Enhedslistens Victoria Velasquez og SF's Lisbeth Bech-Nielsen (nummer to og tre fra højre) havde krav om hjælp til de ledige med til forhandlinger om forlængelse af hjælpepakker. Her fremlægger erhvervsminister Simon Kollerup (S) resultatet sent tirsdag aften.

Fakta: I 2021 går 6,5 procent af ny hjælpepakke til ledige

Der bliver i år afsat 33 mio. kr. til ledige, mens tallet næste år er 203 mio. kr. De fleste af pengene går til forlængelser ydelsesperioden for ledige og sygemeldte, men der er også sat penge af til uddannelse.
(Arkiv) Mennesker med risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 kan frem til årsskiftet få sygedagpenge, hvis de er nødt til at blive hjemme fra arbejde.

Folk i særlig risikogruppe får forlænget ret til sygedagpenge

Ordningen med sygedagpenge til mennesker i særlig risikogruppe er forlænget frem til udgangen af i år.
(Arkiv) Jobcenter Tønder fortsætter med digitale og telefoniske samtaler med ledige i risikogrupper efter åbning af beskæftigelsesindsatsen, fortæller sundheds- og arbejdsmarkedschef Anne-Mette Dalgaard.

Kommune bruger telefon og digitale møder til at beskytte borgere i risikogrupper

'Det er afgørende vigtigt for os ikke at udsætte borgerne for smitterisiko,' siger Anne-Mette Dalgaard, sundheds- og arbejdsmarkedschef i Tønder Kommune. Hun vil gerne beholde de digitale muligheder permanent.
(Arkiv) Sagsbehandlerne kan ikke kontrollere, om alle virksomheder lever op til sundhedsstyrelsens krav. Derfor bruger Norddjurs Kommune forsigtighedsprincip i forhold til ledige i risikogrupper i forhold til covid-19.

Kommune: Bruger forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupper

Flere kommuner er tilbageholdende med at sende ledige i tilbud, hvor der er fysisk kontakt, hvis de har risiko for alvorlige sygdomsforløb med Covid-19. Det viser NB-Beskæftigelses rundspørge til 25 kommuner.
(Arkiv) Arbejdsløse i kontanthjælpssystemet og på dagpenge fra a-kasserne får 1.000 kroner udbetalt inden oktober.

FAKTA: Disse 20 grupper får 1000 kroner i hånden

SU-modtagere, førtidspensionister og personer i skånejob er blandt de mange, der får et engangsbeløb senest til oktober.
(Arkiv) Professor i socialret ved Aalborg Universitet John Klausen er bekymret for retssikkerheden for ledige, der har risiko for alvorlig sygdom ved corona.

Ekspert: Forsigtighedsprincip for ledige i risikogrupper ikke godt nok

Ifølge STAR skal kommuner og a-kasser følge et forsigtighedsprincip over for ledige i risikogrupperne, der nu igen skal stå til rådighed. Det giver bekymring for retssikkerheden, siger professor i socialret John Klausen til NB-Beskæftigelse.
(Arkiv) Aftale om risikogrupper for alvorlig sygdom ved covid-19 ventes at falde på plads om kort tid. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) foreslog i går, at sygemelding skal være en mulighed.

Risikogrupper: Arbejdsgivere skal have refusion ved sygemelding

Beskæftigelsesminister foreslår, at borgere i risikogrupper ved Covid-19 skal kunne sygemelde sig, fremgår det af et forslag, som NB-Beskæftigelse har læst. Aftale ventes at falde på plads om kort tid.
(Arkiv) Den radikale beskæftigelsesordfører Samira Nawa foreslår, at medarbejdere i risikogrupper skal kunne blive hjemme fra arbejde på sygedagpenge.

Partier: Pengepulje skal omfatte pårørende til risikogruppe

Folketinget mangler stadig at blive enige om model for hjælp til risikogruppe, der ikke kan gå på arbejde. De Radikale mener, at sygedagpenge kan være en mulighed.
(Arkiv) Medarbejdere i risikogrupper, der skal tilbage på arbejde, får nu en håndsrækning på 200 millioner kroner.

Hjælp til risikogrupper gælder kun ved genåbning

Den seneste politiske aftale om corona afsætter millioner til at sikre, at risikogrupper ikke bliver smittet med coronavirus, når de skal tilbage på arbejde efter krisen. Tilsvarende grupper, der er på arbejde nu, er ikke sikret.
Alle Folketingets partier har indgået en stor aftale i coronakrisen. Raske og syge dagpengemodtagere får forlænget dagpengeperioden.

Længere dagpengeperiode til syge og forsikrede ledige

Alle Folketingets partier bakker op om stor hjælpepakke til enkeltvirksomheder, der også omfatter freelancere uden CVR nummer.
Finansminister Nicolai Wammen (S) fremlagde i dag stor hjælpepakke til erhvervslivet sammen med alle Foletingets partier.

FAKTA: Disse virksomheder får hjælp i coronakrisen

Bred politisk aftale åbner for, at virksomheder kan få dækket coronatab. Læs mere her.
På et pressemøde i Finansministeriet fremlagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard detaljerne i særlovgivning om sygedagpenge og arbejdsfordeling, som regeringen fremsætter som lovforslag fredag.

Nødpakke skal hjælpe lønmodtagere og virksomheder godt igennem corona-krise

Særlov skal give arbejdsgivere refusion for sygedagpenge fra første dag, hvis årsagen er COVID-19. Samtidig vil regeringen give yderligere mulighed for arbejdsfordeling.