stigningen skyldes forlængelser af sygedagpengene. Samtidig er der mange korte covid-19 forløb. Se din kommune her.
  Meget arbejde går til spilde på grund af forlængelser af sygedagpenge, som meldes ud med kort varsel, lyder det fra jobcenterchefer.

  Forlængelser af sygedagpenge koster spildte kræfter i jobcentre

  Fire gange er sygedagpengeperioden forlænget under coronakrisen. Hver gang tæt på eller efter udløbsdatoen for den forrige forlængelse. 'Vi er godt trætte af det,' siger afdelingsleder i jobcenter.
  (Arkiv) Aftalepartier indskærper over for kommunerne, at hvis syge har ventet på behandling på grund af covid-19 situationen, skal de have forlænget deres sygedagpenge.

  Ventetid pga. covid-19 skal give forlængelse af sygedagpenge

  Beskæftigelsesministeriet indskærper over for kommunerne, at borgere med længere ventetid på behandling på grund af corona skal have mulighed for at forlænge perioden med sygedagpenge.

  Nye tal for sygedagpenge flytter store millionbeløb for de enkelte kommuner

  Der er stor forskel på, hvor meget antallet af sygedagpengemodtagere er steget i hver kommune. Men den statslige kompensation er den samme for alle, og derfor rammes kommunernes økonomi vidt forskelligt.
  Enhedslistens Victoria Velasquez og SF's Lisbeth Bech-Nielsen (nummer to og tre fra højre) havde krav om hjælp til de ledige med til forhandlinger om forlængelse af hjælpepakker. Her fremlægger erhvervsminister Simon Kollerup (S) resultatet sent tirsdag aften.

  Fakta: I 2021 går 6,5 procent af ny hjælpepakke til ledige

  Der bliver i år afsat 33 mio. kr. til ledige, mens tallet næste år er 203 mio. kr. De fleste af pengene går til forlængelser ydelsesperioden for ledige og sygemeldte, men der er også sat penge af til uddannelse.
  (Arkiv) Mennesker med risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 kan frem til årsskiftet få sygedagpenge, hvis de er nødt til at blive hjemme fra arbejde.

  Folk i særlig risikogruppe får forlænget ret til sygedagpenge

  Ordningen med sygedagpenge til mennesker i særlig risikogruppe er forlænget frem til udgangen af i år.
  (Arkiv) Jobcenter Tønder fortsætter med digitale og telefoniske samtaler med ledige i risikogrupper efter åbning af beskæftigelsesindsatsen, fortæller sundheds- og arbejdsmarkedschef Anne-Mette Dalgaard.

  Kommune bruger telefon og digitale møder til at beskytte borgere i risikogrupper

  'Det er afgørende vigtigt for os ikke at udsætte borgerne for smitterisiko,' siger Anne-Mette Dalgaard, sundheds- og arbejdsmarkedschef i Tønder Kommune. Hun vil gerne beholde de digitale muligheder permanent.
  (Arkiv) Sagsbehandlerne kan ikke kontrollere, om alle virksomheder lever op til sundhedsstyrelsens krav. Derfor bruger Norddjurs Kommune forsigtighedsprincip i forhold til ledige i risikogrupper i forhold til covid-19.

  Kommune: Bruger forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupper

  Flere kommuner er tilbageholdende med at sende ledige i tilbud, hvor der er fysisk kontakt, hvis de har risiko for alvorlige sygdomsforløb med Covid-19. Det viser NB-Beskæftigelses rundspørge til 25 kommuner.
  (Arkiv) Arbejdsløse i kontanthjælpssystemet og på dagpenge fra a-kasserne får 1.000 kroner udbetalt inden oktober.

  FAKTA: Disse 20 grupper får 1000 kroner i hånden

  SU-modtagere, førtidspensionister og personer i skånejob er blandt de mange, der får et engangsbeløb senest til oktober.