(Arkiv) Nyborg Kommune er blevet 'opmærksomhedskommune', fordi jobcentret ikke lever op til antal samtaler og aktivering for ledige i nye fokusmål for beskæftigelsesindsatsen. I det seneste benchmark over borgere på overførselsindkomster lå Nyborg som nummer et.

Nyborg Kommune var nummer ét i benchmark, men er nu nummer 43 i ny rangordning med fokusmål

Tallene er fra 2019, mens loven om nye krav, der skal opfyldes for at undgå skærpet tilsyn, først trådte i kraft 1. januar 2020.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fastholder kriterierne for at kommunerne kan komme under skærpet tilsyn på beskæftigelsesområdet.

Beskæftigelsesminister afviser kritik af kriterier for skærpet tilsyn

Peter Hummelgaard fastholder, at minimumskrav til samtaler og aktivering, er rimelige. Han ønsker ikke at forholde sig til, at 27 kommuner risikerer at komme under skærpet tilsyn efter den første gennemregning af konsekvenserne af kriterierne.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), da aftalepartierne informerer pressen om den reservepulje, der delvist tog over, efter at satspuljen blev sløjfet.

Overblik efter satspuljens død mangler stadig

Satspuljens erstatning, der gav milliarder til blandt andet sociale projekter, svæver stadig i det uvisse.
(Arkiv) Regler for skærpet tilsyn med kommunernes beskæftigelsesindsats tvinger alle kommuner til at styre efter fokusmål i stedet for at lave individuel indsats, lyder det fra Jens Folman,

Kommuner: Regler om skærpet tilsyn underminerer LAB-lovens intentioner om regelforenkling

Nye regler, der skal fange de kommuner, der præsterer dårligt i beskæftigelsesindsatsen, kommer reelt til at ramme alle kommuner, lyder det fra sjællandske kommuner. Dermed er der reelt indført nye minumumsregler, mens hensigten var det omvendte.
(Arkiv) Beskæftigelsesministeren og Folketinget må tage ansvar for den lovgivning, de laver, siger formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen. Han opfatter kravet om værdighed i jobcentrene som mistillid til kommunerne.

KL kritiserer minister for at alliere sig med borgerne mod jobcentrene

Formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Aalborg-borgmesteren Thomas Kastrup-Larsen, kritiserer sin partifælle Peter Hummelgaard for at have mistillid til kommunerne. Læs og lyt til interview med Kastrup-Larsen.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser blankt V-borgmesters kritik af manglende kontrol med ledige

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København. Det skete i NB-Beskæftigelse i sidste uge.
(Arkiv) Sagsbehandlere på jobcentrene har i gennemsnit fået færre sager på deres bord. Det er især nogle grupper af ledige, der er prioriteret i de enkelte kommuner.

To trediedele af kommunerne har betydeligt færre sager pr. sagsbehandler

Både Socialrådgiverne og HK bekræfter udviklingen. HK Kommunal frygter dog, at området igen vil blive ramt af besparelser.
KL's formand Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL-formand: Det kommunale selvstyre har aldrig været så udfordret som nu.

Seniorpensionens placering uden for kommunerne er det seneste eksempel på, at Folketinget har mistillid til kommunerne, siger Jakob Bundsgaard.
Kommunernes Landsforenings formand, Jacob Bundsgaard (S), og Lærernes Centralorganisations formand, Anders Bondo Christensen (tv.), lytter til anbefalingerne fra Per B. Christensen mandag. (Arkivfoto)

Kommission: Lærere skal inddrages i planlægning af arbejdstid

Kommissions forslag til ny aftale for lærernes arbejdstid er ingen fiks og færdig aftale, siger formand. Læs anbefalingerne her.
Haderslevs borgmester, Hans Peter Geil (V). Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Presset kommune lover at holde loven

Haderslev gentager i en ny redegørelse til beskæftigelsesministeren, at man nok skal holde loven. Men man fortæller også historien om en presset kommunekasse.
Før var der myndigheden Arbejdsskadestyrelsen, i dag har vi den selvejende institution AES - under ATP. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Analyse: Governance-problemer er her allerede

Baggrund: Placeringen af seniorpensionen hos ATP er ikke nødvendigvis det nybrud, det fremstilles som.
Fra 2020 skal det være muligt for alle sosu-assistenter og sygeplejersker at gå fra deltid til fuldtid, hvis de ønsker det. Det oplyser Danske Regioner. Tiltaget skal blandt andet hjælpe med at skaffe de 1000 ekstra sygeplejersker, som S-regeringen har lovet. (Arkivfoto).

Sygeplejersker og sosu’er får ret til at gå på fuldtid

Knap halvdelen af sygeplejersker og sosu-assistenter er i dag ansat på deltid. Det skal ny rettighed for ufrivilligt deltidsansatte ændre.